I en mening

Använda kompetent i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet kompetent, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet kompetent i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "kompetent". Dessutom visar vi också hur olika böjningar av ordet kompetent kan användas, de böjningar som vi även har exempelmeningar till är kompetenta. Om du klickar på den böjning av ordet kompetent som du är intresserad av kommer du till listan över exempelmeningar för just den formen.

Exempel på användning av ordet "kompetent" i meningar

Kompetent är grundformen till detta ord, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur kompetent kan användas i en mening.


 1. Hon är synnerligen kompetent.


 2. Y.V är mycket kompetent och lever här.


 3. Han är också en kompetent och aggressiv spelare.


 4. ”Andersson är kompetent, tuff och ideologiskt trygg.


 5. De är en mycket bra vän och en väldigt kompetent vän.


 6. Hon är en erfaren, kompetent och mycket duktig politiker.


 7. SVT:s Jacob Hård minns en inspirerande och kompetent kollega.


 8. Nkosazana Dlamini-Zuma är en omvittnat kompetent och erfaren politiker.


 9. Men jag var helt klart inte så kompetent som jag trodde, sa han i en intervju med BBC.


 10. Den kvinnliga rollfiguren i sig kan vara kompetent, men hamnar ändå i denna sorts situation.


 11. De har varit hjälpsamma när det gäller en annan sak nyligen och är en väldigt kompetent vän.


 12. Witting behärskade - som många officerare - linjärperspektivet och var en kompetent tecknare.


 13. Ramos gick framåt i ungdomssektionen och visade sig vara en orubblig och kompetent försvarare.


 14. En otroligt kompetent och bra insats, framför allt i andra halvlek när vi ser ett helt annat spel.


 15. Zhang hade en son, Zhang Bao, som var en jämbördig, kompetent general som troget tjänade Konungadömet Shu.


 16. Det finns ett starkt internt tryck på att personen måste vara kvinna, kompetent och välkänd bland väljarna.


 17. Donald Trump har backat upp Kavanaugh helhjärtat tidigare och lovordat honom som en mycket kompetent jurist.


 18. Vi tar gärna emot all tänkbar personal som är kompetent och uppfyller de kriterier som vi ställer i regionen.


 19. -  Det finns ett starkt internt tryck på att personen måste vara kvinna, kompetent och välkänd bland väljarna.


 20. Att det gått så snabbt beror på en mycket kompetent poliskår, enligt SVT:s utrikeskorrespondent Ulrika Bergsten.


 21. Samtidigt har flera vinodlare svårt att få tag i kompetent personal som vill utföra det tunga arbetet på fälten.


 22. Några källor porträtterar honom dock som en kompetent kejsare som var populär i breda folklager, särskilt i öster.


 23. Jag minns honom som oerhört kompetent, han kunde många områden även om det är fotbollen många kommer ihåg honom för.


 24. Tålamod, förmåga att lyssna, stryktålig i det tuffa debattklimatet, framför allt kompetent och att kunna kompromissa.


 25. De flesta anser att Magdalena Andersson är mest kompetent av kandidaterna, könet är inte det viktiga, säger Torbjörn Sjöström.


 26. Skafferiet i Nyköping är fortfarande underbemannade trots att man sökt kompetent personal via Arbetsförmedlingen och sociala medier.


 27. Till Ivo uppger de att det inte förekommit skrik eller hot, att personalen är kompetent och att de gått till botten med problemen.  .


 28. I dessa båda har vi fått in perfekta komplement till Jesper och vi går in i säsongen med en mycket engagerad och kompetent tränarstab, säger Sadi.


 29. Palmertz säger att allt mer resurser läggs på att producera kompetent medieproduktion på engelska språket, med ambitionen att nå ut så brett som möjligt.


 30. Jonas Hinnfors, professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet, beskriver finansministern som kompetent och med stor erfarenhet av prövande budgetförhandlingar.


