I en mening

Använda millennium i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet millennium, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet millennium i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "millennium". Dessutom visar vi också hur olika böjningar av ordet millennium kan användas, de böjningar som vi även har exempelmeningar till är millennier och millenniet. Om du klickar på den böjning av ordet millennium som du är intresserad av kommer du till listan över exempelmeningar för just den formen.

Exempel på användning av ordet "millennium" i meningar

Millennium är grundformen till detta ord, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur millennium kan användas i en mening.


  1. En ny studie riskerar att ställa den officiella historieskrivningen, enligt vilken kontinenten upptäcktes först ett millennium senare, på ända.


  2. Termens historia präglas av en rad subtila vändningar gällande mening och klarlägganden, utvecklad under loppet av två och ett halvt millennium.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/vetenskap/ursprungsbefolkning-upptackte-antarktis, https://sv.wikipedia.org/wiki/Conatus

Exempel på användning av ordet "millennier" i meningar

Millennier är en böjningsform av ordet millennium, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur millennier kan användas i en mening.


  1. Handelstrafiken började redan för två millennier sedan, och miste sin stora betydelse först för ungefär 500 år sedan.


  2. Musiken i kapseln spänner över flera millennier, från musik nedtecknad på sumerisk kilskrift till moderna beats av Timbaland.


  3. Genom att numrera decennier, sekler eller millennier fixeras de alltid till att börja på ett årtal med slutsiffra 1 och sluta på ett årtal med slutsiffra 0.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/forsta-direkttaget-mellan-london-och-kina-akte-den-nya-sidenvagen, https://www.svt.se/kultur/musik-av-jimi-hendrix-och-janis-joplin-har-placerats-pa-manen, https://sv.wikipedia.org/wiki/00-talet_(decennium)

Exempel på användning av ordet "millenniet" i meningar

Millenniet är en böjningsform av ordet millennium, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur millenniet kan användas i en mening.


  1. Under det kommande millenniet spreds jordbruk och järnhantering över landet.


  2. Det var dessutom världsårsbästa och hon är den näst bästa utövaren det här millenniet.


  3. Hon gör precis det där som var så fräscht och banbrytande i slutet av förra millenniet.


  4. Drivare lanserades i början av millenniet av Valmet den första moderna drivaren för kortvirkesmetoden, Valmet 801 Combi, dock lade Valmet ner sin produktion 2007.


Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Nigeria, https://www.svt.se/sport/friidrott/nytt-varldsarsbasta-i-diskus, https://www.svt.se/kultur/recension-queen-of-me-av-shania-twain, https://sv.wikipedia.org/wiki/Skogsnäringen_i_Sverige

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ millennieskiftet milligram ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet millennium som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "millennium" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "millennium" i ett större sammanhang.