I en mening

Använda Kazakstan i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet Kazakstan, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet Kazakstan i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "Kazakstan".

Exempel på användning av ordet "Kazakstan" i meningar

Här nedanför hittar du exempelmeningar som visar hur ordet Kazakstan kan användas i en mening.


 1. Spanien, Italien, Kazakstan, Taiwan.


 2. Panfīlov Aūdany är ett distrikt i Kazakstan.


 3. Maqtaaral Aūdany är ett distrikt i Kazakstan.


 4. Talsjik (ryska: Талшик) är en ort i Kazakstan.


 5. Kaztalovka Aūdany är ett distrikt i Kazakstan.


 6. Ledande nationer är Kazakstan, Kina, Japan och Sydkorea.


 7. Den senaste Europavägen öppnar snart och går genom Kazakstan.


 8. Ozero Tebez (kazakiska: Tebez Köli) är en saltsjö i Kazakstan.


 9. Kazakstan byter nu alfabet för andra gången på mindre än ett år.


 10. Kazakstan blir av med fyra medaljer alla i guld i tyngdlyftning.


 11. I andra kvalomgången ställs de mot Italien, Kazakstan och Taiwan.


 12. Hon har landat tillsammans med två andra astronauter i Kazakstan.


 13. ”Nödlandningssystemen fungerade, farkosten kunde landa i Kazakstan.


 14. Den 10 november 2014 lämnade man ISS och landade i Kazakstan dagen efter.


 15. Shevchenko BN350 är en kärnkraftsdriven avsaltningsanläggning i Kazakstan.


 16. Rutten går från Kouvola, via Moskva och Khorgos i Kazakstan till Xian i Kina.


 17. Wallberg ställdes mot Pavel Kolmakov från Kazakstan och gick segrande ur duellen.


 18. Tidigare var Aralsjön i Uzbekistan och Kazakstan till ytan lika stort som Irland.


 19. Mitt i ingenstans på stäppen i Kazakstan pågår världens största infrastrukturprojekt.


 20. Ozero Karakol' (kazakiska: Qaraköl, ryska: Ozero Karakol’) är en saltsjö i Kazakstan.


 21. Kvotplatsen till OS i Tokyo säkrades efter att hon tagit brons i VM i Kazakstan 2019.


 22. Enligt klimatforskare ökar medeltemperaturen i Kazakstan med 0,3 grader varje decenium.


 23. Enligt presidentens dekret har Kazakstan sju år på sig att helt gå över till det nya alfabetet.


 24. Vi står mitt i den kazakiska delen av den visumfria gränshandelszonen mellan Kina och Kazakstan.


 25. Avfärden skedde från kosmodromen Bajkonur i Kazakstan, där Rysslands rymdteknikcentrum hyr in sig.


 26. Bara Kina, Bolivia och Kazakstan ställde sig på Rysslands sida under diskussionen i säkerhetsrådet.


 27. Indiskan Vinesh Phogat är förstaseedad och slog ut Mattsson i första matchen på VM i Kazakstan 2019.


 28. En kort tid därefter flydde hon till grannlandet Kazakstan, där hennes man och barn redan befann sig.


 29. På den centralasiatiska stäppen i Khorgos i Kazakstan finns den visumfria handelszonen på gränsen till Kina.


 30. Flygplanet var på väg söderut till staden Orsk, som ligger sydöst om Uralbergen, nära gränsen till Kazakstan.


 31. Den fuskanklagade amerikanska stormästaren Hans Niemann befinner sig i Almaty, Kazakstan, för VM i snabbschack.


 32. De fasta tåglinjer som öppnats till Västeuropa går norr om Svarta och Kaspiska haven, via Kazakstan och Ryssland.


 33. Andra områden där underartsgrupperna häckar sympatriskt är i Centralasien norrut till Turkmenistan och Kazakstan.


 34. Skalvet hade sitt epicentrum utanför staden Yining, nära gränsen mot Kazakstan, med ungefär en halv miljon invånare.


 35. Dina Ljubtjenko tänker snart öppna ett andra vandrarhem också, efter att ryska medborgare fortsatt fly till Kazakstan.


 36. Länder som står i tur att lämna säkerhetsrådet vid årsskiftet är Sverige, Nederländerna, Etiopien, Bolivia och Kazakstan.


 37. Regeringen i Kazakstan har nyligen utlovat stora politiska reformer, som en breddad ekonomi och en reform av landets image.


 38. Hästkött och fermenterad hästmjök är basvaror i Kazakstan och hästuppfödning är ett traditionellt jobb i Mangistau-regionen.


 39. Ryssland, Iran, Azerbajdzjan, Kazakstan och Turkmenistan har nu gemensamt skakat hand på att det är ett hav och inte en sjö.


 40. Kirgizistan är en av fem forna sovjetrepubliker i Centralasien och gränsar till Kina, Kazakstan, Tadzjikistan och Uzbekistan.


