I en mening

Använda injektion i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet injektion, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet injektion i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "injektion". Dessutom visar vi också hur olika böjningar av ordet injektion kan användas, de böjningar som vi även har exempelmeningar till är injektioner. Om du klickar på den böjning av ordet injektion som du är intresserad av kommer du till listan över exempelmeningar för just den formen.

Exempel på användning av ordet "injektion" i meningar

Injektion är grundformen till detta ord, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur injektion kan användas i en mening.


 1. Det här blir en bra injektion i besöksnäringen.


 2. Verkar som Kroatien fått en riktig injektion efter målet.


 3. Den amerikanska delstaten Tennessee avrättade på torsdagen en man med hjälp av en dödlig injektion.


 4. Finns det ett sätt som vi kan göra något sådant, med injektion, invändigt, eller nästintill en rengöring?


 5. Han påstås ha dödats av en injektion och sedan styckats för att kroppen skulle kunna föras ut ur byggnaden.


 6. Inaktiverat vaccin (IPV), som används i bland annat Sverige, består av avdödade viruspartiklar och ges som injektion.


 7. Beskedet ger också en rejäl injektion åt handeln på Wall Street där en inledande nedgång vändes till kraftig uppgång.


 8. Vaccinet innehåller levande försvagade (attenuerade) virusstammar av de tre virussorterna som förökar sig efter injektion.


 9. Han ska ha mördats med någon form av giftig injektion efter ett bråk, varpå kroppen styckades för att kunna föras ut ur byggnaden.


 10. Han hade dessförinnan fått en dödlig injektion i fängelset Cummins Unit, sedan USA:s högsta domstol avslagit en begäran om uppskov.


 11. -Jag tog (vaccinet) för att jag vill visa att fler kan ha modet att få en injektion, säger 85-åringen i en video upplagd på Youtube.


 12. Skattesänkningar används som en injektion till ekonomin, och teoretiskt skulle det i förlängningen kunna påverka till exempel räntan.


 13. MPR-vaccin eller kombinationsvaccinet MPR ges som en injektion och skyddar mot mässling (morbilli), påssjuka (parotit) och röda hund (rubella).


 14. De godkända vaccinerna mot covid-19, skyddar mot allvarlig sjukdom och efter en injektion bygger kroppens immunförsvar upp ett skydd mot corona.


 15. I herrallsvenska Malmö FF, som både slåss om ligaguld och avancemang från Champions League-gruppspelet, är publikbeskedet en välkommen injektion.


 16. Thailand, som under flera år valde att inte tillämpa dödsstraff, började återigen med det när man 2018 avrättade en morddömd 26-åring genom en injektion.


 17. Enligt Cummings ska Johnson initialt, tidigt 2020, varit så skeptisk till hotet från viruset att han övervägde att ta en injektion med coronaviruset i direktsänd tv.


 18. Tanken är att Sandoval ska injiceras med samma cocktail av droger som Dozier, men han ska också få en injektion av kaliumklorid, ett ämne som ska få hjärtat att sluta slå.


 19. Enligt åklagarmyndigheten i Riyad dödades han inne på konsulatet med en injektion efter någon form av bråk och styckades sedan för att kroppen skulle kunna föras ut ur byggnaden.


 20. Enligt åklagarmyndigheten i Riyadh dödades han inne på konsulatet med en injektion efter någon form av bråk och styckades sedan för att kroppen skulle kunna föras ut ur byggnaden.

Exempel på användning av ordet "injektioner" i meningar

Injektioner är en böjningsform av ordet injektion, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur injektioner kan användas i en mening.


 1. Fobier för blod, att få injektioner, skador och liknande skiljer sig på några väsentliga sätt från andra fobier.


 2. Många läkemedelsbolag har sedan flera år vägrat att sälja preparat som används i dödliga injektioner till dödsdömda fångar i USA.

Synonymer till injektion

Ett annat sätt att förstå bättre hur ett ord kan användas är att granska vilka synonymer det har, samt hur dessa synonymer kan användas. Exempelvis har ordet injektion följande synonymer: insprutning.

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ initieringen injicera ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet injektion som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "injektion" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "injektion" i ett större sammanhang.