I en mening

Använda näverslöjd i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet näverslöjd, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet näverslöjd i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "näverslöjd".

Exempel på användning av ordet "näverslöjd" i meningar

Här nedanför hittar du exempelmeningar som visar hur ordet näverslöjd kan användas i en mening.


  1. Nävern används numera framför allt som slöjdmaterial till näverslöjd, då föremål som korgar och julgransprydnader tillverkas.


  2. I Sverige har näverslöjd förekommit i Västmanland och Värmland, men främst i Dalarna, Gästrikland, Hälsingland, Härjedalen och Jämtland och även bland nybyggare och samer i norra Norrland.


  3. Det finns två grundläggande tekniker inom näverslöjd; endera skärs nävret till smala remsor som flätas samman eller så arbetar man med hela näverstycken i tekniker som påminner om svepteknik.


Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Näver

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ näverkanoter nävertjära ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet näverslöjd som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "näverslöjd" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "näverslöjd" i ett större sammanhang.