I en mening

Använda laddning i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet laddning, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet laddning i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "laddning". Dessutom visar vi också hur olika böjningar av ordet laddning kan användas, de böjningar som vi även har exempelmeningar till är laddningar och laddningen. Om du klickar på den böjning av ordet laddning som du är intresserad av kommer du till listan över exempelmeningar för just den formen.

Exempel på användning av ordet "laddning" i meningar

Laddning är grundformen till detta ord, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur laddning kan användas i en mening.


 1. Den saknar dessutom helt elektrisk laddning.


 2. Matchen mellan Iran och USA bar stor politisk laddning.


 3. En självmordsbombare utlöste sin laddning vid hotellets vakter.


 4. Elsparkcyklarna hade stått på laddning under natten och fattat eld.


 5. En sprängkapsel är en liten laddning som fungerar som utlösare för sprängämnen.


 6. En sprängkapsel är en mindre laddning som fungerar som utlösare för sprängämnen.


 7. När stoftet hamnar i solvindens skugga bakom Jupiter förlorar de strax sin elektriska laddning.


 8. Dagens trådlösa laddning kräver ofta en docka eller laddplatta som apparaten placeras intill.  .


 9. Vi vet inte alls om de har förmåga att placera en sådan här laddning på en missil, även om de hävdar det.


 10. Gärningsmannen ska ha försökt ta sig in i parken al-Saqlawiyya när han avslöjades och utlöste sin laddning.


 11. Igår kväll fick räddningstjänsten åka ut till Odlaren i Eskilstuna efter att en elbil börjat brinna under laddning.


 12. EU-kommissionen vill att usb c-kontakter ska bli allmän standard vid laddning av mobiltelefoner och annan elektronik.


 13. Den har en lika stor laddning som protoner men är negativ, och har ungefär 2'000 gånger mindre massa än protoner och neutroner.


 14. Mobilen har stöd för sladdlös laddning enligt Qi-standard via en laddningsplatta, förutsatt att den utrustas med ett särskilt skal.


 15. Under den mörka tidsåldern var rymden fylld av en tjock dimma av väteatomer som sände ut strålning på grund av sin neutrala laddning.


 16. Dessa kanoner var bakladdade, vilket innebar större genomslagskraft och snabbare laddning jämfört med de tidigare framladdade kanonerna.


 17. När den mörka tidsåldern började närma sig sitt slut och stjärnor började att tändas ändrades väteatomernas laddning och de slutade stråla.


 18. Tidigare förknippades hans namn med lyx och överdåd, men som president har det fått en politisk laddning som avskräckt många, skriver Forbes.


 19. Klockan 06.13 larmas räddningstjänst till platsen och polisen kan konstatera att en explosiv laddning detonerat i ett flerfamiljshus i Farsta.


 20. Minst fem personer dödades och ett 20 skadades när en självmordsbombare utlöste sin laddning nära en shiitisk moské i Afghanistans huvudstad Kabul.


 21. När väl partiklarna har blivit joniserade får de en positiv elektrisk laddning vilket i sin tur ger upphov till en "inducerad magnetosfär" runt kometen.


 22. Även om det anses klart att det var en atombomb är steget långt från en ”enkel” sådan, en fissionsbomb, till en mer avancerad termonukleär laddning, en vätebomb.


 23. Israels regering är baserad i Jerusalem, men på grund av frågans laddning har alla länder för att undvika kontroverser för närvarande sina ambassader i Tel Aviv.


 24. Även om det anses klart att det var ett kärnvapen är steget långt från en ”enkel” sådan, en fissionsbomb, till en mer avancerad termonukleär laddning, en vätebomb.


 25. Den består av en positivt laddad kärna (atomkärnan), vilken oftast innehåller protoner och neutroner, samt ett antal elektroner som tillsammans balanserar atomens laddning.


 26. I samband med det undersöks även möjligheten att använda solceller som energikälla för laddning av batterierna i ett möjligt system för solcellsteknik i Stockholms gatubelysning.


