I en mening

Använda glasföremål i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet glasföremål, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet glasföremål i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "glasföremål".

Exempel på användning av ordet "glasföremål" i meningar

Här nedanför hittar du exempelmeningar som visar hur ordet glasföremål kan användas i en mening.


  1. För Gullaskrufs glasbruk formgav han under 1960-talet en del glasföremål.


  2. Det gäller bland annat att putsa 5 500 silverbestick och 2 500 glasföremål, säger Harrold till tidningen The Independent.


  3. De forntida egyptierna tillverkade en rad olika glasföremål av hög kvalitet, men det är inte känt om de uppfann tillverkningsprocesserna självständigt eller med hjälp från andra kulturer.


Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Bo_Beskow, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/trump-pa-bankett-med-drottning-elizabeth, https://sv.wikipedia.org/wiki/Forntida_Egypten

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ glasfönster glasgjutning ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet glasföremål som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "glasföremål" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "glasföremål" i ett större sammanhang.