I en mening

Använda initierad i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet initierad, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet initierad i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "initierad". Dessutom visar vi också hur olika böjningar av ordet initierad kan användas, de böjningar som vi även har exempelmeningar till är initierade, initierades och initierat. Om du klickar på den böjning av ordet initierad som du är intresserad av kommer du till listan över exempelmeningar för just den formen.

Exempel på användning av ordet "initierad" i meningar

Initierad är grundformen till detta ord, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur initierad kan användas i en mening.


 1. Vi är glada att SHL får en bred och initierad exponering i SVT.


 2. Enligt en initierad källa till SVT pågår operationen fortfarande.


 3. Issachar misslyckas, medan Flynn lyckas och omedelbart blir initierad tillsammans med övriga kandidater, däribland Walter, Jonathan och Isabeau.


 4. Flera personer tros ha befunnit sig på platsen och polisen utesluter inte att personen som höll i mordvapnet i fredags fortfarande är på fri fot, enligt en initierad källa till SVT.


Källa: https://www.svt.se/sport/ishockey/nytt-hockeyprogram-direkt-i-svt, https://www.svt.se/nyheter/inrikes/inrikesministern-ett-hart-slag-mot-svenska-gangkriminella-miljoer, https://sv.wikipedia.org/wiki/Shin_Megami_Tensei_IV, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/kallor-misstankt-garningsperson-i-lulea-fortfarande-pa-fri-fot

Exempel på användning av ordet "initierade" i meningar

Initierade är en böjningsform av ordet initierad, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur initierade kan användas i en mening.


 1. Skolmassakern i Florida i februari initierade en stor folkrörelse för striktare lagar.


 2. I början av 1950-talet initierade Palme en debatt om hur ämnet historia borde läras ut i skolan.


 3. Säkert är att hans politik förlängde Roms livslängd och initierade den berömda Pax Romana eller Pax Augusta.


 4. Anläggningen testar alla paket som kommer in och de fick ett positivt test, så de initierade standardprotokoll.


 5. - Putins fötter visade att han inte var bekväm och Biden initierade handslaget ganska tveksamt, säger Lockwall.


 6. Det är mindre än vad vi betalade för honom 2017, säger Leonardo enligt initierade transferjournalisten, Fabrizio Romano.


 7. En polischef i Sörmland initierade en kontakt mellan myndigheten och en anhörig inför en upphandling av bevakningstjänster.


 8. Borgarrådet Yngve Larsson initierade en stadsplaneutredning för den fortsatte planeringen som kom att ledas av Erland Hofsten.


 9. Sigfrid Norins änka Ingegerd Norin överlät 1985 smedjan till Norrala hembygdsförening, som initierade en restaurering 1985–1986.


 10. På lördagen anhölls en man i 30-årsåldern och enligt initierade källor till SVT så fortsätter polisjakten efter minst en person till.


 11. Eftersom Norge också initierade ett kärnteknikprogram var tanken att bedriva byteshandel, eftersom Norge inte hade lika brytvärda urantillgångar.


 12. Efter att blivit järnvägskommissarie 1888 initierade Edward Miller Gard Eddy en statlig utredning om en förlängning av järnvägsnätet mot stadskärnan.


 13. Efter den militärreform som Ryssland officiellt initierade 2008 har landets försvar mer eller mindre byggts upp igen från grunden, med utökade resurser.


 14. I början av 1930-talet protesterade Plaid Cymru mot avsaknaden av kymriskspråkiga radioprogram och initierade en kampanj om att vägra betala licensavgifterna.


 15. De flesta lekmän är initierade till utövandet av något mantra relaterat till någon buddha eller bodhisattva, och reciterar detta mantra så ofta de har möjlighet.


 16. Den folklivsforskning han i hög grad personligen initierade i Götiska förbundet och med insamlingen av folkvisor, upptogs och vidareutvecklades av Artur Hazelius med flera.


 17. Som presidentfru initierade Michelle Obama ett projekt för att jobba mot barnfetma och de nya besluten går emot de initiativ som hon stöttade under sin tid som presidentfru.


 18. Men det var hans son Julius av Braunschweig-Wolfenbüttel, som gav extra stimulans till existerande gruvdrift i Oberharz och initierade skapandet av ett stort antal dammar och diken.