 27. Pandemin har försvårat för småföretag som vill bygga solcellsdrivna hemmasystem för belysning, laddning av mobil och/eller små kraftstationer och lokala nät som kan ge el till en by.


 28. Det finns inga amerikanska uppgifter om hur kraftfulla stridsspetsarna är, men tidigare uppgifter från Ryssland har talat om extremt stor laddning som orsakar mycket radioaktivt nedfall.


 29. Samma dag påträffades ett kuvert adresserat till en vapenfabrik i Zaragoza i norra Spanien innehållandes en explosiv laddning Fabriken tillverkar bland annat granatgevär som skickas till Ukraina.


 30. Dessa strängar vibrerar på olika sätt och det är dessa vibrationer som avgör en observerad partikels arom, laddning, massa och spinn, och därmed vilken typ av partikel som strängen ger upphov till.


 31. I det långa loppet, är de snarare ganska enkla objekt karaktäriserade av elva parametrar som specificerar energi, rörelsemängd, rörelsemängdsmoment, plats vid en specifik tidpunkt och elektrisk laddning.


 32. Den enda amerikanska kärnladdningstyp av denna kaliber som faktiskt färdigställdes, W48, hade dock endast 0,072 kilotons effekt, trots att den krävde lika mycket plutonium som en betydligt kraftigare laddning.


Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Kemi, https://www.svt.se/sport/fotboll/danska-journalisten-rasmus-tantholdt-greps-i-qatar, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/skottlossning-pa-hotell-i-nairobi, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/elsparkcyklar-orsakade-brand-i-harnosand, https://sv.wikipedia.org/wiki/Sprängkapsel, https://sv.wikipedia.org/wiki/Jupiters_ringar, https://www.svt.se/nyheter/vetenskap/helt-rum-med-tradlos-el-testas, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/det-har-vet-vi-om-nordkoreas-karnvapentest, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/blodigt-dad-vid-park-i-bagdad, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sormland/raddningstjansten-om-elbilsbranderna-kan-bli-vanligare, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/eu-samma-laddsladd-ska-funka-for-alla-mobiler, https://sv.wikipedia.org/wiki/Nokia_Lumia_1020, https://www.svt.se/nyheter/vetenskap/forskningen-fran-manens-baksida-som-kan-avsloja-universums-alder, https://sv.wikipedia.org/wiki/Göteborgs_fasta_försvar, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/trumps-presidentskap-en-redig-forlustaffar, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/boende-vid-explosionen-valdet-normaliseras-och-man-avtrubbas, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/sjalvmordsbombare-slog-till-mot-moske-i-kabul, https://sv.wikipedia.org/wiki/Komet, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/stora-militarovningar-i-sydkorea, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/pence-ambassad-flyttas-nasta-ar, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/putin-varnar-for-global-katastrof, https://sv.wikipedia.org/wiki/Gatubelysning_i_Stockholm, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/stod-till-solceller-i-afrika-ska-ge-miljontals-natuppkoppling, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/usa-s-nya-karnvapenpolicy-mindre-och-mer-traffsakra-karnvapen, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/flera-brevbomber-upptackta-i-spanien-sakerheten-hojs-i-landet, https://sv.wikipedia.org/wiki/Strängteori, https://sv.wikipedia.org/wiki/Allmänna_relativitetsteorin, https://sv.wikipedia.org/wiki/Svenska_kärnvapenprogrammet

Exempel på användning av ordet "laddningar" i meningar

Laddningar är en böjningsform av ordet laddning, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur laddningar kan användas i en mening.


 1. Han tillägger att alla stridsspetsar sannolikt inte skulle vara skarpa laddningar.


 2. För att underlätta deras arbete användes små laddningar av dynamit för att lossa blandningen.


 3. Dessa kunde sedan slå ut fästningens artilleri som skyddades av pansarkupoler med laddningar med riktad sprängverkan.


 4. De har mindre kraftfulla laddningar, jämfört med de strategiska kärnvapnen som kan utplåna hela regioner eller länder.


