I en mening

Använda kvantfältteori i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet kvantfältteori, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet kvantfältteori i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "kvantfältteori". Dessutom visar vi också hur olika böjningar av ordet kvantfältteori kan användas, de böjningar som vi även har exempelmeningar till är kvantfältteorin. Om du klickar på den böjning av ordet kvantfältteori som du är intresserad av kommer du till listan över exempelmeningar för just den formen.

Exempel på användning av ordet "kvantfältteori" i meningar

Kvantfältteori är grundformen till detta ord, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur kvantfältteori kan användas i en mening.


  1. I kvantmekanik och kvantfältteori definieras vakuum som tillståndet (dvs.


  2. En renormerbar kvantfältteori som beskriver allmän relativitet har ännu inte uppnåtts.


  3. Den ryska fysikern Zel'dovich föreslog att Λ är ett mått på den nollpunktsenergi som i kvantfältteori associeras med virtuella partiklar, en vakuumenergi som finns överallt, även i tomma rymden.


  4. Dessa teorier använder den allmänna relativitetsteorin för att definiera en krökt rumtid och använder sedan en generaliserad kvantfältteori för att beskriva beteendet hos kvantmateria inom den rumtiden.


Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Vakuum, https://sv.wikipedia.org/wiki/Universum, https://sv.wikipedia.org/wiki/Allmänna_relativitetsteorin

Exempel på användning av ordet "kvantfältteorin" i meningar

Kvantfältteorin är en böjningsform av ordet kvantfältteori, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur kvantfältteorin kan användas i en mening.


  1. Virtuella partiklar är en viktig och ständig närvarande del av kvantfältteorin.


Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Vakuum

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ kvantdator kvantfältteorier ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet kvantfältteori som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "kvantfältteori" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "kvantfältteori" i ett större sammanhang.