I en mening

Använda komplettera i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet komplettera, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet komplettera i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "komplettera".

Exempel på användning av ordet "komplettera" i meningar

Här nedanför hittar du exempelmeningar som visar hur ordet komplettera kan användas i en mening.


 1. Hästar köptes in för att komplettera rytteriet.


 2. De olika teknologierna kan komplettera varandra.


 3. Han lät utvidga och komplettera både trädgården och parken.


 4. År 1927 började man att komplettera trafiksignalen med en ljudsignal.


 5. Det här är ett sätt att komplettera och testa om vi kan få möta fler människor.


 6. Jim Sterling på Destructoid hyllade också musikens förmåga att komplettera spelandet.


 7. År 1890 ville Georg Wissowa komplettera verket, något han räknade med skulle ta tio år.


 8. Enheterna har själva inventerat vad de har och vilken utrustning de behöver komplettera med.


 9. Hon skulle komplettera expeditionen som stillbildsfotograf, hundspannsförare och hushållerska.


 10. År 2020 beslutade man att komplettera Fehmarnsundbron med en ny tunnel med motorväg och järnväg.


 11. Under 1800-talet lät österrikarna komplettera fästningen med ny bestyckning, fängelse och vakttorn.


 12. Detta mätte Steele och Aronson genom ett ordtest där studenterna fick komplettera halvt utskrivna ord.


 13. Andra plattformar kommer att komplettera DAB och sammantaget utgöra den digitala distributionen av radio.


 14. Soldater värvades även från Tyskland och Nederländerna och hästar köptes in för att komplettera rytteriet.


 15. Samtidigt började vattenkraften avlösa respektive komplettera de lokala ångdrivna och koleldade elkraftverken.


 16. Observationer av gravitationsvågor kan komma att komplettera iakttagelser inom det elektromagnetiska spektrumet.


 17. Den ska fungera som bas för verksamheten och komplettera de tre övriga verksamheterna i Oppeby, Brandkärr och Arnö.


 18. Könens skilda egenskaper ansågs dock komplettera varandra i den traditionella fördelningen av uppgifter i samhället.


 19. Davis skrev att kontrollerna "fungerar ganska bra", men tyckte att de misslyckades med att komplettera spelupplägget.


 20. Laleh bjöd (i likhet med sina båda föregångare) in gästartister för att komplettera sitt eget sjungande och spelande.


 21. Handel med Anatolien försåg Egypten med väsentliga mängder tenn och även koppar för att komplettera inhemska resurser.


 22. Detta skulle komplettera den arbetsrättsliga lagstiftningen och ge de anställda ett verkligt inflytande i arbetslivet.


 23. De slutförde större delen av låten i en tagning och Cobain behövde enbart komplettera med lite mer sång och gitarr efteråt.


 24. För att komplettera nuvarande topografiska karta över området, är en specialkarta över reservatet under framtagande (2014).


 25. Tanken är att försvarssamarbetet ska komplettera det arbete som Nato gör i dag, men det är ännu inte klart hur det ska se ut.


 26. Under Indo-pakistanska kriget 1947 köpte Pakistan skyndsamt in femtio Sea Fury-plan för att komplettera sina Hawker Tempests.


 27. Färgen och mönstret på bakgrunden väljs ut för att så effektivt som möjligt komplettera maten, och hjälpa till med ljussättningen.


 28. Orsaken är att många gymnasieelever har haft det svårt i skolan under pandemin och därmed fick extra tid att komplettera sina betyg.


 29. Men hon var tvungen att komplettera med ett diplom för en praktik som visade att hon vistats i landet sammanhängande under de fem åren.


 30. Brandflygplanen, som är av typen AT-802 Fire Boss, ska komplettera räddningstjänsten på marken och de vattenbombande helikoptrar som redan finns.


 31. Titta på den erfarenhet du redan har, kanske räcker det med att komplettera med en kortare kurs för att bättre passa in i de yrken som gäller nu.


 32. På grund av semestertider och att ärendet behöver ytterligare utredning vill kollegiet ha anstånd till 31 augusti för att komplettera ansökan om stämning.


 33. När hon efter två månader fick uppehållstillstånd började hon läsa på komvux för att komplettera sina betyg så att hon skulle kunna plugga vidare i Sverige.


 34. De digitala kallelserna ska vara standardiserade så olika kliniker och vårdcentraler ska jobba på samma sätt och lätt kunna komplettera uppgifter till patienten.


 35. I mars 2009 tillsattes ett nytt arbetslag på 30 personer till att arbeta på spelstudion EA Montreal för att komplettera de arbetslag som redan arbetade på spelet.


 36. Den tredje befogenheten, ”stödjande befogenhet”, innebär att unionen får vidta åtgärder enbart för att stödja, samordna eller komplettera medlemsstaternas politik.


 37. Jag är för att komplettera nationella arbetslöshetsförsäkringar med en försäkring för hela euroområdet, säger finansminister Olaf Scholz (S) till magasinet Der Spiegel.


