I en mening

Använda neon i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet neon, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet neon i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "neon".

Exempel på användning av ordet "neon" i meningar

Här nedanför hittar du exempelmeningar som visar hur ordet neon kan användas i en mening.


  1. Denna process fortsätter med successiva stadier drivna av syre, neon, kisel och svavel.


  2. Samma månad monterades ett NK-märke i röd neon på Nordiska Kompaniets varuhus vid Hamngatan.


  3. Atmosfären består till största delen av väte, men där finns även små mängder helium och neon.


  4. Att pumpa lågmolekylära gaser, särskilt väte, helium och neon, innebär är en gemensam svag punkt.


  5. Det är natt utanför restaurangen men gatan är upplyst av neon och människorna strömmar förbi fönstret.


  6. Till höger om Sparbanks-eken i neon trillade med jämna mellanrum sju slantar ner i spargrisen genom att de tändes en och en med hjälp av ett programverk.


  7. Carbonell drar undan kameran innan det blir riktigt otäckt (vilket onekligen har sina poänger, man behöver inte visa allt) och låter dramat dansa i neon.


  8. Mjuk och spinnande, men också smidig i vårt utforskande av vad som hänt i en sedan länge bortglömd stad i neon, där robotarna imiterar det mänskliga livet.


Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Stjärna, https://sv.wikipedia.org/wiki/Elektricitet_i_Stockholm, https://sv.wikipedia.org/wiki/Månen, https://sv.wikipedia.org/wiki/Vakuum, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/hotet-mot-demokratin-vaxer-i-hongkong, https://sv.wikipedia.org/wiki/Ljusskyltar_i_Stockholm, https://www.svt.se/kultur/film/recension-dogborn-i-regi-av-isabella-carbonell-svt-kulturnyheterna, https://www.svt.se/kultur/spelkritikern-om-arets-basta-spel-2022

Synonymer till neon

Ett annat sätt att förstå bättre hur ett ord kan användas är att granska vilka synonymer det har, samt hur dessa synonymer kan användas. Exempelvis har ordet neon följande synonymer: Ne och grundämne 10.

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ neomexicanus neonatalvården ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet neon som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "neon" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "neon" i ett större sammanhang.