I en mening

Använda instrumentering i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet instrumentering, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet instrumentering i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "instrumentering".

Exempel på användning av ordet "instrumentering" i meningar

Här nedanför hittar du exempelmeningar som visar hur ordet instrumentering kan användas i en mening.


  1. Lyxmodellen Quadrifoglio Oro hade dessutom 80-talsflugan digital instrumentering.


  2. Känslig instrumentering och elektronik från planet och motorutrymmet tas ut var för sig.


  3. I Tyskland/Österrike kom erövringarna inom harmoni- och instrumentering hos Richard Wagner och de stora tyska symfonikerna att speglas i operan.


  4. Bellinis operor har alltid en stor dos sorgsna och allvarsamma känslor och vackra melodier som lyckas motväga hans rätt så banala instrumentering.


  5. Den versionen hade en annorlunda instrumentering och innehöll ytterligare verser av den amerikanska rapparen Free men behöll Tamias sång från originalversionen.


  6. Han använder ofta storskalig instrumentering och en ljudbild som visserligen skiljer sig från tidigare klassisk orkestermusik men som sällan känns avancerad eller obegriplig för oskolade åhörare.


  7. Richard Strauss med de starkt expressiva operorna Salome (1905), Elektra (1908), och Die Frau ohne Schatten (1919) flyttade fram gränserna för tonalitet och komplex instrumentering i operasammanhang.


Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Alfa_Romeo_90, https://www.svt.se/nyheter/inrikes/planet-bargas, https://sv.wikipedia.org/wiki/Opera, https://sv.wikipedia.org/wiki/So_Into_You, https://sv.wikipedia.org/wiki/Dmitrij_Sjostakovitj

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ instrumenterade instrumenteringen ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet instrumentering som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "instrumentering" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "instrumentering" i ett större sammanhang.