I en mening

Använda högteknologi i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet högteknologi, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet högteknologi i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "högteknologi". Dessutom visar vi också hur olika böjningar av ordet högteknologi kan användas, de böjningar som vi även har exempelmeningar till är högteknologisk, högteknologiska och högteknologiskt. Om du klickar på den böjning av ordet högteknologi som du är intresserad av kommer du till listan över exempelmeningar för just den formen.

Exempel på användning av ordet "högteknologi" i meningar

Högteknologi är grundformen till detta ord, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur högteknologi kan användas i en mening.


 1. Mindre delar finns i branscherna förlagsverksamhet, malning, livsmedelsframställning, grafisk konst, försäkringar, utbildning och högteknologi.


 2. Arbetarna på verket var mer anonyma, men typiskt för den högteknologi som dåtidens järnverk hade så kom de flesta av dem från andra länder, namnen bär spår av Sverige och Tyskland.


 3. Israel är känt för att ha många nystartade företag inom högteknologi. Under pandemin stängde landet ner. Men investerarna har inte skrämts under covidkrisen slogs det investeringsrekord i nystartade företag. .


Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Minneapolis, https://sv.wikipedia.org/wiki/Moss_Järnverk, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/investerarna-slog-rekord-i-israels-innovationskultur-under-pandemin

Exempel på användning av ordet "högteknologisk" i meningar

Högteknologisk är en böjningsform av ordet högteknologi, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur högteknologisk kan användas i en mening.


 1. Men det är långt ifrån något högteknologisk jordbruk som SVT:s team får se.


 2. På landsbygden i ryska Karelen planeras ett bygge av en högteknologisk stad som ska bli Rysslands svar på Silicon Valley.


 3. Sanktionerna stoppar Huawei och dess leverantörer från att använda amerikansk högteknologisk programvara, enligt New York Times.


 4. I dag finns här ett antal små affärsverkamheter, högteknologisk industri och det företag som en gång hade den största fiskodlingen i Kanada, Highliner Foods.


 5. Han nämner att USA har genomfört militärövningar med Sydkorea, ”trots att Trump personligen lovat att stoppa dessa” och skickat högteknologisk militär utrustning till Seoul.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/fn-sanktioner-satter-tydliga-spar-i-nordkorea, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/ryssland-ska-bygga-nytt-sillicon-valley-pa-ovantad-plats, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/huaweis-roll-i-framtida-5g-nat-allt-mer-hotad, https://sv.wikipedia.org/wiki/Lunenburg, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/kim-jong-uns-hot-i-nyarstalet-kan-avbryta-stoppet-av-karnvapentest

Exempel på användning av ordet "högteknologiska" i meningar

Högteknologiska är en böjningsform av ordet högteknologi, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur högteknologiska kan användas i en mening.


 1. Israel har högteknologiska produkter och expertis, samt inflytande i USA.


 2. De misstänks ha slussat in högteknologiska komponenter i Putins krigsmaskin.


 3. Båda är söner till invandrade indier och har växt upp i den högteknologiska Silicon Valley.


 4. Alape syftar på hur militären använde högteknologiska hjälpmedel för att spåra och angripa Farc.


 5. I utbyte säger Carl Fridh Kleberg att Nordkorea bland annat vill köpa högteknologiska produkter.


 6. Viss oro spreds för säkerheten, både för besökarna och för den högteknologiska dyrbara utrustningen.


 7. Israel håller en hård blockad mot Gaza och kan med sina högteknologiska vapen slå mot specifika mål.


 8. Båda sidorna har de här systemen men för ryssarna är det svårare att reparera de här högteknologiska systemen.


 9. Runt år 1070 byggdes en skvaltkvarn en av tidens mest högteknologiska nymodigheter i Sölvesborg, då en del av Danmark.


 10. Komplexet är det första högteknologiska forskningsinstitutet som planeras uppföras i Ryssland efter Sovjetunionens fall.


 11. Ett av Förenade arabemiratens krav i förhandlingarna ska ha varit att få köpa in USA:s högteknologiska F-35-stridsflygplan.


 12. Sverige är bland de högteknologiska länder som inte bidrar till att begränsa smittan i tillräcklig utsträckning, säger Kari Stefansson.


 13. TOTO har sitt huvudkontor i Kitakyushu, och har blivit världskända tack vare sina högteknologiska självrengörande toaletter, så kallade washlets.