 19. Wilhelm Kåge initierade 1942 konstverkstaden Gustavsbergs Studio, där han tillsammans med Stig Lindberg och Berndt Friberg utvecklade förslag till nya serier och skapade framför allt konstgods.


 20. Bakgrunden var ett utspel från Rasmus Paludan, partiledare för det danska högerextrema partiet Stram Kurs, som initierade en koranbränning i Malmö som sedan genomfördes och filmades i Rosengård.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/skolan-hade-bevapnade-vakter-vid-skjutningen, https://sv.wikipedia.org/wiki/Sven_Ulric_Palme, https://sv.wikipedia.org/wiki/Augustus, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/paket-med-misstankt-giftgas-upptackt-hos-facebook, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/bild-for-bild-sa-spelar-putin-och-biden-maktspel-med-kroppen, https://www.svt.se/sport/fotboll/mbappe-psg-vill-lamna, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sormland/polischef-i-eskilstuna-kan-ha-agerat-olampligt-i-samband-med-upphandling, https://sv.wikipedia.org/wiki/Hökarängen, https://sv.wikipedia.org/wiki/Norrala_kungsgård, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/kallor-misstankt-garningsperson-i-lulea-fortfarande-pa-fri-fot, https://sv.wikipedia.org/wiki/Svenska_kärnvapenprogrammet, https://sv.wikipedia.org/wiki/Sydneys_centralstation, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/jattelik-militarovning-i-ryssland-hundratusentals-deltar, https://sv.wikipedia.org/wiki/Kymriska, https://sv.wikipedia.org/wiki/Tibetansk_buddhism, https://sv.wikipedia.org/wiki/Erik_Gustaf_Geijer, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/michelle-obama-kritisk-mot-skolmatspolitiken, https://sv.wikipedia.org/wiki/Oberharz_vattenregale, https://sv.wikipedia.org/wiki/AB_Gustavsberg, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/valdsamt-upplopp-1

Exempel på användning av ordet "initierades" i meningar

Initierades är en böjningsform av ordet initierad, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur initierades kan användas i en mening.


 1. En satsning som initierades för 20 år sedan.


 2. Bygget av Qianling initierades av kejsarinnan Wu Zetian efter att kejsaren avlidit.


 3. Belysningen längs Kungsgatan initierades av dåvarande stadsarkitekten Per Kallstenius.


 4. Tacket framfördes i ett telefonsamtal på söndagen som initierades av Ryssland, enligt den ryska nyhetsbyrån Tass.


 5. På samma sätt som tidigare 1400-talsur, initierades larmet genom att placera en peg vid lämplig tidpunkt på urtavlan.


 6. Projektet initierades av Dr Zahi Hawass för att ta fram en robot som kunde fortsätta undersökningarna av schakten från Drottningens kammare.


 7. Återkallelse av tillstånd: Ärendet initierades efter att IVO uppmärksammat allvarlig ekonomisk misskötsamhet hos HVB Väst AB och dess företrädare.


 8. I utbyte ska Trump ge demokraterna möjlighet att skydda programmet ”DACA”, Deferred Action for Childhood Arrivals, som initierades under president Obama.


 9. Tyska Bild rapporterar att operationen initierades av amerikanska FBI och att de misstänkta spårades genom knäckta krypterade chattar, likt Encrochat-insatsen.


 10. 2013 initierades en fredsbevarande FN-insats, i vilken personal från svenska Försvarsmakten ingår, för att stabilisera situationen i det västafrikanska landet.


 11. Konstnären Kristina Hedenström (född 1910), Billmans flickvän och kurskamrat på Valand, hade i mars 1938 fått en resestipendium till Paris, som också initierades av Gösta Nystroem.


 12. Idén om en rådgivande församling fanns inte med i den ursprungliga Schumandeklarationen från den 9 maj 1950, utan var en idé som initierades av Jean Monnet vid förhandlingarna om Parisfördraget.


