I en mening

Använda obefolkade i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet obefolkade, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet obefolkade i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "obefolkade".

Exempel på användning av ordet "obefolkade" i meningar

Här nedanför hittar du exempelmeningar som visar hur ordet obefolkade kan användas i en mening.


  1. Det finns dock inte asfalterade vägar mot det obefolkade inlandet.


  2. Får dessa vulkaner utbrott drabbar det inte människor lika hårt eftersom de ligger i mer obefolkade områden.


  3. Här finns stora obefolkade områden, medan de över sju miljoner invånarna bor på 30 procent av landarealen mest utefter kusten.


  4. Cirka hundra mil nordväst om det lilla öriket ligger några avsides obefolkade öar, Bakeröarna som tillhör USA men här inträder inte 2018 förrän mer än ett dygn senare.


Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Akureyri, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/allvarligt-vulkanutbrott-narmar-sig-pa-island, https://sv.wikipedia.org/wiki/Katalonien, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/nyar-firas-med-regnbagens-farger-i-sydney

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ obefolkad obefruktade ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet obefolkade som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "obefolkade" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "obefolkade" i ett större sammanhang.