I en mening

Använda hemvärnet i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet hemvärnet, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet hemvärnet i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "hemvärnet". Dessutom visar vi också hur olika böjningar av ordet hemvärnet kan användas, de böjningar som vi även har exempelmeningar till är hemvärnets och hemvärnetspatrullen. Om du klickar på den böjning av ordet hemvärnet som du är intresserad av kommer du till listan över exempelmeningar för just den formen.

Exempel på användning av ordet "hemvärnet" i meningar

Hemvärnet är grundformen till detta ord, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur hemvärnet kan användas i en mening.


  1. Vägspärren vid Umbukta, sex mil från Tärnaby, vaktas fortfarande av både norsk polis och hemvärnet.


  2. Den viktigaste stridsstyrkan under 1000-talet var hemvärnet, som under krigstider försågs med hästar och vapen av fursten.


  3. Runt tio anställda från räddningstjänsten, åtta från hemvärnet plus personal från MSB arbetar just nu med saneringsarbetet.


  4. Under övningen ska armén, marinen, flygvapnet, regionala staber, hemvärnet samt militära förband från andra länder att delta.


  5. Den rusiska krigshären bestod av två grundläggande delar: hirden och hemvärnet under 800 900-talet folkuppbådet, sedan stadsvärnet.


  6. Krigshärens bas utgjordes av det feodala hemvärnet och en indelning av furstehirden i regementen som territoriella militära förband påbörjades.


  7. När motsättningarna mellan de Tretton kolonierna och moderlandet ökade, anmälde sig Nathan Hale, precis som många andra unga män, som frivillig i det lokala hemvärnet.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/efter-gransoppningen-langa-koer-for-covidtest, https://sv.wikipedia.org/wiki/Kievrus, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/oklart-nar-saneringen-i-husum-ar-klar, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/corona-paverkar-militarovningar-i-europa, https://sv.wikipedia.org/wiki/Nathan_Hale

Exempel på användning av ordet "hemvärnets" i meningar

Hemvärnets är en böjningsform av ordet hemvärnet, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur hemvärnets kan användas i en mening.


  1. Hemvärnet består av personer som har andra jobb, man kanske hade planerat fredagsmys med familjen men så går larmet och då ställer man upp, säger hemvärnets personalchef i Uppland Johanna Holmlund Lautmann.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/hemvarnet-mobiliserades-blixtsnabbt

Exempel på användning av ordet "hemvärnetspatrullen" i meningar

Hemvärnetspatrullen är en böjningsform av ordet hemvärnet, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur hemvärnetspatrullen kan användas i en mening.


  1. När hemvärnetspatrullen sökt av en del av terrängen och hade vänt hem mot Vendels kyrka efter en hel dags sökande hörde de en svag röst bland snåren.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/han-hittade-forsvunna-kvinnan-pa-vagen-hem

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ hemvärn hemvärnssoldat ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet hemvärnet som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "hemvärnet" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "hemvärnet" i ett större sammanhang.