 5. USA satsar på kärnvapen med mindre kraftfulla laddningar som är mer träffsäkra, enligt den nya kärnvapenpolicy som Pentagon presenterat.


 6. USA har nyligen presenterat sin nya kärnvapenpolicy, som innefattar nya taktiska kärnvapen med mindre laddningar och bättre träffsäkerhet.


 7. Dessa har mindre kraftfulla laddningar, och kortare räckvidd jämfört med de strategiska kärnvapnen som kan utplåna hela regioner eller länder.


 8. Attackerar man oljeinstallationer så behöver man inte stora explosiva laddningar träffar man rätt del av installationen så har man gjort mycket skada.


 9. Då ubåt upptäckts kunde man från ett rum under backdäcket avfyra åtta stycken 100-kilos laddningar 300-1 200 meter i ett mönster runt, ovan och under målet.


 10. Efter att SVT Nyheter Väst visat honom bilderna från Erik Anderssons privatexpedition till Nord Stream i Östersjön drar även han slutsatsen att det rör sig om mindre laddningar.


 11. Den skisserade anläggningen för plutonium till 5-10 laddningar per år, baserat på en produktion av 1 kg plutonium per dag, skulle således ha kunnat räcka för ända upp 60 laddningar per år.


 12. Boheman nämnde också att länder som Danmark och Norge redan fått köpa vapensystem som kunde bära kärnstridsspetsar (även om dessa länder inte disponerade några egna laddningar till dessa vapen).


 13. En kemisk bindning är attraktionen som uppstår på grund av elektromagnetiska krafter mellan motsatta laddningar, antingen mellan elektroner och cellkärna, eller som ett resultat av dipol-attraktion.


 14. I verkligheten kunde inte krutladdningar levereras snabbt nog genom lyftanordningarna och via successivt öppnade och stängda luckor för att man skulle få tillräcklig försörjning med laddningar till kanontornen.


 15. I den studie som genomfördes inom Kärnladdningsgruppen 1961-1962 skisserades ett anskaffningsprogram om 100 taktiska kärnladdningar, och dessa laddningar skulle ha en effekt motsvarande cirka 20 kiloton trotyl.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/foi-expert-om-kinas-nya-karnvapen-de-har-en-avskrackande-effekt, https://sv.wikipedia.org/wiki/Explosionen_i_Oppau, https://sv.wikipedia.org/wiki/Slaget_om_Frankrike, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/usa-s-nya-karnvapenpolicy-mindre-och-mer-traffsakra-karnvapen, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/karnvapenkapabla-robotar-pa-plats-i-kaliningrad, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/karnvapnen-blir-farre-men-modernare, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/sa-stark-ar-irans-militara-stridsformaga, https://sv.wikipedia.org/wiki/HMS_Halland_(J18), https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/dykexperten-efter-att-sett-nya-bilderna-troligen-en-mindre-laddning, https://sv.wikipedia.org/wiki/Svenska_kärnvapenprogrammet, https://sv.wikipedia.org/wiki/Kemi, https://sv.wikipedia.org/wiki/Skagerrakslaget

Exempel på användning av ordet "laddningen" i meningar

Laddningen är en böjningsform av ordet laddning, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur laddningen kan användas i en mening.


