I en mening

Använda luras i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet luras, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet luras i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "luras".

Exempel på användning av ordet "luras" i meningar

Här nedanför hittar du exempelmeningar som visar hur ordet luras kan användas i en mening.


 1. Låt er inte luras av det där knubbiga ansiktet som ser så snällt ut.


 2. De vill precis lika gärna ha sex för egen skull, men luras bort från det.".


 3. I en shawneeberättelse luras rödlon av en hare, vilket ger djuret dess fläckar.


 4. I  samband med det luras unga att logga in på sin bank och bedragarna tömmer kontot.


 5. Flera har larmat att ungdomar luras med olika mer eller mindre bluffartade bli rik snabbt-löften.


 6. Hamlet luras av Claudius och Laertes till en fäktningsmatch där Laertes använder ett förgiftat svärd.


 7. Vidare studier visade att hannar av flera släkten, bland annat också Pyractomena luras av dessa signaler.


 8. Han går inte in på i vilken mån har låtit sig luras, men beskriver övertagandet som ”en pappersutnämning”.


 9. Länge har det rapporterats om hur äldre blir av med sitt sparande när personer luras för att komma åt deras bankkonto.


 10. – Det här är att luras, men vad den mannen som vi hade frihetsberövad har gjort, det kan inte klarläggas, sa Magnus Lindahl, kammaråklagare.


 11. Jag kommer inte att låta mig stressas till att få honom att vittna så att han kan luras till mened, säger Giuliani i intervjun, rapporterar BBC.


 12. Inledningsvis verkade företaget lyckas då Nelson gissade fel om fransmannens avsikter och lät sig luras österut, medan den franska flottan gick västerut mot Gibraltar och Atlanten.


 13. Till exempel uppfostringsresor där barn bland annat luras att tro att de ska på semester, men istället lämnas över till släktingar eller på någon institution där de utsätts för förtryck.


 14. I pjäsen behandlas också olika former av dårskap; Orsinos idealisering och dyrkan av Olivia, hennes absurda sjuårssorg över brodern och när Malvolio luras att uppträda som om han är från vettet.


 15. För att göra det luras säljaren att köpa ett antal legitima värdecheckar av ett nederländskt företag, och sedan skicka dessa till bedragarens epostadress som är utformad för att likna en adress tillhörande fraktbolaget.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/filippinske-presidenten-om-kim-jong-un-knubbig-horunge, https://sv.wikipedia.org/wiki/Jeanette_Winterson, https://sv.wikipedia.org/wiki/Rödlo, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/polisen-varnar-for-okad-bedrageri-mot-unga, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/aktieexperten-om-tiktoks-nya-strangare-annonsregler-helt-ratt-beslut, https://sv.wikipedia.org/wiki/Hamlet, https://sv.wikipedia.org/wiki/Mimikry, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/svart-aktivist-tog-over-nynazister-igen, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/asfaltslaggarna-ar-tillbaka-griper-tag-i-minsta-halmstra, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/trumps-radgivare-i-tv-intervju-sanning-ar-inte-sanning, https://sv.wikipedia.org/wiki/Royal_Navys_historia, https://www.svt.se/nyheter/inrikes/flickor-fors-ut-ur-sverige-pa-lopande-band, https://sv.wikipedia.org/wiki/Trettondagsafton_(pjäs), https://www.svt.se/nyheter/lokalt/dalarna/polisen-varnar-for-nytt-bedrageri-i-sociala-medier

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ lurades lurats ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet luras som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "luras" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "luras" i ett större sammanhang.