I en mening

Använda inbringar i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet inbringar, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet inbringar i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "inbringar".

Exempel på användning av ordet "inbringar" i meningar

Här nedanför hittar du exempelmeningar som visar hur ordet inbringar kan användas i en mening.


  1. Enbart klättringsavgifterna från utländska bestigare, cirka 105 000 kronor per person, inbringar i år närmare 40 miljoner kronor.


  2. Arbetarbiet worker bee är en symbol för staden Manchester och pengarna som tatueringarna inbringar går till offren för terrordådet och deras familjer.


  3. Den isolerade diktaturen fortsatte även att utföra cyberattacker mot finansiella institutioner och börser för kryptovalutor, vilket också inbringar illegala inkomster till landet, enligt rapporten.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/klattrare-varnar-for-dodliga-koer-pa-mount-everest, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/tatuerar-sig-med-bin-for-insamling-till-terroroffren, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/fn-rapport-nordkorea-okar-karnvapentakten

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ inbringade inbringat ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet inbringar som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "inbringar" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "inbringar" i ett större sammanhang.