 31. Stenbock ansågs vara en mycket kompetent militär administratör och framstod som en av Karl XII:s mest dugliga generaler med ett taktiskt sinne och god fältherreförmåga.


 32. Men det viktigaste är att det är en kompetent person med lång erfarenhet i liknande position, säger Åsa Westlund ordförande för Stockholms läns partidistrikt och riksdagsledamot.


 33. Han ser däremot finansminister Magdalena Andersson som en passande kandidat och beskriver henne som en erfaren och kompetent politiker med ett brett stöd bland partiets medlemmar.


 34. Game Boy Advance-versionen fick lägre betyg än PC- och konsolversionerna på grund av dess förminskade spelupplägg och presentation, men blev mestadels hyllat som en kompetent portning av huvudspelet.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/ex-kollegan-om-magdalena-andersson-folk-ar-lite-radda-for-henne, https://sv.wikipedia.org/wiki/Orrböle, https://sv.wikipedia.org/wiki/Sergio_Ramos, https://www.svt.se/nyheter/inrikes/majoritet-av-s-distrikten-stoder-andersson, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/har-mots-trump-och-lofven, https://www.svt.se/nyheter/inrikes/ygeman-om-andersson-som-partiledare-bast-lampad, https://www.svt.se/sport/artikel/tidigare-kollegorna-om-tommy-engstrand-extremt-inspirerande, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/anc-med-kniven-mot-strupen-valjer-ny-ledare, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/ftx-grundaren-atalas, https://sv.wikipedia.org/wiki/Dam_i_nöd, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/sverige-pekas-ut-som-mojlig-motesplats-for-trump-och-kim-jong-un, https://sv.wikipedia.org/wiki/Nya_Älvsborg, https://www.svt.se/sport/fotboll/fullstandigt-lysande-andra-halvlek, https://sv.wikipedia.org/wiki/Zhang_Fei, https://www.svt.se/nyheter/inrikes/marmostein-finns-ett-intern-tryck-att-gira-at-vanster, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/trump-om-kavanaugh-kan-andra-mig, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/regionradet-vi-inte-har-kapaciteten-att-bemanna-upp-alla-operationssalar, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/ulrika-bergsten-pa-plats-i-london, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/mot-franska-vinodlares-nya-kollega-myce, https://sv.wikipedia.org/wiki/Nero, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/helsingborg/s-kane-ordforande-magdalena-andersson-ett-utmarkt-forslag, https://www.svt.se/nyheter/inrikes/svt-novus-s-valjare-vill-se-magdalena-andersson-ta-over, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sormland/svart-att-rekrytera-i-restaurangbranschen-efter-pandemin-tjpohej, https://www.svt.se/nyheter/inrikes/lista-18-hem-med-upprepat-vald-och-krankningar, https://www.svt.se/sport/fotboll/aik-s-stab-faststalld-infor-2023-nagot-stort-pa-gang, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/forsvarshogskolans-expert-jag-har-inte-sett-den-har-typen-av-agerande-fran-ungern-tidigare, https://www.svt.se/nyheter/inrikes/statsvetare-det-talar-for-och-emot-magdalena-andersson, https://sv.wikipedia.org/wiki/Slaget_vid_Helsingborg, https://www.svt.se/nyheter/inrikes/s-distrikten-om-urvalsprocessen-for-nasta-partiledare-1, https://www.svt.se/nyheter/inrikes/forsvarsministern-andersson-en-bra-kandidat-for-partiledarposten, https://sv.wikipedia.org/wiki/Prince_of_Persia:_The_Sands_of_Time

Exempel på användning av ordet "kompetenta" i meningar

Kompetenta är en böjningsform av ordet kompetent, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur kompetenta kan användas i en mening.


