I en mening

Använda händelserik i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet händelserik, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet händelserik i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "händelserik". Dessutom visar vi också hur olika böjningar av ordet händelserik kan användas, de böjningar som vi även har exempelmeningar till är händelserika och händelserikt. Om du klickar på den böjning av ordet händelserik som du är intresserad av kommer du till listan över exempelmeningar för just den formen.

Exempel på användning av ordet "händelserik" i meningar

Händelserik är grundformen till detta ord, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur händelserik kan användas i en mening.


 1. Nyårsnatten i Norrbotten var händelserik för polisen.


 2. Det har varit en händelserik första dag i rättegångssalen.


 3. Första halvleken mellan Finland-Ryssland blev händelserik.


 4. Det var en händelserik inledning på det belgiska VM-rallyt.


 5. Det blev en händelserik fortsättning på matchen i andra halvlek.


 6. För sejouren i Norrland blev minst sagt både märklig och händelserik.


 7. Precis som igår så blev det en händelserik förmiddag under det belgiska VM-rallyt.


 8. Andra halvlek var betydligt mer händelserik då Hammarby drog upp bolltempot rejält.


 9. Det blev en händelserik avslutning i grupp F, och inte minst i mötet mellan Portugal och Frankrike.


 10. Ön har en händelserik historia och har till och med (nominellt) varit självständigt kungarike under 1400-talet.


 11. Den andra ronden blev inte lika händelserik men det var ändå klar fördel för Sy som fick sin motståndare dit han ville utan att behöva förta sig alltför mycket.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/sa-var-nyarsnatten-i-lanet-klassisk-nyarsafton, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/stefan-asberg-en-handelserik-forsta-dag, https://www.svt.se/sport/fotboll/ryske-forsvararen-ford-till-sjukhus, https://www.svt.se/sport/motorsport/valdsam-krasch-i-rally-vm, https://www.svt.se/sport/fotboll/halmstad-norrkoping-1, https://www.svt.se/sport/fotboll/oscar-linner-atervander-till-allsvenskan-klar-for-brommapojkarna, https://www.svt.se/sport/motorsport/har-kraschar-katsuta-bilen-bryter-telestolpe, https://www.svt.se/sport/fotboll/hammarby-varberg, https://www.svt.se/sport/fotboll/frankrike-gruppetta-efter-straffkaos, https://sv.wikipedia.org/wiki/Isle_of_Wight, https://www.svt.se/sport/mma/sadibou-sy-skrev-svensk-mma-historia-vann-10-miljoner-kronor

Exempel på användning av ordet "händelserika" i meningar

Händelserika är en böjningsform av ordet händelserik, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur händelserika kan användas i en mening.


 1. Det har varit 24 händelserika timmar.


 2. Det har varit väldigt händelserika dagar.


 3. Se den händelserika slutminuten i klippet här ovanför.


 4. Här summeras två händelserika år inom tech och krypto på två minuter.


 5. 400 meter häck ser ut att bli Tokyo-OS mest händelserika friidrottsgren.


 6. ”Det har varit händelserika år, både utmanande och tuffa, med också fyllda av skratt och glädje.


 7. Svenska kyrkan i London står inför ett par händelserika dagar, men kyrkoherde Muhl påpekar att det inte finns någon hotbild mot församlingen.


 8. Miniserien Fellow Travelers följer sedan deras kärlek över flera händelserika decennier som en historielektion, säger SVT:s tv-kritiker Linus Fremin.


Källa: https://www.svt.se/sport/fotboll/asllanis-forsta-ord-efter-hemkomsten-fortfarande-bittert, https://www.svt.se/sport/fotboll/zecira-musovic-efter-hyllade-insatsen-mot-usa-lever-min-drom, https://www.svt.se/sport/fotboll/oavgjort-i-ostgotaderbyt-mellan-ifk-norrkoping-och-linkopings-fc-trots-flera-jattelagen, https://www.svt.se/nyheter/ekonomi/baksmallan-for-techbranschen-pa-tva-minuter-fran-fest-till-fasa, https://www.svt.se/sport/friidrott/mclaughlin-varldrekord-400-meter-hack, https://www.svt.se/nyheter/inrikes/socialdemokraternas-gruppledare-lamnar-riksdagen, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/svenska-kyrkan-i-london-efter-terrordadet-det-finns-en-storre-oro-och-den-plockar-vi-upp, https://www.svt.se/kultur/tv-kritikern-dramatiserad-queer-historielektion--0ughic

Exempel på användning av ordet "händelserikt" i meningar

Händelserikt är en böjningsform av ordet händelserik, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur händelserikt kan användas i en mening.