 13. Operationen initierades efter en tysk utredning, och insatsen har letts av Tyskland, med hjälp från Europol och brottsbekämpande myndigheter från Sverige, Nederländerna, Österrike, USA och Kanada.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/k-beauty-skonhet-och-makt, https://sv.wikipedia.org/wiki/Qianling, https://sv.wikipedia.org/wiki/Gatubelysning_i_Stockholm, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/putin-tackar-trump-for-terrortips, https://sv.wikipedia.org/wiki/Tidmätningens_historia, https://sv.wikipedia.org/wiki/Cheopspyramidens_schakt, https://www.svt.se/nyheter/inrikes/lista-18-hem-med-upprepat-vald-och-krankningar, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/trump-lamnar-onskelista-till-demokraterna-vill-ha-mur-och-fler-gransvakter, https://www.svt.se/nyheter/inrikes/internationellt-tillslag-mot-grov-brottslighet-flera-gripna-i-sverige, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/anstalld-vid-svenska-forsvarsmakten-saknas-efter-attentat-i-mali, https://sv.wikipedia.org/wiki/Torsten_Billman, https://sv.wikipedia.org/wiki/Europaparlamentet, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/fyra-gripna-efter-operation-mot-plattform-med-overgreppsmaterial

Exempel på användning av ordet "initierat" i meningar

Initierat är en böjningsform av ordet initierad, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur initierat kan användas i en mening.


 1. Han är anklagad för att ha initierat våld.


 2. Moderata Studenter bildades som ett projekt initierat av MUF:s förbundsstyrelse.


 3. Karlstad kommun har nu initierat ett nytt projekt, där man undersöker växter i vägdiken.


 4. Det är Gambia, vars befolkning till största delen är muslimsk, som har initierat rättegången.


 5. Han anklagades för att ha initierat de stora demonstrationerna som utspelade sig i Iran under slutet av 2017.


 6. Nyhetsbyrån AP rapporterar att den turkiska armén initierat en ”storskalig” insats för att få tag på gärningsmännen.


 7. Det var ett liknande bostadssocialt projekt som trädgårdsstadens idé, initierat av Carl Lindhagens syster Anna Lindhagen.


 8. Taylor betraktas därför som ett nyckelvittne av Demokraterna, som initierat processen för att ställa Trump inför riksrätt.


 9. Velvet Revolver återförenades för ett engångsframträdande med Scott Weiland, initierat av Kushner fru, på en välgörenhetskonsert den 12 januari 2012.


 10. Det är därför som Storbritannien och Sverige har initierat den här diskussionen i säkerhetsrådet, för att se till att det inte händer igen, sade Löfven.


 11. Han kvarstod även som ledamot och till och med 1966 som vice ordförande för Generalplaneberedningen (ursprungligen Nedre Norrmalmsdelegationen) som han själv initierat 1951.


 12. Men eftersom ambassadör Anna Lindstedt var med och verkade positivt inställd till vad det än var som hände, fortsatte jag hela tiden att tro att mötet varit initierat av svenska utrikesdepartementet.”.


 13. Enligt justitiedepartementet har nu federala åklagare i Pittsburgh initierat en process för att kunna döma Bowers till dödsstraff.Bowers åtalas för morden på åtta män och tre kvinnor, mellan 54 och 97 år gamla.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/venezuela-maduro-slapper-politiska-fangar, https://sv.wikipedia.org/wiki/Moderata_studenter_(sektion), https://www.svt.se/nyheter/lokalt/varmland/veckans-varmlandsnyheter-hvb-granskning-granseffekter-och-varldsmastarbomb, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/haag-domstolen-kraver-stopp-for-rohingya-forfoljerser, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/iran-avrattar-journalist-anklagades-for-att-ha-startat-demonstrationer, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/turkiska-soldater-dodade-av-vagbomb-1, https://sv.wikipedia.org/wiki/Trädgårdsstäder_i_Stockholm, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/ex-ambassador-trump-kopslog-med-ukraina, https://sv.wikipedia.org/wiki/Velvet_Revolver, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/may-om-douma-de-skyldiga-ska-stallas-till-svars, https://sv.wikipedia.org/wiki/Yngve_Larsson, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/kinesisk-affarsman-bekraftar-hade-mote-med-gui-minhais-dotter, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/atalas-pa-44-punkter-for-attacken-i-synagogan

Synonymer till initierad

Ett annat sätt att förstå bättre hur ett ord kan användas är att granska vilka synonymer det har, samt hur dessa synonymer kan användas. Exempelvis har ordet initierad följande synonymer: påbörjad, inledd, startad och väl insatt.

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ initiativtagare initierar ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet initierad som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "initierad" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "initierad" i ett större sammanhang.