I en mening

Använda kyrkböcker i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet kyrkböcker, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet kyrkböcker i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "kyrkböcker".

Exempel på användning av ordet "kyrkböcker" i meningar

Här nedanför hittar du exempelmeningar som visar hur ordet kyrkböcker kan användas i en mening.


  1. I Östmarks kyrkböcker anges han som avflyttad 1877.


  2. Under några år på 1710-talet finns torpet "Erikstorp" omnämnt i kyrkböcker.


  3. Bron eller Broen omnämns för första gången i Hakarps kyrkböcker år 1685 när ett oäkta barn föds i torpet.


  4. Uppgifter i kyrkböcker och tingsprotokoll tyder på att de levde som jägare, samlare och småskaliga renskötare.


  5. John Alvin Anderson (i svenska kyrkböcker Johan Albin), född 25 mars 1869 i Vinbergs socken, Halland, död 26 juni 1948 i Kalifornien, var en svensk-amerikansk fotograf verksam i USA.


Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Sotar-Blixt, https://sv.wikipedia.org/wiki/Stensholms_säteri, https://sv.wikipedia.org/wiki/Skogssamer, https://sv.wikipedia.org/wiki/John_Alvin_Anderson

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ kyrkbygget kyrkböckerna ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet kyrkböcker som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "kyrkböcker" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "kyrkböcker" i ett större sammanhang.