I en mening

Använda knäckfrågan i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet knäckfrågan, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet knäckfrågan i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "knäckfrågan".

Exempel på användning av ordet "knäckfrågan" i meningar

Här nedanför hittar du exempelmeningar som visar hur ordet knäckfrågan kan användas i en mening.


  1. Det är där som är knäckfrågan.


  2. Enligt henne är knäckfrågan i förhandlingarna Irland.


  3. Kärnvapenfrågan är knäckfrågan i konflikten på Koreahalvön.


  4. Till slut kom beskedet att den sista knäckfrågan, Gibraltar, har lösts.


  5. Den stora knäckfrågan är budgeten, säger SVT:s inrikespolitiska kommentator Elisabeth Marmorstein.


  6. Det är egentligen den stora knäckfrågan, och som gjort att hela frågan om brexit hamnat i ett dödläge.


  7. Enligt Jonas Sverin, reporter på plats i London, är fisket den senaste knäckfrågan som dragit ut på förhandlingarna.


  8. Storbritannien uppges ha mjukat upp sin ståndpunkt när det gäller knäckfrågan gränsen mellan Nordirland och Irland för att öka chanserna till ett avtal.


  9. Sen vill ju ingen av dem stödja Stefan Löfvens budget om de inte får vara med och förhandla och det är väl egentligen det som är knäckfrågan, säger Jimmie Åkesson.


  10. Sannolikt kommer mötet de aviserat nu i april att ske, men knäckfrågan är hur mycket USA och Sydkorea är villig att kompromissa, och hur mycket de litar på att Nordkorea verkligen nedrustar.

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ knäckfråga knäckfrågnan ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet knäckfrågan som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "knäckfrågan" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "knäckfrågan" i ett större sammanhang.