I en mening

Använda mörk och dyster i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till frasen mörk och dyster, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda frasen mörk och dyster i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "mörk och dyster".

Exempel på användning av frasen "mörk och dyster" i meningar

Här nedanför hittar du exempelmeningar som visar hur frasen mörk och dyster kan användas i en mening.


  1. Granskogen stod mörk och dyster tätt inpå fönstren.


  2. I del sex började Higgins använda "varmare och mer muntra" färger för att sedan gradvis göra dessa färger mörkare, vilket i sig gav berättelsen en mörk och dyster känsla.


Källa: http://www.las-en-bok.com/gosta_berlings_saga.pdf, https://sv.wikipedia.org/wiki/Watchmen

Synonymer till mörk och dyster

Ett annat sätt att förstå bättre hur ett ord kan användas är att granska vilka synonymer det har, samt hur dessa synonymer kan användas. Exempelvis har frasen mörk och dyster följande synonymer: luguber.

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ mörk nebulosa mörka ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för frasen mörk och dyster som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "mörk och dyster" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "mörk och dyster" i ett större sammanhang.