 41. Tolv människor har omkommit i en explosion i ett ammunitionslager i södra Kazakstan, enligt en talesperson för myndigheterna.


 42. Men efter att Nijat Rahimov, Kazakstan, diskvalificerades för att ha manipulerat ett dopningtest, så gick guldet till Lyu Xiaojun.


 43. Förutom Ryssland så ska Kina och Bolivia ha röstat för medan Peru, Kazakstan, Etiopien och Ekvatorialguinea avstod från att rösta.


 44. Döda hästar ligger spridda över stäppen i Mangistau i sydvästra Kazakstan efter att regionen drabbats av extremvärme och svår torka.


 45. Försvinnandet av Aralsjön som ligger mellan Kazakstan och Uzbekistan är en av de största miljökatastroferna orsakad av klädindustrin.


 46. Flera liknande explosioner har inträffat i ammunitionslager i Kazakstan på senare år, däribland tre i en anläggning nära staden Arys.


 47. Och är det någon plats man borde reservera uttrycket ”mitt i ingenstans” för, så är det nog här; på gränsen mellan Kazakstan och Kina.


 48. Gulnar Omirzakh, som tillhör den muslimska minoriteten kazaker i Xinjiang, bor i dag med sin familj i Kazakstan, dit de lyckades fly. .


 49. Aqtöbe (kazakiska: Ақтөбе облысы; ryska: Актюбинская область) är en provins i västra Kazakstan som fått sitt namn efter huvudorten Aqtöbe.


 50. Övriga nio medlemsländer just nu är: Bolivia, Elfenbenskusten, Ekvatorialguinea, Etiopien, Kazakstan, Kuwait, Nederländerna, Peru och Polen.


Källa: https://www.svt.se/sport/ishockey/svenskspanska-laura-sara-danielsson-borrasca, https://sv.wikipedia.org/wiki/Panfīlov_Aūdany, https://sv.wikipedia.org/wiki/Maqtaaral_Aūdany, https://sv.wikipedia.org/wiki/Talsjik, https://sv.wikipedia.org/wiki/Kaztalovka_Aūdany, https://sv.wikipedia.org/wiki/Ishockey, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/nya-sidenvagen-varldens-storsta-infrastrukturprojekt, https://sv.wikipedia.org/wiki/Ozero_Tebez, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/kazakstan-byter-alfabet-igen, https://www.svt.se/sport/idrott/31-medaljer-fran-london-os-frantagna-efter-omtestning, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/rekordastronaut-tillbaka-pa-jorden, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/astronauter-tvingas-nodanda-efter-raketfel, https://sv.wikipedia.org/wiki/Sojuz_TMA-13M, https://sv.wikipedia.org/wiki/Avsaltning, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/ny-sidenvag-klar-viktig-for-nordisk-handel, https://www.svt.se/sport/puckelpist-1/puckelpist-walter-wallberg-pallen, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/varldens-fjarde-storsta-sjo-kan-raddas-fran-uttorkning, https://sv.wikipedia.org/wiki/Ozero_Karakol', https://www.svt.se/sport/brottning/forlust-for-henna-johansson-i-kvartsfinalen, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/svar-torka-forvandlar-kazakisk-stepp-till-kyrkogard-for-hastar, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/jessica-meir-har-landat-pa-jorden, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/nato-uppmanar-ryssland-att-backa-omedelbart, https://www.svt.se/sport/brottning/mardromslottning-for-sofia-mattsson, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/lackta-dokument-avslojar-kinas-interneringslager, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/flygplan-har-kraschat-i-ryssland, https://www.svt.se/sport/schack/hans-niemann-uppsokte-domare-efter-kaosparti-under-snabbschack-vm, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/forsta-direkttaget-mellan-london-och-kina-akte-den-nya-sidenvagen, https://sv.wikipedia.org/wiki/Gråsparv, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/andra-kraftig-jordbavning-i-kina-pa-ett-dygn, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/ryska-radi-har-flytt-till-kazakstan-dit-manga-ryssar-har-flytt-sedan-kriget, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/nya-medlemmar-invalda-i-fn-s-sakerhetsrad, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/nu-omfamnar-kazakstan-borat-vill-locka-turister-till-landet, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/slutgralat-om-kaspiska-havet-det-ar-ett-hav, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/kirgizistans-president-avgar, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/tolv-doda-efter-explosion-i-ammunitionslager, https://www.svt.se/sport/tyngdlyftning/os-mastaren-har-testats-positivt-for-dopning, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/rysk-fn-resolution-om-syrien-nedrostad, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/bomullsodlingar-fick-en-av-varldens-storsta-sjoar-att-forsvinna, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/larmet-fran-kina-muslimska-kvinnor-tvangssterliseras, https://sv.wikipedia.org/wiki/Aqtöbe_(provins)

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ Kaunas Kebnekaise ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet Kazakstan som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "Kazakstan" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "Kazakstan" i ett större sammanhang.