I en mening

Använda långt bort i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till frasen långt bort, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda frasen långt bort i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "långt bort".

Exempel på användning av frasen "långt bort" i meningar

Här nedanför hittar du exempelmeningar som visar hur frasen långt bort kan användas i en mening.


 1. Det har känts väldigt, väldigt långt bort.


 2. Vi har styrkor över hela världen på platser långt bort.


 3. Skador rapporterades så långt bort som Hawaii och Japan.


 4. Nu när vi är hemma i Sverige igen känns allt väldigt långt bort.


 5. Rysslands strategiska ubåtar med kärnvapen kan nå mål långt bort.


 6. Jag gick egentligen inte med på att hon skulle hamna så långt bort.


 7. Mitt liv var väldigt svårt eftersom han var så långt bort från mig.


 8. Födozoner kan befinna sig ute till havs långt bort ifrån häckningskolonin.


 9. Venezuela ligger inte så långt bort och folk lider och dör där, säger Trump.


 10. Den äldsta kon vaktar över flocken så att ingen individ kommer för långt bort.


 11. Informationen används till exempel för att kartlägga hur långt bort skalvet har känts.


 12. Ifall det skulle bli fällande domar är de oroliga att deras anhöriga hamnar långt bort. .


 13. Men en byggstart om kanske tio år känns som långt bort när industrisatsningarna redan påbörjats?


 14. Det är första gången på 40 år som en isbjörn är på villovägar såhär långt bort, säger Tom Arnbom.


 15. Att boka utlandsbiljetter eller andra semestrar långt bort från Stockholm, där ska man nog tänka om.


 16. Reportrar på plats i Bukarest rapporterar att det låter som åska inte alltför långt bort från arenan.


 17. I Tengboms förslag var podierna lagda så långt bort från varandra som möjligt utan risk för överhörning.


 18. Och innan dess måste LKAB hitta andra leverantörer men de som finns i dag ligger långt bort från Sverige.


 19. Bilismens ökning och längre semester bidrog till att människor kunde skaffa fritidshus långt bort från storstaden.


 20. Egyptierna värderade den blåa stenen lapis lazuli högt och importerades från så långt bort som nutida Afghanistan.


 21. Uttorkningen av Amazonas kommer att få konsekvenser för nederbördsmönster så långt bort som i Afrika och Nordamerika.


 22. Det är oacceptabelt hur långt bort politikerna står från det amerikanska folket, säger Nic Trujillo till New York Times.


 23. Detta var ett djärvt förslag, eftersom Reims låg nästan dubbelt så långt bort som Paris och djupt inne i fientligt område.


 24. Den påverkade hela jordklotet, kändes över nästan hela Sydostasien och utlöste mindre jordbävningar så långt bort som Alaska.


 25. Malta ligger dock dubbelt så långt bort som det italienska Lampedusa, vilket också är det svar som maltesiska myndigheter gav.


 26. Kristina Jannerbo bor i byn Panajachel, och även om man kan se vulkanen Fuego från byn befinner hon sig långt bort från riskzonen.


 27. Gustavsberg gjorde även exportförsök där porslin skickades till Åbo och Helsingfors men även så långt bort som Batavia och Sydney.


 28. Trädgården, som var sluten, låg långt bort från det politiska tumultet i centralare Aten, utan låg närmare lugnet vid landsbygden.


 29. Egentligen ligger jorden så långt bort från solen att vattnet borde frysa till is, men genom växthuseffekten hålls temperaturen uppe.


 30. Uppskattningar tyder på antal upp emot 150 000, varav de flesta är för långt bort för att kunna observeras med nuvarande optisk teknologi.


 31. Men isbjörnens besök i Norilsk är första gången på flera decennium som ett av djuren tagit sig så pass långt bort från sin naturliga miljö.


 32. Ibland spelar den död med utsträckt hals för att sedan snabbt skjuta ut sig i vattnet, dyka och sedan komma upp till ytan långt bort från boet.


 33. Denna hade sitt epicentrum 12-13 mil öster om den norra ön Honshu, men skakningar kunde kännas så långt bort som i städerna Tokyo och Fukushima.


 34. Man tror att det var mordbrand eftersom ladugårdarna stod så långt bort ifrån varandra att gnistor från elden omöjligt kan ha flugit mellan dem.


 35. Det har legat långt bort från maktens centrum i Stockholm, så man har aldrig riktigt haft kontroll över hälsingar, säger historikern Robert Fors.


 36. Den avslutande rundan började dock inte ultimat valacken var i en bom som föll och fyra fel plus ett tidsfel gjorde att guldet kändes långt bort.


 37. Det var ganska långt bort på stranden och ganska lite folk och jag uppfattade det inte som att räddningspersonalen hade några problem att komma fram.


