I en mening

Använda nollade i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet nollade, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet nollade i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "nollade".

Exempel på användning av ordet "nollade" i meningar

Här nedanför hittar du exempelmeningar som visar hur ordet nollade kan användas i en mening.


  1. Finländarna gick ut med bäst inställning och nollade Sverige inledningsvis till siffrorna 14-0.


  2. Ashleigh Barty öppnade starkt och nollade den tidigare världsettan Karolina Pliskova i de tre första gemen.


  3. Nästjumbon Mjällby nollade serieledaren Djurgården och borde kanske fått med sig ännu mer hem från Stockholm.


  4. Jag hade ett väldigt svårt upptaktspass för några dagar sedan och hade inte världens bästa känsla i stå, och nu nollade jag.


  5. USA nollade Finland i semifinalen av hockey-VM.Segern skrevs till 3-0 och nu väntar VM-final för amerikanskorna.USA gör ingen toppmatch.


  6. Säsongens enda förlust kom mot Atlético Madrid för några omgångar sedan när man föll med 0-1 där svenska målvakten Hedvig Lindahl nollade mästarna.


  7. Förlust och nollade i hemmapremiären mot Frölunda i torsdags.I dag får Skellefteå en ny chans att visa upp sig framför hemmapubliken.Nu handlar det om att nollställa sig.


  8. Helgens omgång av allsvenskan bjöd på mycket fotbollsgodis.Bland annat vann Häcken ett målkalas över Göteborg, Norrköping nollade Östersund och Hammarby tog en tung seger hemma mot Malmö FF.


Källa: https://www.svt.se/sport/amerikansk-fotboll/sverige-klart-for-final-i-amerikansk-fotboll-finns-inget-storre, https://www.svt.se/sport/tennis/varldsettan-tog-hem-wimbledon, https://www.svt.se/sport/fotboll/mjallby-snuvades-pa-straff-det-ar-rov, https://www.svt.se/sport/skidskytte/stina-nilsson-vinner-sm-guld, https://www.svt.se/sport/ishockey/usa-finland-hockey-vm, https://www.svt.se/sport/fotboll/real-madrid-jakobsson-asllani, https://www.svt.se/sport/ishockey/robert-ohlsson-skelleftea-aik-shl-leksand-frolunda-ishockey, https://www.svt.se/sport/fotboll/fotbollsstudion-30-aug

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ nollad nollat ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet nollade som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "nollade" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "nollade" i ett större sammanhang.