I en mening

Använda medieföretag i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet medieföretag, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet medieföretag i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "medieföretag".

Exempel på användning av ordet "medieföretag" i meningar

Här nedanför hittar du exempelmeningar som visar hur ordet medieföretag kan användas i en mening.


 1. CCTV är inget normalt medieföretag utan en del av den kinesiska polisen, hävdar Peter Humphrey.


 2. Dörrarna var dock stängda för allmänheten och enbart tre medieföretag var tillåtna inne i rättssalen.


 3. Anledningen är att regeringen föreslår att it-jättarna Facebook och Google ska tvingas betala för lokala medieföretag.


 4. Den delades av Süddeutsche Zeitung till TT, SVT och fler än 90 andra medieföretag, samordnade av journalistnätverket ICIJ.


 5. SVT Nyheter, och ett team från Uppdrag granskning, har som enda svenska medieföretag deltagit i den internationella granskningen.


 6. SVT medverkade som enda svenska medieföretag i den världsomspännande granskningen av advokatbyråns mer än 11 miljoner läckta dokument.


 7. Bobi Wine och hans anhängare har använt Facebook för presskonferenser sedan han uppgett att många medieföretag inte velat ta emot honom.


 8. Regimen i Belarus har gjort räder mot flera medieföretag, och nu kommer rapporter om att man siktat in sig på människorättsorganisationer.


 9. Den tyska tidningen delade med sig av materialet till TT, SVT och över 90 andra medieföretag i en granskning samordnad av journalistverket ICIJ.


 10. I veckan blixt-antog nämligen duman, det ryska parlamentets underhus, en lagändring som gör att utländska medieföretag kan stämplas som agenter.


 11. En ny lag där utländska medieföretag verksamma i Ryssland måste registrera sig som ”utländska aktörer” har undertecknats av landets president Vladimir Putin.


 12. PIS vill bland annat skärpa reglerna för utländskt ägande av medieföretag, vilket kommer tas upp för omröstning av det polska underhuset (sejmen) på onsdagen.


 13. Den särskilda statusen har från Facebooks sida motiverats med att till exempel samhällsorganisationer och stora medieföretag behöver skyddas från organiserat sabotage.


 14. Lagen har snabbehandlats av den ryska duman och den innebär att utländska medieföretag tvingas ”innehållsdeklarera” de nyheter som presenteras för ryssar som produkter av ”utländska aktörer”.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/peter-drogades-och-tvingades-erkanna-brott-i-kinesisk-tv, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/har-fors-den-misstankte-in-i-ratten, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/google-hotar-blockera-australiska-sokningar, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/journalist-avslojade-turkisk-paradislacka-doms-till-fangelse, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/panama-papers-advokatbyra-stanger-efter-svt-avslojande, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/bobi-wine-fortsatter-att-havda-valfusk-i-uganda, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/bistandsministern-viktigt-att-omvarlden-markerar-mot-belarus, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/shakira-utreds-for-skattebrott, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/utlandska-agenter-sa-vill-ryssland-marka-medierna, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/agentlagstiftning-for-utlandsk-press-i-ryssland, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/det-polska-regeringspartiet-tappar-sin-parlamentariska-majoritet, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/facebook-anklagas-for-flathet-mot-extremt-innehall

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ mediefrågor medieföretagen ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet medieföretag som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "medieföretag" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "medieföretag" i ett större sammanhang.