 38. Det innebär att inom en dag eller två kommer Navalnyj att föras till en fångkoloni, som det kallas i Ryssland, mycket troligt långt bort från Moskava.


 39. Precis som vid de avgörande slagen vid sjundedagsslagen, var McClellans högkvarter för långt bort för att låta hans personal ta kontroll över striden.


 40. Det är illa, men nästan alla bränder ligger väldigt långt bort ifrån stora städer där många människor bor, säger Bert Sundström i SVT:s Morgonstudion.


 41. Jack togs från sin mor av Fontaine och förde honom till ytan långt bort från Ryan och modifierade honom genetiskt till att växa till vuxen på bara några år.


 42. Hur långt bort vi kan observera rymden begränsas av hur långt ljuset (eller någon annan elektromagnetisk strålning) hunnit färdas sedan universums begynnelse.


 43. Trots invändningar  från flera remissinstanser hoppas regeringen att flygskatten ska leda till beteendeförändringar och dämpa svenskars tilltagande semesterresande till länder långt bort.


 44. Tanken bakom är att den katolska kyrkan verkligen ska vara universell och att alla katoliker, oavsett hur långt bort i världen de befinner sig, ska ha en representant på högsta nivå i Vatikanen.


 45. Övervintrande flyttfåglar av den asiatiska underarten har observerats i Sydkorea och Kina, och nominatformen har observerats väster om sin häckningsutbredning så långt bort som Orkneyöarna i Skottland.


Källa: https://www.svt.se/sport/simning/sarah-sjostrom-missade-medalj-igen, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/trump-hotar-venezuela-med-militar-insats, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/tsunamifara-i-stilla-havet-efter-skalv-i-alaska, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/fangslad-svensk-i-ecuador-begar-borgen, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/kapprustning-i-arktis-nar-isen-smalter, https://www.svt.se/nyheter/inrikes/ytterligare-en-familj-har-larmat-om-hvb-hemmet-dar-femaringen-dog, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/usama-bin-ladins-familj-vi-skamdes, https://sv.wikipedia.org/wiki/Tofslunne, https://sv.wikipedia.org/wiki/Asiatisk_elefant, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/rejalt-jordskalv-mellan-burea-och-lovanger-det-har-nog-kants, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/hon-aker-130-mil-i-veckan-for-att-besoka-sin-haktade-sambo, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/infrastrukturministern-haller-presstraff-om-norrbotniabanan, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/isbjorn-vilse-i-rysk-industristad, https://www.svt.se/nyheter/inrikes/riksdagen-forbereder-for-extra-arbete-i-sommar, https://www.svt.se/sport/fotboll/fotbolls-em-13-juni, https://sv.wikipedia.org/wiki/Konserthuset_Stockholm, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/fortsatt-cementkris-for-lkab, https://sv.wikipedia.org/wiki/Koloniträdgårdar_i_Stockholm, https://sv.wikipedia.org/wiki/Forntida_Egypten, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/forskare-larmar-amazonas-lacker-mer-koldioxid-an-det-binder, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/efter-uppgorelsen-fortsatt-oroligt-bland-usa-s-myndighetsanstallda, https://sv.wikipedia.org/wiki/Jeanne_d'Arc, https://sv.wikipedia.org/wiki/Jordbävningen_i_Indiska_oceanen_2004, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/kustbevakningen-vagrade-hjalp-268-dog, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/svensk-i-guatemala-vi-har-aldrig-varit-med-om-det-har-forut, https://sv.wikipedia.org/wiki/AB_Gustavsberg, https://sv.wikipedia.org/wiki/Epikurism, https://sv.wikipedia.org/wiki/Jorden, https://sv.wikipedia.org/wiki/Herbig-Haro-objekt, https://sv.wikipedia.org/wiki/Smålom, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/kraftig-jordbavning-nara-papua-nya-guinea, https://sv.wikipedia.org/wiki/Historiska_bränder_i_Hakarps_socken, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/gavleborg/mysterier-i-halsingland, https://www.svt.se/sport/ridsport/ridsport-em-finalen, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/halland/ambulans-utfor-hlc, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/svt-s-korrespondent-om-domen-mot-navalnyj, https://sv.wikipedia.org/wiki/George_B._McClellan, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/sibirien-brander, https://sv.wikipedia.org/wiki/Bioshock, https://sv.wikipedia.org/wiki/Universum, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/snart-infors-flygskatt, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/paven-utser-kardinaler-fran-alla-varldens-horn, https://sv.wikipedia.org/wiki/Trädkrypare

Synonymer till långt bort

Ett annat sätt att förstå bättre hur ett ord kan användas är att granska vilka synonymer det har, samt hur dessa synonymer kan användas. Exempelvis har frasen långt bort följande synonymer: avlägsen och ända in i hälsingland.

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ långt långt borta ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för frasen långt bort som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "långt bort" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "långt bort" i ett större sammanhang.