I en mening

Använda legitimera i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet legitimera, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet legitimera i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "legitimera".

Exempel på användning av ordet "legitimera" i meningar

Här nedanför hittar du exempelmeningar som visar hur ordet legitimera kan användas i en mening.


 1. Om en stor organisation som Amnesty använder botar, skulle det kunna legitimera metoden?


 2. Om en personlig motståndare valde en sida, valde man den andra för att legitimera fortsatta fejder.


 3. En av dem är senator Lindsey Graham, som anklagar Donald Trump för att legitimera religiös intolerans.


 4. Han gjorde dock inga ansatser att legitimera äktenskapet på det sätt som det katolska Europa efterfrågade.


 5. Bland annat använde den kvinnliga faraonen Hatshepsut den typen av propaganda för att legitimera sina anspråk på kungamakten.


 6. Kung Jie beskrivs enligt klassisk kinesisk tradition som en tyrann av den efterföljande dynastin för att legitimera maktövertagandet.


 7. Vi vill absolut inte stödja det här med resurser i form av bistånd eller legitimera det, säger Göran Holmqvist, avdelningschef på Sida.


 8. Det källkritiska huvudproblemet med en helgonlegend är att dess syfte inte är att återge fakta om personen utan att legitimera dennes helgonstatus.


 9. Vissa experter anser dock att Achaimenes är en fiktiv person som användes av Dareios för att legitimera sin makt när han intog den persiska tronen.


 10. Ett vanligt upplägg är så kallade wishing-bedrägerier, där offret rings upp och ombeds legitimera sig med bank-id eller logga in på sin internetbank.


 11. Personalen kan legitimera sig och visa att de arbetar för kommunen”, står det i inlägget som kommunen gjort på Facebook där de uppmanar till försiktighet.


 12. För Nordkorea är övningen ytterligare ett sätt att legitimera och förklara sin utveckling av kärnvapenrobotar, både för omvärlden och den egna befolkningen.


 13. Våldet medför att motståndarsidan tar sig rätten att slå tillbaka vilket också kan användas för att legitimera ett militärt ingripande från Peking, säger Torbjörn Lodén till SVT Nyheter.


 14. Försäljarna försökte i vissa fall legitimera försäljningen ytterligare genom att tvinga köparen att skriva kontrakt på att säljaren inte längre har några skyldigheter gentemot sin hustru.


 15. Humanioran har haft svårt att legitimera sin existens, eftersom dess bildning inte leder till en direkt synbar samhällsnytta, utan oftare hänvisat till individens inre utveckling som legitimitet.


 16. Det är dock troligt att Ravenscrofts invändningar var ägnade att legitimera hans egen adaptation från 1678, kallad Titus Andronicus; or, The Rape of Lavinia, som till och med var blodigare än originalet.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/amnesty-skapar-snall-botarme, https://sv.wikipedia.org/wiki/Lojalist_(amerikanska_frihetskriget), https://www.svt.se/nyheter/utrikes/trumps-beteende-skadar-fortroendet-for-presidentambetet-enligt-experter, https://sv.wikipedia.org/wiki/Jane_Seymour, https://sv.wikipedia.org/wiki/Forntida_Egypten, https://sv.wikipedia.org/wiki/Shangdynastin, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/sida-stoppar-bistand-till-myanmar-vill-absolut-inte-stodja, https://sv.wikipedia.org/wiki/Erik_den_helige, https://sv.wikipedia.org/wiki/Akemeniderna, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/malmobo-misstankt-for-aldrebedragerier-haktad, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jonkoping/gnosjo-kommuns-varnar-for-brott-mot-aldre, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/usa-och-sydkorea-flygovar-pa-koreanska-halvon, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/kinaexpert-okat-vald-ar-kinas-skramseltaktik, https://sv.wikipedia.org/wiki/Hustruförsäljning, https://sv.wikipedia.org/wiki/Utbildning, https://sv.wikipedia.org/wiki/Titus_Andronicus

Synonymer till legitimera

Ett annat sätt att förstå bättre hur ett ord kan användas är att granska vilka synonymer det har, samt hur dessa synonymer kan användas. Exempelvis har ordet legitimera följande synonymer: bemyndiga och godkänna.

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ legitimation legitimerad ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet legitimera som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "legitimera" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "legitimera" i ett större sammanhang.