I en mening

Använda karm i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet karm, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet karm i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "karm". Dessutom visar vi också hur olika böjningar av ordet karm kan användas, de böjningar som vi även har exempelmeningar till är karmar och karmen. Om du klickar på den böjning av ordet karm som du är intresserad av kommer du till listan över exempelmeningar för just den formen.

Exempel på användning av ordet "karm" i meningar

Karm är grundformen till detta ord, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur karm kan användas i en mening.


  1. Oftast monterades två bågar i par i en karm, så att bara ena halvan på fönstret kunde öppnas.


  2. Moderna bågar, där glasen har kunnat göras så stora som önskas, är vanligen inte monterade i par utan sitter styckvis monterade i sin karm.


  3. Ett öppningsbart fönster kallas enluftsfönster, två enluftsfönster som möts i mitten utan karm kallas tvåluftsfönster med mötesbågar, möts de mot en mittpost så kallas konstruktionen för tvåluftsfönster med möteskarm.


Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Fönster

Exempel på användning av ordet "karmar" i meningar

Karmar är en böjningsform av ordet karm, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur karmar kan användas i en mening.


  1. I slutet av 1600-talet började de vid den tiden kolossala fönstren att bli så tunga att man i Frankrike i stället började experimentera med bågar och karmar i trä.


Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Fönster

Exempel på användning av ordet "karmen" i meningar

Karmen är en böjningsform av ordet karm, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur karmen kan användas i en mening.


  1. Så lutade han sig mot karmen och grät som en förtvivlad.


  2. Ett öppningsbart fönster är fastsatt i karmen med gångjärn, eller genom att en båge är skjutbar över den andra bågen (skjutfönster).


  3. Öppningsbara fönster är vanligtvis upphängda på gångjärn i karmen men de kan även vara dragbara i höjd- eller sidled och kallas då för skjutfönster.


Källa: http://www.las-en-bok.com/gosta_berlings_saga.pdf, https://sv.wikipedia.org/wiki/Fönster

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ karlagt karma ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet karm som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "karm" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "karm" i ett större sammanhang.