I en mening

Använda kompatibilitet i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet kompatibilitet, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet kompatibilitet i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "kompatibilitet". Dessutom visar vi också hur olika böjningar av ordet kompatibilitet kan användas, de böjningar som vi även har exempelmeningar till är kompatibiliteten. Om du klickar på den böjning av ordet kompatibilitet som du är intresserad av kommer du till listan över exempelmeningar för just den formen.

Exempel på användning av ordet "kompatibilitet" i meningar

Kompatibilitet är grundformen till detta ord, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur kompatibilitet kan användas i en mening.


  1. Denna utgåva ger kompatibilitet med Gamecube- och Classic-kontroller, och förbättrar upplösningen till 480p.


  2. Man tittar redan på framtida kompatibilitet med redan existerande datainfrastrukturer, säger Ronald Hanson, som leder forskarlaget, i ett pressmeddelande.


Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Super_Mario_64, https://www.svt.se/nyheter/vetenskap/ett-stort-steg-mot-ett-kvantinternet-stor-teknologisk-bedrift

Exempel på användning av ordet "kompatibiliteten" i meningar

Kompatibiliteten är en böjningsform av ordet kompatibilitet, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur kompatibiliteten kan användas i en mening.


  1. Det finns dessutom ett antal variationer inom NMTB-verktygen, vilket gör den inbördes kompatibiliteten osäker mellan olika maskinverktyg.


Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Fräsmaskin

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ kompatibilister kompband ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet kompatibilitet som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "kompatibilitet" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "kompatibilitet" i ett större sammanhang.