I en mening

Använda minoritetsregeringar i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet minoritetsregeringar, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet minoritetsregeringar i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "minoritetsregeringar".

Exempel på användning av ordet "minoritetsregeringar" i meningar

Här nedanför hittar du exempelmeningar som visar hur ordet minoritetsregeringar kan användas i en mening.


  1. I Tyskland finns ingen tradition av minoritetsregeringar.


  2. I Sverige är minoritetsregeringar snarare regel än undantag.


  3. Tio av de senaste 13 svenska regeringarna har varit minoritetsregeringar.


  4. Det ritade om spelplanen och sedan dess har landet haft svaga minoritetsregeringar.


  5. Storbritannien har haft minoritetsregeringar tidigare, som inte varat särskilt länge.


  6. Det är bara i Skandinavien vi har minoritetsregeringar, det är otänkbart i andra länder, säger Göran von Sydow.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/tysklands-vag-framat-detta-kan-handa, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/katalonienkris-och-tjurfaktning-i-det-spanska-valet, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/det-betyder-ett-hung-parliament-for-storbritannien, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/moderaternas-problem-samma-for-partier-i-europa

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ minoritetsregering minoritetsregeringen ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet minoritetsregeringar som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "minoritetsregeringar" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "minoritetsregeringar" i ett större sammanhang.