I en mening

Använda obekväm i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet obekväm, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet obekväm i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "obekväm". Dessutom visar vi också hur olika böjningar av ordet obekväm kan användas, de böjningar som vi även har exempelmeningar till är obekväma. Om du klickar på den böjning av ordet obekväm som du är intresserad av kommer du till listan över exempelmeningar för just den formen.

Exempel på användning av ordet "obekväm" i meningar

Obekväm är grundformen till detta ord, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur obekväm kan användas i en mening.


 1. Han kände sig väldigt obekväm med Jane Johnson och hennes närvarande livvakt.


 2. En domare ska kunna vara oberoende och obekväm gentemot makten, hävdar Mats Melin.


 3. Men jag var inte obekväm med att kliva ner från min piedestal, säger Rowling i podcasten.


 4. Hon har beskrivit att en man stirrade på henne i baddräkt och att hon då kände sig obekväm.


 5. Debatten var rörig, obekväm och saknade klara besked om vad presidentkandidaterna vill åstadkomma.


 6. Dolmayan beskrev den första tiden efter återföreningen som "konstig" och att han själv kände sig obekväm.


 7. Frusciante blev obekväm med bandets framgångar och lämnade tvärt bandet, mitt under en pågående turné 1992.


 8. När Johnson framförde Ellie stod hon inför utmaningar i att utföra scener som fick henne att känna sig obekväm.


 9. Madeline Groves hoppar av de australiska OS-kvalen i protest mot att en man sporten fått henne att känna sig obekväm.


 10. McKee var även en troende katolik och var obekväm när kommunistiska idéer började spira inom den republikanska rörelsen.


 11. Parlamentsledamoten Heidi Allen sade till Guardian att hon känner sig mycket obekväm med någon form av allians med DUP. .


 12. Lincoln Mitchell professor i statsvetenskap vid Colombia University, beskriver debatten som rörig, slarvig och obekväm att titta på.


 13. I ”Den overkliga sanningen om Bob hund” utmanar bandet sina egna uppfattningar om bandets historia och hoppas på att göra publiken obekväm.


 14. Den höjda ersättningen för arbete på obekväm arbetstid gäller en lång rad yrkesgrupper men inte undersköterskorna, vilket skapat starka reaktioner.


 15. Vissa personer skriver att i vår republik, jag är till och med obekväm att tala om det, frihetsberövas och dödas (homosexuella, red:s anm.) människor.


 16. Luke Donald, som ersatte Stenson som Europas kapten, säger i en intervju med The Telegraph att Stensons närvaro i Abu Dhabi kan bli obekväm för den 46-årige svensken.


 17. Hon kände sig obekväm i Oxford, eftersom hon tidigare inte varit längre bort än Blackpool, men hennes predikande stil fick hennes studiekamrater att se henne som självupptagen.


 18. Fortfarande är jag rädd för att det ska göra ont och har ingen känsel under min vänsterfot och känner mig obekväm framför allt från tee med längre klubbor där smärtan var som mest förut.


 19. Dan Silver från Daily Mirror, som också var obekväm med uppdragets innehåll, medgav att det var en uttalandeapparat men kände att den var felplacerad och som förringade "Rockstars subtila budskap".


Källa: http://www.las-en-bok.com/klimat.pdf, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/polen-bryter-mot-eu-s-viktigaste-principer-anser-hog-domare, https://www.svt.se/kultur/jk-rowling-i-ny-podd-aldrig-meningen-att-upprora-nagon, https://www.svt.se/sport/simning/os-medaljor-hoppar-av-i-protest-mot-perverterade-kvinnohatare, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/experter-om-debatten-en-enda-rora, https://sv.wikipedia.org/wiki/System_of_a_Down, https://sv.wikipedia.org/wiki/Red_Hot_Chili_Peppers, https://sv.wikipedia.org/wiki/Utvecklingen_av_The_Last_of_Us, https://sv.wikipedia.org/wiki/Billy_McKee, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/may-far-stod-av-kontroversiellt-nordirlandskt-parti, https://www.svt.se/kultur/bob-hund-ger-sig-ut-pa-turne-forestallningen-den-overkliga-sanningen-om-bob-hund-startar-helgen-vecka-48-thomas-oberg-folk-har-latit-oss-hallas-i-30-ar, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/underskoterskor-manifesterar-vi-tycker-det-ar-orattvist, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/min-familj-skulle-doda-mig-om-de-visste, https://www.svt.se/sport/golf/henrik-stenson-gor-comeback-pa-europatouren-efter-flytten-till-liv-touren, https://sv.wikipedia.org/wiki/Jeanette_Winterson, https://www.svt.se/sport/golf/golfsensationen-broberg-var-nara-att-jag-lade-av, https://sv.wikipedia.org/wiki/Grand_Theft_Auto_V

Exempel på användning av ordet "obekväma" i meningar

Obekväma är en böjningsform av ordet obekväm, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur obekväma kan användas i en mening.