 1. Det har varit ett händelserikt år på Gotland.


 2. Rasmus Dahlin har ett händelserikt år bakom sig.


 3. Det har varit ett händelserikt politiskt år i USA.


 4. Det blev ett händelserikt lopp för Propulsions del.


 5. Det har varit ett händelserikt år på många olika vis.


 6. Emma Söderberg har minst sagt haft ett händelserikt år.


 7. Det blev ett händelserikt och dramatiskt avslut på VM-gruppspelet.


 8. Det var ett händelserikt lopp som inledde årets upplaga av Indycar.


 9. Det blev ett händelserikt combinedlopp i draghund för Martin Norberg.


 10. Det var ett händelserikt derby när Hammarby vann mot Djurgården med 4-3.


 11. Det har varit ett händelserikt dygn för Simon Pettersson och Daniel Ståhl.


 12. Desto mer händelserikt blev det i andra halvlek, men inte på grund av det sportsliga.


 13. Efter ett händelserikt år ska hon spela för Hammarby och i damallsvenskan igen till nästa säsong.


 14. WSL-premiären mellan förväntade topplagen Aston Villa och Manchester United fick ett händelserikt slut.


 15. Att årets första lopp var så händelserikt tror Ekblom delvis kan bero på lite säsongsstartsnerver, men också lite överladdning.


 16. Men i den andra halvleken var det desto händelserikt, och i den 72:a minuten var samma Jónsdóttir på väg att trycka in sitt andra mål.


 17. Om unga tjejer som växer upp någonstans, var det än är, kan se en golftävling och att det finns en möjlighet, säger Nordqvist som ser fram emot ett händelserikt år.


 18. Den svenske indycar-föraren vann förra helgen efter ett händelserikt race där han började som 18:e förare, kraschade tidigt, men trots det lyckades hamna högst upp på pallen.


 19. Det var ett händelserikt lopp, som det brukar vara, med mycket variationer i höjdled och offpiståkning, säger Alexandersson som vann med 2,5 minuter ner till fransyskan Celia Perillat-Pessey.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/har-ar-hojdpunkterna-fran-nyhetsaret-pa-gotland, https://www.svt.se/sport/ishockey/rasmus-dahlins-succe-bakom-allt-i-buffalos-seger--a2kzzb, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/ett-ar-sedan-trump-valdes-svt-sander-direkt, https://sv.wikipedia.org/wiki/Propulsion, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/det-gangna-aret-i-blekinge-har-ar-svt-s-nyarskalender, https://www.svt.se/sport/ishockey/emma-soderberg, https://www.svt.se/sport/ishockey/dubbla-smallar-for-tre-kronor-i-forlusten-mot-usa, https://www.svt.se/sport/motorsport/experten-hyllar-marcus-ericsson-inte-ett-hjul-fel, https://www.svt.se/sport/sm-veckan/hunden-gar-till-attack-mot-konkurrenten, https://www.svt.se/sport/fotboll/hammarby-djurgarden-derby-allsvenskan, https://www.svt.se/sport/handboll/diskushjaltarna-insmugglade-pa-handboll, https://www.svt.se/sport/fotboll/aik-malmo-4, https://www.svt.se/sport/fotboll/roddar-sexuella-trakasserier, https://www.svt.se/sport/fotboll/galet-slut-i-manchester-united-seger-rott-kort-och-overtidsmal--a71wab, https://www.svt.se/sport/fotboll/tredje-raka-forlusten-for-orebro, https://www.svt.se/sport/golf/anna-nordqvist-avbryter-saudiskt-samarbete-inte-matt-bra, https://www.svt.se/sport/indycar/ericsson-nia-i-indianapolis, https://www.svt.se/sport/skidorientering/tove-alexandersson-europamastare-i-skidalpinism

Synonymer till händelserik

Ett annat sätt att förstå bättre hur ett ord kan användas är att granska vilka synonymer det har, samt hur dessa synonymer kan användas. Exempelvis har ordet händelserik följande synonymer: dramatisk och skickelsediger.

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ händelselös händelseutveckling ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet händelserik som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "händelserik" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "händelserik" i ett större sammanhang.