I en mening

Använda informationsblad i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet informationsblad, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet informationsblad i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "informationsblad".

Exempel på användning av ordet "informationsblad" i meningar

Här nedanför hittar du exempelmeningar som visar hur ordet informationsblad kan användas i en mening.


  1. Även produktens informationsblad visar att kosttillskottet kan ge utslag i ett dopningstest.


  2. I Salem kommuns senaste informationsblad kritiserar Kristdemokraterna sexualundervisningen på skolorna.


  3. Vi delar därför ut informationsblad där det står vad man kan göra om man mår dåligt, säger Charlotte Therup Svedenlöf.


  4. Ali berättar att talibanerna har skickat ut informationsblad om vissa förhållningsregler och där stod det bland annat att att unga flickor måste gifta sig med en taliban.


Källa: https://www.svt.se/sport/tokyo-2020/schweizisk-hacklopare-fast-i-dopingtest-skickas-hem-fran-os, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sodertalje/kd-i-salem-far-kritik-efter-utspel-om-att-sexualundervisning-forvranger-huvudet-pa-eleverna, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/jordbavningen-har-inte-skramt-bort-de-svenska-turisterna, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jamtland/alis-familj-i-afghanistan-ar-instanga-i-hemmet

Synonymer till informationsblad

Ett annat sätt att förstå bättre hur ett ord kan användas är att granska vilka synonymer det har, samt hur dessa synonymer kan användas. Exempelvis har ordet informationsblad följande synonymer: broschyr.

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ informationsansvarig informationsbrev ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet informationsblad som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "informationsblad" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "informationsblad" i ett större sammanhang.