I en mening

Använda libysk i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet libysk, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet libysk i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "libysk". Dessutom visar vi också hur olika böjningar av ordet libysk kan användas, de böjningar som vi även har exempelmeningar till är libyske och libyskt. Om du klickar på den böjning av ordet libysk som du är intresserad av kommer du till listan över exempelmeningar för just den formen.

Exempel på användning av ordet "libysk" i meningar

Libysk är grundformen till detta ord, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur libysk kan användas i en mening.


 1. Tidigare medlemmar i Katibat al-Battar, jihadister med libysk bakgrund, fick en nyckelroll.


 2. Den brittiska administrationen påbörjade utbildning av en libysk civil förvaltning, som det fanns ett trängande behov av.


 3. Enligt utrikesministern finns det ”ingen militär lösning” på konflikten i landet och uppmanar till omedelbar libysk vapenvila.


 4. Minst 74 människor har drunknat och 47 har räddats av libysk kustbevakning och fiskare, uppger FN:s migrationsorgan IOM, enligt nyhetsbyrån Reuters.


 5. Det var här självmordsbombaren i Manchester, 22-årige Salman Abedi, född i Manchester till föräldrar av libysk härkomst, var bosatt sin sista tid i livet.


 6. Enligt Italiens utrikesminister Luigi di Maio transporterades 170 000 migranter ombord på båtar som lämnade libysk hamn 2016, före avtalet, att jämföra med 2 200 under 2018.


 7. Idris påpekade att det inte skulle vara till någon större nytta att förvänta sig att britterna skulle stödja libysk självständighet efter kriget om libyerna inte hade samarbetat aktivt med dem under kriget.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/uppgifter-manchester-terroristen-traffade-is-i-libyen, https://sv.wikipedia.org/wiki/Libyens_historia_som_italiensk_koloni, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/usa-uppmanar-till-omedelbar-libysk-vapenvila, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/minst-74-migranter-doda-utanfor-libyen, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/har-bodde-misstankte-garningsmannen, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/turkiet-rostar-om-att-skicka-militar-till-libyen

Exempel på användning av ordet "libyske" i meningar

Libyske är en böjningsform av ordet libysk, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur libyske kan användas i en mening.


 1. Han anser sig vara utsatt för en komplott från personer närstående den förre libyske ledaren.


 2. Den libyske journalisten Husen Gdora säger att 140 000 civila tvingats fly sina hem i Tripoli under striderna.


 3. En skotsk granskningskommitté ska se över domen mot den libyske man som dömdes för flygplansbombningen över skotska Lockerbie 1988.


 4. Gruppen tog över kaserner och andra militära byggnader som övergavs efter upproret som fällde den libyske diktatorn Muammar Gaddafi 2011.


 5. Sarkozy har tidigare tillbakavisat alla anklagelser och säger sig vara utsatt för en komplott från personer närstående den förre libyske ledaren. .


 6. Det har drabbat civila och då spelar det ingen roll om de är libyer eller icke-libyer, säger libyske politikern och akademikern Guma el-Gamati i telefon.


 7. Så löd budskapet från den libyske krigsherren Khalifa Haftar när han träffade Frankrikes president Emmanuel Macron i Paris och avslog dennes begäran om att låta vapnen tystna.


 8. Efter att under en tid ha bedrivit ett affärssamarbete med Kadaffi, bland annat vapenhandel, beslutade sig Sarkozy för att gå i fronten för den koalition som bidrog till att störta den forne libyske diktatorn.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/sarkozy-jag-lever-i-fortalets-helvete, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/usa-ryssland-ger-flygstod-till-legosoldater-i-libyen, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/lockerbiebombarens-dom-granskas-igen, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/islamistgrupp-i-libyen-ger-upp, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/rattegang-vantar-frankrikes-ex-president-sarkozy, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/fn-migranter-flydde-dodliga-flygbombningen-da-oppnade-vakterna-eld, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/libysk-krigsherre-sager-nej-till-eldupphor

Exempel på användning av ordet "libyskt" i meningar

Libyskt är en böjningsform av ordet libysk, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur libyskt kan användas i en mening.


 1. Abedis familj tros ha libyskt ursprung.


 2. Sjöräddningsinsatser kan även ske på libyskt vatten.


 3. Den nya italienska militära operationen är tänkt att agera på libyskt territorium.


 4. Räddningsinsatsen koordinerades av italiensk sjöräddning och ägde rum inom libyskt sjöområde.


 5. Främst för att operationen styrdes av Italien och att det var inom libyskt sjöområde som migranterna räddades.


 6. Rachid Redouane var 30 år gammal, och ska enligt polis ha ”uppgett sig vara” av marockanskt och libyskt ursprung.


 7. Den unge man som dödade 22 människor och skadade 64 i attacken vid Manchester Arena i måndags var född i Storbritannien och av libyskt ursprung.


 8. Minst 53 människor dödades och 130 skadades i den blodiga flygbombning mot ett libyskt migrantförvar i vad som har beskrivits som ett solkart krigsbrott.


 9. I den så kallade uppförandekoden ingår att frivilligfartyg ska lova att inte ge sig in på libyskt vatten och inte signalera sin position till flyktingbåtar.


 10. Resolutionen fastslog vidare att libyskt deltagande med brittiska styrkor skulle vara "under Sanusiya-emiratets fana" och att en "provisorisk Sanusiya-regering" skulle upprättas.


 11. Enligt nyhetsbyrån Reuters tvingades ett libyskt passagerarflygplan, på väg mot Tripoli, att ändra kurs och istället styra om mot staden Misrata efter uppgifterna om explosioner och raketbeskjutning.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/manga-doda-och-skadade-barn-i-manchester, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/overlevande-och-omkomna-pa-svenskt-fartyg, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/okad-spanning-vid-militar-insats-i-libyen, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/raddningsfartyg-med-hundratals-migranter-fast-pa-medelhavet, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/spanien-erbjuder-hamn-at-migrantbat, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/de-pekas-ut-som-terroristerna-bakom-dadet, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/massmordaren-sa-var-han, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/fn-migranter-flydde-dodliga-flygbombningen-da-oppnade-vakterna-eld, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/migration, https://sv.wikipedia.org/wiki/Libyens_historia_som_italiensk_koloni, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/uppgifter-raketbeskjutning-och-explosioner-vid-flygplats-i-libyen

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ libyer libyska ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet libysk som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "libysk" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "libysk" i ett större sammanhang.