I en mening

Använda handduk i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet handduk, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet handduk i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "handduk". Dessutom visar vi också hur olika böjningar av ordet handduk kan användas, de böjningar som vi även har exempelmeningar till är handdukar och handduken. Om du klickar på den böjning av ordet handduk som du är intresserad av kommer du till listan över exempelmeningar för just den formen.

Exempel på användning av ordet "handduk" i meningar

Handduk är grundformen till detta ord, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur handduk kan användas i en mening.


 1. De torkade den med en handduk och bar den till bilen.


 2. Ta en sval dusch eller lägga en blöt handduk runt nacken.


 3. Kroppen kan svalkas med en dusch eller en blöt handduk runt huvudet.


 4. Sug på en isbit, eller lägg en kall/våt handduk över näsa och panna.


 5. Till exempel duscha kallt, dricka vatten, sätta på sig en kall handduk.


 6. Jag köpte med mig en handduk som minne, men en medalj hade varit roligare.


 7. Inför jul har många köpt garn för att sticka bland annat en mössa eller handduk.


 8. För att svalka en varm hund ska man ta den till en sval plats och badda den gradvis med en våt handduk.


 9. Man tog en vanlig handduk, blötte den i vatten och lät den sedan soltorka på en av universitetets balkonger.


 10. Det sägs att en präst som var vän till Jean Anthelme Brillat-Savarin var den första att börja använda handduk.


 11. Först efter att de hade räddat den, torkat den med en handduk och kört den till veterinären så insåg de vad de hade gjort.


 12. I vissa scener täcktes Monroes kropp endast av ett lakan eller en handduk, vilket av den samtida publiken ansågs chockerande.


 13. Enligt tradition har franska gourmander, medan de ätit fågeln, täckt både händer och ansikte med en stor servett eller handduk.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/har-raddar-byggarbetarna-en-hund-ur-vaken-men-hunden-ar-en-varg, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/smhi-varnar-for-varmen-2, https://www.svt.se/nyheter/inrikes/sa-tar-du-dig-igenom-varmeboljan, https://www.svt.se/nyheter/inrikes/sa-stoppar-du-bast-nasblod, https://www.svt.se/nyheter/inrikes/smhi-larmar-om-varme-i-26-av-40-vaderomraden, https://www.svt.se/sport/handboll/roberts-infor-framtiden-kanner-mig-som-23, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/dalarna/arets-julklapp-har-inspirerat-till-hemstickat-under-granen-marks-i-rattviks-garnaffar, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/hund-fick-raddas-ur-kokhet-bil, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/darfor-luktar-tvatten-sa-gott-nar-den-torkas-i-solen-1, https://sv.wikipedia.org/wiki/Ortolansparv, https://sv.wikipedia.org/wiki/Marilyn_Monroe

Exempel på användning av ordet "handdukar" i meningar

Handdukar är en böjningsform av ordet handduk, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur handdukar kan användas i en mening.


 1. Vi försökte linda om henne med blöta handdukar.


 2. Keys var snabbt framme med två handdukar och en vattenflaska.


 3. Det enda råd vi får idag är att ta med handdukar i bilen, säger Ida Hultin.


 4. Och inte minst för dikten om att torka sin “herpesbubblande kuk” på välbärgade familjers handdukar.


 5. De satt med handdukar för att täcka för ögon och mun för att inte få i sig röken, säger Marcus Persson.


 6. De satt med handdukar för att täcka för ögon och mun för att inte få i sig röken, säger han till SVT Nyheter.


 7. Jag stängde alla fönster och dörrar och la handdukar vid ytterdörren så att röken inte skulle ta sig in till mig, säger han.


 8. Utställningen visar en mängd olika linprodukter från hela landet, allt från linisolering till spetsar, handdukar och kläder.


 9. Jag hoppas att det inte var barn, men det såg ut som barn, säger han och berättar att kropparna var övertäckta med vita handdukar.


 10. Han blev tillsagd att de alla skulle stanna i lägenheten, i samma rum, och lägga handdukar under dörren, säger hon till The Guardian.


 11. Men det har med åren också blivit en fullstor regnbågsflagga som nu återvunnits och blivit barnkläder, handdukar, gardiner och byxor.


 12. På Remus lista över förlorade inventarier fanns 22 borddukar, 54 handdukar, 53 tallrikar, 77 kaffekoppar och så vidare i en lång lista.


 13. Det var kämpigt, mest på grund av att det regnade så pass mycket som det gjorde, så trots sex handdukar var det svårt med greppet i diskusen.


 14. Att be om autografer eller ”visa muntligt stöd” är också förbjudet, liksom viftande av handdukar och ”all form av hejande som kan skapa en folkmassa.”.


 15. Spelarna kastade t-shirts, handdukar och flaggor med mästartryck till de jublande fansen som också fick se spelarna, en efter en, lyfta Stanley Cup-pokalen.


 16. Mannen medger att han torkat av sin utlösning på handdukar i kvinnans hem, och dessa handdukar togs i beslag och är en del av materialet i åklagarens bevisunderlag.


 17. Precis som många i demokratirörelsen i dag ägnar Leticia sig istället åt att skriva brev och skicka vardagsgrejer som handdukar, matvaror och serier till vänner i fängelset.


