I en mening

Använda importvaror i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet importvaror, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet importvaror i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "importvaror". Dessutom visar vi också hur olika böjningar av ordet importvaror kan användas, de böjningar som vi även har exempelmeningar till är importvarorna. Om du klickar på den böjning av ordet importvaror som du är intresserad av kommer du till listan över exempelmeningar för just den formen.

Exempel på användning av ordet "importvaror" i meningar

Importvaror är grundformen till detta ord, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur importvaror kan användas i en mening.


  1. Fikon och dadlar åts i hela Europa, men var förhållandevis dyra importvaror i norr.


  2. Det innebär att kinesiska importvaror beläggs med en tullavgift till ett värde av 200 miljarder dollar.


  3. Tidigt i morse höjde President Donald Trump tullarna på kinesiska importvaror till ett värde motsvarande cirka två tusen miljarder kronor.


  4. Nu har USA tagit fram en lista på importvaror till ett värde av 200 miljarder dollar som kan få nya tullar, uppger amerikanska företrädare.


  5. Konsumtionen användes naturligtvis delvis till importvaror och utlandsresor vilket påverkade utrikeshandelsnettot negativt och höjde räntorna.


  6. Förutom transport av järn flottades stockar och plank söderut, och importvaror som sill, salt, kläde, keramik och glas transporterades åt andra hållet.


Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Medeltidens_mat, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/vita-huset-handelssamtalen-med-kina-fortsatter, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/taktiskt-spel-bakom-forhandlingarna-mellan-kina-och-usa, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/handelskriget-trappas-upp-nar-usa-listar-nya-tullar-mot-kina, https://sv.wikipedia.org/wiki/Regeringen_Carlsson_I, https://sv.wikipedia.org/wiki/Västergötlands_historia

Exempel på användning av ordet "importvarorna" i meningar

Importvarorna är en böjningsform av ordet importvaror, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur importvarorna kan användas i en mening.


  1. De största importvarorna var salt för konservering av livsmedel och kläde främst för att tillgodose efterfrågan från de högre stånden i landet.


  2. Den låga inflationen hade dock i första hand orsaker utanför Sverige: importvarorna blev billigare vilket i sin tur berodde på lägre oljepriser.


Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Sverige, https://sv.wikipedia.org/wiki/Regeringen_Carlsson_I

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ importtullar importvolym ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet importvaror som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "importvaror" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "importvaror" i ett större sammanhang.