I en mening

Använda kvävande i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet kvävande, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet kvävande i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "kvävande".

Exempel på användning av ordet "kvävande" i meningar

Här nedanför hittar du exempelmeningar som visar hur ordet kvävande kan användas i en mening.


  1. En storm sveper in Peking och andra delar av norra Kina i kvävande damm från Gobiöknen.


  2. Nu växer oron kring hur den kvävande luften kan slå mot Delhiborna under coronapandemin.


  3. Panikslagna människor, skrikande larm och kvävande rök som sprider sig genom flygplatsen Zaventem i Bryssel.


  4. Bokens huvudperson Santiago gör uppror mot den kvävande diktaturen genom att delta i vänsterpolitiska gruppers subversiva aktiviteter.


  5. Nätt och jämnt kände han den, men Marianne menade, att hon hade givit luft åt den sammansnörda passionen inom sig i en kvävande omfamning.


  6. I sin ansökan om att flyttas till en öppen anstalt skriver han att situationen på nuvarande anstalt är outhärdlig och kvävande för någon som avtjänat över 20 år.


  7. Även han hyste en längtan bort från komplicerade relationer till närstående och vad han upplevde som en kvävande tillvaro, och i likhet med Karen Blixens far var han en man som drogs till äventyret.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/sandstorm-drar-in-over-kina, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/rekordgiftig-luft-oroar-i-pandemins-indien, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/fler-terrordoda-i-vast-men-farre-i-varlden, https://sv.wikipedia.org/wiki/Mario_Vargas_Llosa, http://www.las-en-bok.com/gosta_berlings_saga.pdf, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/jackie-arklov-nekas-plats-pa-oppen-anstalt, https://sv.wikipedia.org/wiki/Karen_Blixen

Synonymer till kvävande

Ett annat sätt att förstå bättre hur ett ord kan användas är att granska vilka synonymer det har, samt hur dessa synonymer kan användas. Exempelvis har ordet kvävande följande synonymer: tropisk och tropik.

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ kväva kvävas ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet kvävande som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "kvävande" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "kvävande" i ett större sammanhang.