 38. Att validera och komplettera en invandrad läkare kostar exempelvis drygt 320.000 kronor, medan en utbildningsplats på svenska läkarprogrammet kostar cirka 1,2 miljoner.


 39. Vi har haft konstruktiva samtal med ett antal länder de senaste 48 timmarna och kommer senare i veckan att diskutera det bästa sättet att komplettera det här med de senaste förslagen från USA.


 40. Denne den äldre Ludwig hade en son, Johann van Beethoven (1740–1792), som arbetade som tenor i samma musikaliska etablissemang och gav lektioner i piano och fiol för att komplettera sin inkomst.


 41. Handel föder handel, vi tänker att vi kan komplettera varandra, att Åsbo är en viss typ av handel och centrum har en viss typ av handel, säger Petra Jarlheim, ordförande i Avestas centrumförening.


 42. Den tredje befogenheten, ”stödjande befogenhet”, skulle innebära att unionen hade möjlighet att stödja, samordna eller komplettera medlemsstaternas politik men inte kunde anta egna lagstiftningsakter.


 43. Eldflugornas grav kom att produceras parallellt med Miyazakis Min granne Totoro, och de visades senare på bio som en dubbelvisning, med en "ledsen" och en "glad" film som var tänkta att komplettera varandra.


Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Slaget_vid_Helsingborg, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/experten-indiska-dna-vaccinet-kan-komma-till-sverige, https://sv.wikipedia.org/wiki/Villa_Ellesbo, https://sv.wikipedia.org/wiki/Trafiksignaler_i_Stockholm, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/ikea-expanderar-norrkoping-forst-ut, https://sv.wikipedia.org/wiki/Musiken_i_The_Last_of_Us, https://sv.wikipedia.org/wiki/Pauly-Wissowa, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/sa-sparar-du-el-om-5-aringarna-far-bestamma, https://sv.wikipedia.org/wiki/Ester_Blenda_Nordström, https://sv.wikipedia.org/wiki/Fehmarnsundbron, https://sv.wikipedia.org/wiki/Borgen_i_Pula, https://sv.wikipedia.org/wiki/Stereotyphot, https://sv.wikipedia.org/wiki/Digital_Audio_Broadcasting, https://sv.wikipedia.org/wiki/Danska_fälttåget_i_Skåne_och_Blekinge_1709–1710, https://sv.wikipedia.org/wiki/Elektricitet_i_Sverige, https://sv.wikipedia.org/wiki/Allmänna_relativitetsteorin, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sormland/ny-fritidsgard-oppnade-i-centrala-nykoping, https://sv.wikipedia.org/wiki/Feminism, https://sv.wikipedia.org/wiki/Rockstar_Games_presents_Table_Tennis, https://sv.wikipedia.org/wiki/Laleh, https://sv.wikipedia.org/wiki/Forntida_Egypten, https://sv.wikipedia.org/wiki/Arbetarrörelsen_i_Sverige, https://sv.wikipedia.org/wiki/You_Know_You're_Right, https://sv.wikipedia.org/wiki/Vändåtbergets_naturreservat, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/sa-ska-terroristerna-stoppas-fokus-under-eu-toppmote, https://sv.wikipedia.org/wiki/Hawker_Sea_Fury, https://sv.wikipedia.org/wiki/Matfotografi, https://www.svt.se/nyheter/inrikes/rekordmanga-sokande-far-hogskolebesked, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/londonsvensk-om-nya-uppehallstillstandet-brexit-kan-inte-langre-paverka-om-jag-far-stanna, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/tva-av-fyra-brandflygplan-flyttas-till-umea, https://www.svt.se/nyheter/inrikes/har-ar-yrkena-med-storst-chans-till-jobb-1, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jonkoping/kammarkollegiet-tar-strid-for-miljonarv-till-politiskt-parti, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sodertalje/svensksyrier-man-maste-fortsatta-kampa, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vastmanland/digitala-kallelser-infors-pa-regionen, https://sv.wikipedia.org/wiki/Mass_Effect_2, https://sv.wikipedia.org/wiki/Europeiska_unionen, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/forslag-arbetsloshetsforsakring-for-euroomradet, https://www.svt.se/nyheter/inrikes/billigare-godkanna-utlandska-akademiker, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/storbritannien-gemensam-europeisk-skyddsaktion-till-hormuzsundet, https://sv.wikipedia.org/wiki/Ludwig_van_Beethoven, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/dalarna/centrumforeningen-om-expansionsplanen-pa-asbo-kan-fa-fler-att-handla-i-centrum, https://sv.wikipedia.org/wiki/Europeiska_konstitutionen, https://sv.wikipedia.org/wiki/Isao_Takahata

Synonymer till komplettera

Ett annat sätt att förstå bättre hur ett ord kan användas är att granska vilka synonymer det har, samt hur dessa synonymer kan användas. Exempelvis har ordet komplettera följande synonymer: kompletterande, lägga till, tillägga och utöka.

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ komplett kompletterad ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet komplettera som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "komplettera" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "komplettera" i ett större sammanhang.