 14. Men president Recep Tayyip Erdoğan har vägrat att ge vika i köpet av det högteknologiska ryska robotsystemet som kan avvärja luftattacker från marken.


 15. Vår premiärminister gör rätt i att köpa högteknologiska vapen från andra länder, säger Subash Kumash, innan han springer några varv till på grusplanen.


 16. Gruppen är baserad i den fiktiva högteknologiska staden Amami City i Japan; via datornätverket i Amami kan de komma åt den virtuella världen Paradigm X.


 17. I veckan har Försvarsmakten för första gången genomfört en övning på skånsk mark för att drilla värnpliktiga i det nya högteknologiska luftvärnssystemet.


 18. När den brittiska flottans träfartyg blev föråldrade kom andra länders flottor att ta chansen att utmana dem och byggde nya, högteknologiska örlogsfartyg.


 19. Jurij Sak, rådgivare åt Ukrainas försvarsminister, tycker att mer borde göras för att stoppa Rysslands möjligheter att tillverka de högteknologiska drönarna.


 20. Kawasaki har flera tunga industrier och andra högteknologiska inrättningar, bland de mest kända kan nämnas exempelvis Nippon Oil Corporation, Fujitsu, NEC och Toshiba.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/fler-stater-skriver-under-diplomatiskt-avtal-med-israel, https://www.svt.se/nyheter/inrikes/ryska-natverket-bakom-misstankta-spionparets-bolag, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/de-vill-rensa-upp-i-ditt-twitter-flode, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/teknisk-revolution-hos-farc-gerillan, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/nordkoreas-kim-jong-un-ska-traffa-putin-i-ryssland, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/stromavbrott-pa-techmassa, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/stad-for-stad-sa-attackeras-israeler-och-palestinier, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/lista-tre-saker-som-kan-paverka-kriget-just-nu, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/skandinaviens-aldsta-vattenkvarn-hittad-i-solvesborg, https://sv.wikipedia.org/wiki/Skolkovo, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/mellanosternavtal-hyllas-i-fn-och-eldar-pa-kapprustning, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/island-coronatestar-flest-i-varlden, https://xn--resml-pra.com/japan/stader/kitakyushu, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/sanktioner-mot-turkiet-vantas-efter-leverans-av-ryskt-luftvarnssystem, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/indien-rustar-upp-sitt-forsvar, https://sv.wikipedia.org/wiki/Devil_Summoner:_Soul_Hackers, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/article39206839.svt, https://sv.wikipedia.org/wiki/Slagskepp, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/ryssland-tillverkar-attackdronare-trots-sanktioner, https://xn--resml-pra.com/japan/stader/kawasaki

Exempel på användning av ordet "högteknologiskt" i meningar

Högteknologiskt är en böjningsform av ordet högteknologi, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur högteknologiskt kan användas i en mening.


 1. I öknen öster om Kairo byggs ett högteknologiskt centrum upp.


 2. Den sista dagen ägnades åt ett besök i staden Bandung, som är ett högteknologiskt centrum.


 3. Enligt USA:s armé i Europa handlar det bland annat om att förstärka högteknologiskt robotförsvar med lång räckvidd.


 4. Bangalore växer så det knakar och utvecklingen till ett högteknologiskt nav har ställt stora krav på vattenförsörjningen.


 5. Planer är son till George Planer, grundaren av Planer Group PLC, ett högteknologiskt medicinskt företag och dennes hustru, Lesley, som var en logoped.


 6. I det högteknologiskt utvecklade landet Sydkorea, med 50 miljoner invånare, har privata aktörer lanserat appar där man kan se var smittade personer befinner sig.


 7. Vårt anseende som högteknologiskt land, där vi har många framgångsrika dataspelsutvecklare, skadas nu på grund av oförmåga att kunna erbjuda visum till elitspelarna som skulle ha varit här i Stockholm.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/egypten-bygger-ny-huvudstad-i-oknen, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/tva-doda-i-misstankt-sjalvmordsdad, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/usa-skickar-fler-soldater-till-tyskland, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/atta-varldsstader-med-akut-vattenbrist, https://sv.wikipedia.org/wiki/Nigel_Planer, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/allt-farre-nya-fall-i-sydkorea-efter-200-000-tester, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/gigantisk-e-sporttavling-i-stockholm-hotad-sverige-gor-bort-sig

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ högtalarutrop högtid ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet högteknologi som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "högteknologi" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "högteknologi" i ett större sammanhang.