 1. Det har inte funkat med laddningen under natten.


 2. Det tyder väl på att inte var den minsta laddningen.


 3. De får rapporter om att det är problem med laddningen.


 4. Det var i samband med laddningen av Sebastien Loebs bil som branden startade.


 5. Om det är orsakat av laddningen av batterierna är det ett mycket allvarligt säkerhetsproblem.


 6. Med den hakade man fast vapnet i relingen för att låta den ta rekylen från den stora laddningen.


 7. Vi har hittat delar som användes för att bygga laddningen, säger polistalesmannen Kamthorn Aucharoen.


 8. Bedömningarna av kraften i laddningen har varierat, men enligt Sydkorea hade den en styrka på 50 kiloton.


 9. Uranets uppgift är även att, genom sin tröghet, hålla samman laddningen, och därigenom effektivisera den.


 10. Den homoerotiska laddningen accentueras när Viola som Cesario är nära att uttrycka sin kärlek till Orsino.


 11. Till det kommer att Socialdemokraterna lär göra vad de kan för att laddningen i SD-frågan ska vara intakt 2026.


 12. Laddstationen i Bettorp ska få plats med 43 elbussar och laddningen kommer pågå nattetid när bussarna är ur trafik.


 13. Den kunde lätt vilseledas av skenmål och facklor och laddningen var för ofta liten för att orsaka allvarlig skada i målet.


 14. Den 18 december kom överste Kaasbøll från Christiania för att följa provskjutningen, resultatet blev emellertid att båda kanonerna sprack vid den kraftigaste laddningen.


 15. Den oberoende kärnvapenobservatören Norsar uppger att laddningen hade en sprängkraft på 120 kiloton och var åtta gånger kraftigare än den som släpptes över Hiroshima 1945.


 16. I ”The bear” förekommer varken kärlekshistoria eller sex och man har valt att låta maten få den laddningen som romantiken brukar ha det är kroppsligt och det för rollfigurerna samman.


 17. Om laddningen i jonsvansen är tillräcklig så kommer de magnetiska fältlinjerna att tryckas ihop vid en punkt, i lä av solvinden, längs jonsvansen där en magnetisk återkoppling inträffar.


 18. Men formerna för frihetsberövandet visar tydligt på den politiska laddningen bakom beslutet, säger Carolina Vendil Pallin, Rysslandskännare på Totalförsvarets forskningsinstitut, till TT.


 19. Det modernistiska formspråket och den erotiska laddningen präglar hela hennes skapande som förutom diktsamlingarna och de lyriska romanerna även innefattar filmer samt konstnärliga fotografier i dubbelkopieringsteknik.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jamtland/tysta-rallybilar-lamnade-torget-i-ostersund, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/bombexperten-om-explosionen-i-linkoping-ingen-liten-laddning--7axvxr, https://www.svt.se/sport/rallycross/efter-branden-vm-deltavlingen-stalls-in-ett-hart-slag, https://www.svt.se/sport/rallycross/rallycross-brand, https://sv.wikipedia.org/wiki/Regalskeppet_Kronan_(1668), https://www.svt.se/nyheter/utrikes/bombdad-pa-sjukhus-i-bangkok, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/putin-varnar-for-global-katastrof, https://sv.wikipedia.org/wiki/Neutronbomb, https://sv.wikipedia.org/wiki/Trettondagsafton_(pjäs), https://www.svt.se/nyheter/inrikes/sd-ett-sanke-for-m-i-jakten-pa-storstadsvaljarna, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/orebro/har-tas-forsta-spadtaget-for-ny-elbussdepa-i-orebro, https://sv.wikipedia.org/wiki/9K32_Strela-2, https://sv.wikipedia.org/wiki/Moss_Järnverk, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/det-har-vet-vi-om-nordkoreas-karnvapentest, https://www.svt.se/kultur/arets-basta-tv-serier-2022-kulturnyheterna, https://sv.wikipedia.org/wiki/Komet, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/haktningsforhandlingar-mot-navalnyj, https://sv.wikipedia.org/wiki/Rut_Hillarp

Synonymer till laddning

Ett annat sätt att förstå bättre hur ett ord kan användas är att granska vilka synonymer det har, samt hur dessa synonymer kan användas. Exempelvis har ordet laddning följande synonymer: batteri.

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ laddinfrastruktur laddningsmöjligheterna ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet laddning som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "laddning" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "laddning" i ett större sammanhang.