I en mening

Använda koncernchef i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet koncernchef, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet koncernchef i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "koncernchef". Dessutom visar vi också hur olika böjningar av ordet koncernchef kan användas, de böjningar som vi även har exempelmeningar till är koncernchefen. Om du klickar på den böjning av ordet koncernchef som du är intresserad av kommer du till listan över exempelmeningar för just den formen.

Exempel på användning av ordet "koncernchef" i meningar

Koncernchef är grundformen till detta ord, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur koncernchef kan användas i en mening.


 1. VD och koncernchef är Anders Eriksson.


 2. Christer Zetterberg utsågs 1990 till vd och koncernchef för Volvo.


 3. Utan gruvor, inga elbilar, säger Jan Moström, vd och koncernchef på LKAB.


 4. Jag hyser en stor tillit till att styrelsen kommer rekrytera en kvalificerad koncernchef.


 5. Mark Zuckerberg är operativt ansvarig han är koncernchef, sa Lars Olofsson när stämningen lämnades in.


 6. Folk säljer för att ha råd med vardagens räkningar, säger Nils Klevmarken, koncernchef Sefina Pantbank.


 7. Enligt Norwegians koncernchef Bjørn Kjos har personal jobbat genom hela natten för att hjälpa berörda passagerare.


 8. Carlén övertog det operativa ledningsansvaret efter sin far Karl August Carlén som koncernchef för Yxhult AB (f.d.


 9. Vi kan inte dra på mer utan kör allt vad vi kan på max, säger Charlotta Sund, vd och koncernchef på Tekniska verken i Linköping.


 10. Volkswagens ledning anser att skulden ligger på enskilda ingenjörer och att styrelsen och dess koncernchef inte känt till fusket.


 11. Vi är mycket stolta att vara en strategisk partner till Brasilien, säger Micael Johansson, Saabs vd och koncernchef i ett uttalande.


 12. Nu är vår främsta prioritet att ta hand om kunderna på bästa möjliga sätt, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos i ett pressmeddelande.


 13. Martin Saarikangas satt kvar som chef för detta företag fram till 2001, från 1998 också som koncernchef för Kvaerner ASA:s hela varvsgrupp.


 14. Det fanns inte, säger Daniel Skjeldam, koncernchef för Hurtigrutten group, som påpekar att rederiet följt nationella- och internationella regler.


 15. Rättegången som börjar på måndagen handlar om biljättens styrelse och koncernchef kände till fusket och då borde ha slagit larm för att förhindra förlusterna.


Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/SDS-koncernen, https://sv.wikipedia.org/wiki/Volvo_Personvagnar, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/ny-satsning-pa-lkab-s-vd, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/norwegians-vd-avgar, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/zuckerberg-stamdes-for-medhjalp-i-cannabisharva-laggs-ner-av-domare, https://www.svt.se/nyheter/ekonomi/guldpriset-rekordhogt-ravaruanalytikern-panyttfodelse, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/norwegian-minst-18-arlanda-flygningar-stalls-in, https://sv.wikipedia.org/wiki/Bertil_Carlén, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/risk-for-avstangning-av-elen-tekniska-verken-vi-kor-pa-max, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/aktieagare-hoppas-pa-mangmiljardbelopp-i-ny-vw-process, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/nu-flyger-gripen-e-i-brasilien, https://sv.wikipedia.org/wiki/Kvaerner_Masa-Yards, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/flera-sjuka-efter-coronautbrott-pa-hurtigruten-fartyg

Exempel på användning av ordet "koncernchefen" i meningar

Koncernchefen är en böjningsform av ordet koncernchef, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur koncernchefen kan användas i en mening.


 1. Det uppger koncernchefen Martin Tivéus för SVT Nyheter.


 2. Om rätten fastställer att dåvarande koncernchefen Martin Winterkorn känt till förhållandena kan han i sin tur bli stämd av bilföretaget.


 3. När SVT möter koncernchefen Martin Tivéus nekar han till att ha stött på uppgifterna tidigare, och säger sig ha en generellt hög tilltro till undersökningarna.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/beskedet-efter-kritikstormen-attendo-avskaffar-bonussystemet, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/aktieagare-hoppas-pa-mangmiljardbelopp-i-ny-vw-process, https://www.svt.se/nyheter/inrikes/attendos-chef-skandalen-har-fatt-konsekvenser-for-ansvariga

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ koncern koncession ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet koncernchef som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "koncernchef" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "koncernchef" i ett större sammanhang.