I en mening

Använda Gurli i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet Gurli, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet Gurli i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "Gurli".

Exempel på användning av ordet "Gurli" i meningar

Här nedanför hittar du exempelmeningar som visar hur ordet Gurli kan användas i en mening.


  1. Dess sekreterare var Oscara von Sydow och Gurli Linder.


  2. I april 1896 höll Gurli Linder ett tal på föreningens jubileumsmöte.


  3. Rosalind spelades av Gurli Åberg som fick varmt beröm för sin prestation.


  4. Gurli Åberg spelade Olivia, Gustaf Kinmansson Orsino och Knut Almlöf narren.


  5. Avinors kommunikationschef Gurli Ulverud säger till NRK att hon är rädd att systemet kan ha blivit hackat.


  6. Gurli Amalia Kuylenstierna, född 13 september 1866 i Karlsborg, död 1957 i Stockholm, var en svensk målare.


  7. Gurli Linder recenserade boken i Dagens Nyheter den 21 december 1903 och ansåg att den hade en anda som var "ren och god".


  8. Kerfstedts liv och författarskap beskrevs i hennes samtid i flera verk av Gurli Linder, däribland Sällskapslivet i Stockholm under 1880- och 1890-talen.


  9. År 1898 lanserade rörelsen sin sista kampanj, mot de långa promenadkjolarna, av Gurli Linder; dess sista tid ägnades främst åt flickkläder och skoldräkter.


  10. Gurli Kuylenstierna var dotter till översten Carl Wilhelm Kuylenstierna och konstnären Amalia Hæffner och 1891–1902 gift med disponenten Carl Jakob Cnattingius.


Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Svenska_drägtreformföreningen, https://sv.wikipedia.org/wiki/Som_ni_behagar, https://sv.wikipedia.org/wiki/Trettondagsafton_(pjäs), https://www.svt.se/nyheter/utrikes/totalt-stopp-i-norska-flygtrafiken, https://sv.wikipedia.org/wiki/Gurli_Kuylenstierna, https://sv.wikipedia.org/wiki/Amanda_Kerfstedt

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ Gunvor Gustaf ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet Gurli som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "Gurli" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "Gurli" i ett större sammanhang.