 18. Spelare och domare hjälpte den skadade Luleåstjärnan med handdukar och tröjor och det var märkbart skärrade spelare som efter en stund tog sig till omklädningsrummen under spelavbrottet.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/marcus-befann-sig-i-elddrabbad-grekisk-ort-evakuerades-med-bat, https://www.svt.se/sport/tennis/marion-keys-klar-for-semifinal-i-us-open, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/har-demonstrerar-de-for-lycksele-bb-kommer-halla-stangt-hela-aret-vi-ger-inte-upp, https://www.svt.se/kultur/hyllade-poeten-johan-jonson-om-sitt-nya-verk-nollmorfa-inte-ens-jag-skulle-lasa-den-har, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/inga-svenskar-bland-de-skadade-i-grekland, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/gavleborg/grannarna-i-seniorhuset-i-bollnas-berattar-om-brandmorgonen-vaknade-av-roken--0hsdq9, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/linet-i-fokus-pa-oskarshamns-konsthall, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/doda-och-skadade-efter-kopcenterskjutning-i-texas, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/londonbrand, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/ornskoldsviksstickarens-basta-tips-om-arets-julklapp-da-slipper-man-stressa-ihjal-sig, https://sv.wikipedia.org/wiki/Psilanderaffären, https://www.svt.se/sport/friidrott/daniel-stahl-trotsade-blasten-vann-i-helsingborg, https://www.svt.se/sport/tokyo-2020/en-manad-till-os-detta-galler-for-askadarna, https://www.svt.se/sport/ishockey/mastarna-i-vegas-golden-knights-pa-segerparad-i-las-vegas-william-karlsson-bjod-pa-show-tal-dans-och-fall, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/tvingade-90-arig-kvinna-till-oralsex-nu-atalas-vikarie-inom-hemtjansten-i-pitea-kommun, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/tusentals-hongkongbor-brottas-med-rattsliga-foljder-efter-protesterna, https://www.svt.se/sport/ishockey/brynasstjarnan-matilda-nilsson-om-otacka-olyckan-forsta-tanken-hur-kan-jag-hjalpa-till

Exempel på användning av ordet "handduken" i meningar

Handduken är en böjningsform av ordet handduk, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur handduken kan användas i en mening.


 1. Jag har inte kastat in handduken än.


 2. Jag kastar in handduken för denna gången.


 3. Ulf Kristersson kastade in handduken efter två dagar.


 4. Vid underläge 6–2, 1–0 kastade Paula Badosa in handduken.


 5. Om man ska gråta över det kan man redan nu kasta in handduken.


 6. Efter två dagar kastade han in handduken, säger Stefan Löfven.


 7. Vilken annan politiker som helst hade fått kasta in handduken nu.


 8. När solen träffar den våta handduken inträffar kemiska reaktioner.


 9. Med en hel dag kvar kastar Moderaternas Ulf Kristersson in handduken.


 10. Extra plus för en serie som vet när det är dags att kasta in handduken.


 11. Draper drogs med en skada och tvingades kasta in handduken i andra set.


 12. När militären slöt upp bakom avgångskraven kastade Morales in handduken.


 13. Under loppets gång väntas många av de 24 kandidaterna kasta in handduken.


 14. Leo Johansson kastade in handduken innan start på grund av förkylningssymptom.


 15. För att undvika ett plötsligt nyval väljer hon nu själv att kasta in handduken.


 16. Förbundskapten Janne Andersson har själv inte kastat in handduken på något sätt.


 17. Andra menar att handduken bara finns där för att dölja att matgästen spottar ut benen.


 18. En magskada fick honom att kasta in handduken inför semifinalen mot Nick Kyrgios i Wimbledon.


 19. I går kastade Albin Ridefelt in handduken efter en djup sårskada i samband med medeldistansen.


 20. På lördagen meddelades också att chefen för landets mäktiga säkerhetstjänst kastat in handduken.


Källa: https://www.svt.se/sport/idrott/bjorn-eriksson-drar-tillbaka-kandidaturen-som-sok-ordforande, https://www.svt.se/sport/handboll/vm-over-for-jim-gottfridsson, https://www.svt.se/nyheter/inrikes/lena-radstrom-baastad-vi-kan-aldrig-veta-sakert, https://www.svt.se/sport/tennis/forvirringen-pa-paula-badosas-presskonferens-jag-forlorade, https://www.svt.se/sport/fotboll/aik-ifk-goteborg-3, https://www.svt.se/nyheter/inrikes/lofven-blir-statsminister-igen, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/article39206763.svt, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/darfor-luktar-tvatten-sa-gott-nar-den-torkas-i-solen-1, https://www.svt.se/nyheter/inrikes/kristersson-ger-upp-forsoken-att-bilda-regering, https://www.svt.se/kultur/tre-serier-om-sex-och-karlek, https://www.svt.se/sport/tennis/stjarnans-fina-gest-pa-planen-det-var-viktigare-an-matchen, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/presidenten-utlyser-nytt-val-i-bolivia-efter-misstankt-fusk, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/20-demokrater-slass-om-tv-sekunder, https://www.svt.se/sport/langdskidor/klabo-vann-10-kilometersloppet-i-oberstdorf-halfvarsson-ledde-lange, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/avvarjd-regeringskris-i-dublin, https://www.svt.se/sport/fotboll/janne-andersson-jag-kommer-inte-att-vika-ner-mig, https://sv.wikipedia.org/wiki/Ortolansparv, https://www.svt.se/sport/tennis/nadal-om-federers-uttag-en-del-av-mitt-liv-forsvann, https://www.svt.se/sport/orientering/vandningen-skadade-orienteraren-oppnar-for-att-springa-stafetten, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/sudans-nye-ledare-gor-forsok-till-forsoning

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ handdriven handel ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet handduk som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "handduk" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "handduk" i ett större sammanhang.