I en mening

Använda luftpump i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet luftpump, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet luftpump i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "luftpump". Dessutom visar vi också hur olika böjningar av ordet luftpump kan användas, de böjningar som vi även har exempelmeningar till är luftpumpar. Om du klickar på den böjning av ordet luftpump som du är intresserad av kommer du till listan över exempelmeningar för just den formen.

Exempel på användning av ordet "luftpump" i meningar

Luftpump är grundformen till detta ord, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur luftpump kan användas i en mening.


  1. Robert Hooke hjälpte också Boyle att tillverka en luftpump som bidrog till att producera vakuum.


  2. Utifrån Guerickes vakuumpump kom 1656 den engelske fysikern Robert Boyle, i samråd med Robert Hooke, att bygga en luftpump.


Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Vakuum, https://sv.wikipedia.org/wiki/Termodynamik

Exempel på användning av ordet "luftpumpar" i meningar

Luftpumpar är en böjningsform av ordet luftpump, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur luftpumpar kan användas i en mening.


  1. Vid tidpunkten tillverkades inte enbart vrid- och stickmaskiner, utan man tillverkade även hushållsvågar, knappnålsautomater, smörjsprutor, luftpumpar, körriktningsvisare och legotillverkning åt Volvo.


Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Stensholms_Fabrik

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ luftpost luftrenare ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet luftpump som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "luftpump" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "luftpump" i ett större sammanhang.