I en mening

Använda namngivet i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet namngivet, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet namngivet i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "namngivet".

Exempel på användning av ordet "namngivet" i meningar

Här nedanför hittar du exempelmeningar som visar hur ordet namngivet kan användas i en mening.


  1. Ett sådant är Mor Annettes hus på Vallen, namngivet efter Annette (d.


  2. Kellee Santiago lämnade bolaget för ett annat, icke namngivet, företag.


  3. Kvarteret fick sitt namn år 1923 och är namngivet efter kommerserådet Bernt Harder Santesson.


  4. Kvarteret fick sitt namn år 1923 och är namngivet efter Jonas Alströmer, som står staty på Lilla Torget.


  5. I enlighet med White Star Lines traditioner blev fartyget inte formellt namngivet eller döpt med champagne.


  6. Kvarteret fick sitt namn 1923 och är namngivet efter sockerbruket Idogheten, som låg i kvarteret under åren 1808–1849.


  7. Uppgifterna uppges komma från en anonym före detta anställd inom säkerhetstjänsten i ett ej namngivet europeiskt land.


  8. Statistiskt sett drabbas Sydkorea av ungefär ett namngivet tropiskt oväder årligen, men Maysak är alltså det fjärde bara i år.


  9. Forskningsuniversitetet Brandeis University i närheten av Boston, Massachusetts, grundat 1948, är namngivet efter Louis Brandeis.


  10. Kvarteret är namngivet efter den Röda bryggan, som användes som lastageplats, började bebyggas år 1858 och fick sitt namn år 1923.


Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Arild, https://sv.wikipedia.org/wiki/Thatgamecompany, https://sv.wikipedia.org/wiki/Kvarteret_Kommerserådet, https://sv.wikipedia.org/wiki/Kvarteret_Alströmer, https://sv.wikipedia.org/wiki/RMS_Titanic, https://sv.wikipedia.org/wiki/Kvarteret_Idogheten, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/johan-gustafssons-medfange-frislappt, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/fartyg-fran-japan-forsvunnet-efter-orkanen-maysak, https://sv.wikipedia.org/wiki/Louis_Brandeis, https://sv.wikipedia.org/wiki/Kvarteret_Röda_Bryggan

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ namngiven namngivit ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet namngivet som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "namngivet" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "namngivet" i ett större sammanhang.