I en mening

Använda jamaicansk i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet jamaicansk, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet jamaicansk i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "jamaicansk". Dessutom visar vi också hur olika böjningar av ordet jamaicansk kan användas, de böjningar som vi även har exempelmeningar till är jamaicanske och jamaicanskt. Om du klickar på den böjning av ordet jamaicansk som du är intresserad av kommer du till listan över exempelmeningar för just den formen.

Exempel på användning av ordet "jamaicansk" i meningar

Jamaicansk är grundformen till detta ord, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur jamaicansk kan användas i en mening.


  1. Catherine på Jamaica, är en jamaicansk friidrottare som tävlar i tiokamp.


  2. Alex Wilson överklagade först beslutet och hävdade att han fått i sig substansen efter att ha ätit kontaminerat kött på en jamaicansk restaurang i USA.


  3. Uriah Alexander Hall, född 31 juli 1984 i Spanish Town, är en jamaicansk MMA-utövare som sedan 2013 tävlar i organisationen Ultimate Fighting Championship.


  4. Det blev jamaicansk uppvisning i damernas 100-metersfinal där Elaine Thompson-Herah försvarade sitt OS-guld från Rio 2016, precis före landsmaninnorna Shelly-Ann Fraser-Pryce och Shericka Jackson.


Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Maurice_Smith, https://www.svt.se/sport/friidrott/schweizisk-sprinter-fast-for-doping-tre-dagar-innan-start, https://sv.wikipedia.org/wiki/Uriah_Hall, https://www.svt.se/sport/friidrott/trippelt-jamaica-nar-gamla-rekordet-suddades-ut

Exempel på användning av ordet "jamaicanske" i meningar

Jamaicanske är en böjningsform av ordet jamaicansk, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur jamaicanske kan användas i en mening.


  1. Den jamaicanske legendaren Usain Bolt har världsrekordet på 100 meter på tiden 9,58 sekunder.


  2. Montler hade tävlingens näst längsta hopp efter jamaicanske världsmästaren Tajay Gayle som hoppade 8,29.


  3. Hughes kom med en enorm finish den sista halvan av loppet och var en tiondel före den jamaicanske talangen Ackeem Blake.


Källa: https://www.svt.se/sport/friidrott/usain-bolt-da-hade-jag-sprungit-under-9-50, https://www.svt.se/sport/friidrott/nytt-personbasta-av-montler, https://www.svt.se/sport/friidrott/skrev-ut-tiden-i-forvag-sedan-slog-han-linford-christies-30-ar-gamla-rekord

Exempel på användning av ordet "jamaicanskt" i meningar

Jamaicanskt är en böjningsform av ordet jamaicansk, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur jamaicanskt kan användas i en mening.


  1. Bakom henne blev det dubbelt jamaicanskt.


  2. The Skatalites var ett jamaicanskt skaband som grundades 1964 av några av Jamaicas mest framstående musiker.


Källa: https://www.svt.se/sport/friidrott/richardson-vann-vm-guld-pa-100-meter-pa-supertid, https://sv.wikipedia.org/wiki/The_Skatalites

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ jamaicalis jamaicanska ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet jamaicansk som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "jamaicansk" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "jamaicansk" i ett större sammanhang.