I en mening

Använda glashantverk i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet glashantverk, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet glashantverk i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "glashantverk". Dessutom visar vi också hur olika böjningar av ordet glashantverk kan användas, de böjningar som vi även har exempelmeningar till är glashantverket och glashantverksutbildningen. Om du klickar på den böjning av ordet glashantverk som du är intresserad av kommer du till listan över exempelmeningar för just den formen.

Exempel på användning av ordet "glashantverk" i meningar

Glashantverk är grundformen till detta ord, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur glashantverk kan användas i en mening.


  1. Riksglasskolan i Nybro tar i höst bort sin tilläggslinje i glashantverk.


  2. Det går fortsatt att studera en gymnasieutbildning och en tvåårig utbildning i glashantverk på skolan.


Källa: https://www.svt.se/kultur/konstnarernas-riksorganisation-svenskt-glasblas-ar-hotat

Exempel på användning av ordet "glashantverket" i meningar

Glashantverket är en böjningsform av ordet glashantverk, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur glashantverket kan användas i en mening.


  1. Nedläggningen av glasutbildningen i Nybro kommer dessutom i en tid då glashantverket är extra utsatt, eftersom det kräver mycket energi och påverkas rejält av de höga elkostnaderna.


  2. Just glashantverket har enligt Nina Westman nedmonterats i Sverige under en lång tid, och på Konstfack i Stockholm där hon undervisar har man inte kapacitet att ge en fördjupad utbildning i hantverket.


Källa: https://www.svt.se/kultur/konstnarernas-riksorganisation-svenskt-glasblas-ar-hotat

Exempel på användning av ordet "glashantverksutbildningen" i meningar

Glashantverksutbildningen är en böjningsform av ordet glashantverk, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur glashantverksutbildningen kan användas i en mening.


  1. Bidragsavslaget motiverar Myndigheten för yrkeshögskolan dels med att intresset för glashantverksutbildningen har minskat.


Källa: https://www.svt.se/kultur/konstnarernas-riksorganisation-svenskt-glasblas-ar-hotat

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ glasgjutning glashytta ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet glashantverk som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "glashantverk" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "glashantverk" i ett större sammanhang.