 1. Men då måste politiker våga fatta obekväma beslut.


 2. Jag jobbar obekväma tider men jag får väl åka buss och tåg ett tag.


 3. Då bandmedlemmarna överrepeterat materialet kändes inspelningarna något obekväma.


 4. Hon försökte hjälpa Kelley att få ett jobb, men deras samtal blev alltmer obekväma.


 5. Jag förstår nu att jag agerade på ett sätt som fick människor att känna sig obekväma, sa han.


 6. I regel ville man bli av med en eller flera obekväma konkurrenter eller bestraffa en kritiker.


 7. Pjäsens brott mot den romantiska komedins konventioner har fått kritikerna att känna sig obekväma.


 8. På agendan stod ett förlängt kärnvapenavtal, gratulationer och en hel del obekväma samtalspunkter.


 9. I regel ville makthavarna bli av med en eller flera obekväma konkurrenter eller bestraffa en kritiker.


 10. Men det känns som vi lever i en tid i vår demokrati när folk behöver ta obekväma beslut, sa Wilkinson till Washington post.


 11. Vi hamnade i brygga och var obekväma, men vi lyckades ändå stänga matchen, säger förbundskapten Tomas Axnér till Discovery+.


 12. För att lösa ett problem där kroppsrörelserna resulterade i obekväma rörelser av kläder implementerade man "runtime helpers".


 13. Det ger också en mjuk och behaglig känsla som nämnts ovan, vilket är viktigt eftersom man inte vill gå runt med obekväma kläder.


 14. Med bakgrund av detta spekulerar flera att avstängningarna skulle vara en del av Facebooks försök att ”censurera obekväma åsikter”.


 15. De kände sig obekväma med vad de beskrev som klassnobberi, utbrett fylleri och en ytlig religiositet och åkte tillbaka till Amerika.


 16. Nikolaj Polozov är en advokat från Moskva som blivit något av en kändis efter att i många år försvarat regimens mest obekväma kritiker.


 17. Brexit är en tröstande vanföreställning, ett substitut för de obekväma utmaningarna i form av en värld i förändring, sade han enligt BBC.


 18. Men att sänka gränsen för sittande domare med omedelbar verkan är ett klassiskt trick för att snabbt bli av med politiskt obekväma domare.


 19. Ishikawa påpekar att män inte har samma krav på sig och att obekväma skor kan leda till liktornar, blåsor, ryggont och rörelsesvårigheter.


 20. Redaktioner, debattörer, forskare och politiker riskerar att i framtiden välja bort obekväma ämnen som förtryck och brott mot mänskliga rättigheter.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/klimat-2, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/jag-sag-hur-allting-borjade-brinna-det-smaller-och-exploderar, https://sv.wikipedia.org/wiki/Radiohead, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/kyrkan-ska-rivas-minnesplats-planeras, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/dubbla-skandaler-kan-sanka-guvernor-andrew-cuomo, https://sv.wikipedia.org/wiki/Historiska_mord_och_avrättningar_i_Stockholm, https://sv.wikipedia.org/wiki/Slutet_gott,_allting_gott, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/bidens-forsta-samtal-med-putin, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/vita-husets-pressekreterare-sarah-sanders-utdlangd-fran-krog, https://www.svt.se/sport/handboll/brasilien-sverige-handboll-os-damer, https://sv.wikipedia.org/wiki/Utvecklingen_av_The_Last_of_Us, https://ifp.se/material/textilfibrer, https://www.svt.se/nyheter/inrikes/darfor-har-tusentals-svenskar-stangts-av-fran-facebook, https://sv.wikipedia.org/wiki/Emigrationen_från_Sverige_till_Nordamerika, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/krimtatarerna-forfoljs-av-ryska-myndigheter, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/forna-motstandare-forenas-mot-johnson, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/polen-bryter-mot-eu-s-viktigaste-principer-anser-hog-domare, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/japans-arbetsminister-klackar-ar-nodvandigt, https://www.svt.se/nyheter/inrikes/kinesiska-ambassaden-forsokte-stoppa-riksdagsmotioner

Synonymer till obekväm

Ett annat sätt att förstå bättre hur ett ord kan användas är att granska vilka synonymer det har, samt hur dessa synonymer kan användas. Exempelvis har ordet obekväm följande synonymer: besvärad, besvärande, besvärlig, bökig och oskön.

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ obekräftat obekvämt ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet obekväm som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "obekväm" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "obekväm" i ett större sammanhang.