 1. Många andra kompetenta befälhavare stod dock beredda att axla hans mantel.


 2. Han konstaterar dock att det finns många kompetenta kandidater att välja mellan.


 3. Det är fruktansvärt att reducera kompetenta människor till deras kön, säger hon. .


 4. Trots stödet från den amerikanska armén har den afghanska armén inte varit tillräckligt kompetenta.


 5. Det finns en handfull personer som är kompetenta nog och är erfarna att ta över, säger Peter Danielsson.


 6. Det känns tryggt att arbeta i en organisation med så engagerade och kompetenta medarbetare, säger Thornberg.


 7. Vi ser det här som ett ”show room” för att visa upp att vi har väldigt kompetenta artister även i vårt eget land.


 8. Han var känd för sin goda organisationsförmåga och för att kunna välja ut mycket kompetenta underordnade, som Reinhard Heydrich.


 9. Informationen kommer att analyseras av den kompetenta disciplinnämnden och ett beslut kommer att tas i sinom tid”, skriver de i ett uttalande.


 10. Britterna var även generellt sett mera kompetenta, eftersom den brittiska flottan baserade sitt befordringssystem mera på merit än på adelskap.


 11. Det är fruktansvärt att reducera kompetenta människor till deras kön, svarar den borgerliga debattören Alice Teodorescu Måwe i kvällens Aktuellt.  .


 12. Vi tvingas anställa folk som är kompetenta i sitt yrke med som kan svenska på en låg nivå och inte är bekanta med vokabulären inom vårdyrket, säger han.


 13. Snelgrove skrev för Hardcore Gaming 101 att The Demon Slayer inte på något vis är ett framstående spel, men att det är ett av få kompetenta rollspel till Game Boy.


 14. Men det självklart allra viktigaste är att vi har de mest kompetenta ledarna på de här posterna, säger statsministern, som samtidigt betonar att förhandlingarna inte får bli för långdragna.


 15. Operationerna som professor Macchiarini anlitas för är komplicerade kirurgiska ingrepp som få, om ens några, thoraxkirurger i världen är tekniskt kompetenta för att utföra, säger Cengiz Gebitekin.


 16. När det blivit mer accepterad med graffiti i offentligheten tar man ofta in stora utländska namn för att utsmycka städerna men de här inhemska är absolut kompetenta nog, säger arrangören Jimmy ”Skize” Svensson.


Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Royal_Navys_historia, https://www.svt.se/nyheter/inrikes/varken-ja-eller-nej-fran-toppnamnen-kommer-kunna-enas-snabbt, https://www.svt.se/nyheter/inrikes/pa-tiden-med-en-kvinnlig-statsminister-eller-fel-att-fokusera-pa-kon, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/svt-korrespondent-talibanerna-vill-ge-sken-av-fredligt-styre, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/helsingborg/allt-gott-slutet-gott, https://www.svt.se/nyheter/inrikes/rikspolischef-anders-thornberg-behandlas-for-cancer, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/helsingborg/graffitins-gammelmorfar-vill-visa-upp-svenska-talanger-i-helsingborg, https://sv.wikipedia.org/wiki/Heinrich_Himmler, https://www.svt.se/sport/fotboll/myndighetschefen-vi-ville-inte-stoppa-matchen, https://sv.wikipedia.org/wiki/Slagskepp, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/helsingborg/personalen-i-aldreomsorgen-i-angelholm-ska-utbildas-i-svenska, https://sv.wikipedia.org/wiki/Megami_Tensei_Gaiden:_Last_Bible, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/svar-jobbjakt-i-eu-nya-moten-kan-kravas, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/macchiarini-fortsatter-att-operera-i-turkiet

Synonymer till kompetent

Ett annat sätt att förstå bättre hur ett ord kan användas är att granska vilka synonymer det har, samt hur dessa synonymer kan användas. Exempelvis har ordet kompetent följande synonymer: duglig, duktig, kapabel, kunnig, kvalificerad, skicklig, sakkunnig, behörig, meriterad och berättigad.

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ kompetensutveckling kompgitarr ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet kompetent som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "kompetent" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "kompetent" i ett större sammanhang.