I en mening

Använda kvävdes i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet kvävdes, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet kvävdes i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "kvävdes".

Exempel på användning av ordet "kvävdes" i meningar

Här nedanför hittar du exempelmeningar som visar hur ordet kvävdes kan användas i en mening.


 1. Migranterna kvävdes till döds.


 2. Jag hittade en tjej som kvävdes, hon höll på att dö.


 3. Det var så sorgligt att se honom dö, han kvävdes till döds av syrebrist, säger Nádima Almadas.


 4. Vittnen från händelsen berättar att det var kaos och att människor kvävdes när de inte kunde ta sig ut.


 5. De överlevande har berättat för oss att människor klämdes, kvävdes och att många sedan hamnade i vattnet.


 6. Elden spred sig snabbt på rummets heltäckningsmatta och flera hotellgäster kvävdes till döds av den farliga röken.


 7. Enligt myndigheterna kvävdes de tre av rökångor efter att de gjort upp eld för att värma sig i den fönsterlösa hyddan.


 8. 28 augusti: Åklagarsidan yrkar på strängare straff än vanligt för de fyra poliser som var delaktiga när Floyd kvävdes till döds.


 9. Många kvävdes då gäster och personal försökte fly från den rökfyllda hotellanläggningen, enligt räddningstjänsten rapporterar tv-kanalen ANC.


 10. Det finns bland annat krav på att de andra fyra poliser som fanns på plats när George Floyd kvävdes till döds ska dömas till långa fängelsestraff.


 11. Fyra personer har fällts av en domstol i Ungern för mord efter det uppmärksammade fallet då en stor grupp migranter kvävdes till döds i en lastbil.


 12. En turkisk chefsåklagare har sagt att Khashoggi kvävdes till döds så fort han steg in på konsulatet, och att hans kropp senare styckats och undanröjts.


 13. Av dessa kan man utläsa att 20 brändes till döds, tre dog följd av kolmonoxidförgiftning, två kvävdes ihjäl och en persons dödsorsak har inte kunnat fastställas.


 14. En domstol i Ungern skärper straffen för fyra flyktingsmugglare som bär ansvaret för tragedin då 71 migranter kvävdes till döds instängda i en lastbil sommaren 2015.


 15. De kvävdes till döds eftersom det inte fanns någon ventilation och de hade gjort utrymmet lufttätt för att hålla kylan borta, säger polistalesmannen Uddhav Singh Bhat.


 16. I samband med ingripandet uppstod panik och minst 13 personer klämdes eller kvävdes ihjäl mellan entrédörren och en trappa när de försökte ta sig ut, uppger myndigheter enligt Reuters.


 17. Gaskrigföringen utvecklades snart till att inbegripa giftgas sedan tyskarna började använda sig av klorgas som förstörde offrens andningsorgan vilket ledde till att de kvävdes till döds.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/fyra-livstidsdomar-efter-71-migranters-dod, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/jag-lyfte-upp-henne-pa-mina-axlar-och-sprang, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/2020-var-tuff-2021-blev-ett-rent-helvete, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/minst-13-doda-vid-coronarazzia-i-peru, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/ytterligare-dodsoffer-befaras-pa-medelhavet, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/tv-har-satter-attentatsman-eld-pa-spelbord-i-casinot-i-manila, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/nepal-kvinna-och-tva-barn-dog-i-menshydda, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/detta-har-hant-gripandet-av-george-floyd, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/explosioner-och-skottlossning-vid-lyxhotell-i-filippinerna, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/polismannen-derek-chauvin-infor-ratta-for-george-floyds-dod, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/langa-fangelsestraff-efter-migranters-dod, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/orden-innan-mordet-jag-vet-hur-man-skar, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/polisen-folk-svimmade-av-roken-innan-de-hann-ut, https://sv.wikipedia.org/wiki/Västfronten_under_första_världskriget

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ kvävas kväve ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet kvävdes som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "kvävdes" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "kvävdes" i ett större sammanhang.