I en mening

Använda gilla läget i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till frasen gilla läget, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda frasen gilla läget i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "gilla läget".

Exempel på användning av frasen "gilla läget" i meningar

Här nedanför hittar du exempelmeningar som visar hur frasen gilla läget kan användas i en mening.


  1. Nu är det bara att gilla läget.


  2. Marion: ”Det är bara att gilla läget.


  3. Blir det så är det bara att gilla läget.


  4. Nej, men man får ju gilla läget och inte tro att man är någon elitcyklist.


  5. En kvinna som lutar sig ut genom fönstret på ett stort höghus ropar till SVT:s korrespondent på plats att läget är ”sisådär” men att det bara är att gilla läget.


Källa: https://www.svt.se/sport/fotboll/orebro-sirius-1, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/lasarnas-tips-sa-gor-du-for-att-trivas-i-januari, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/riksdagens-ledamoter-om-misstroendeforklaringen, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/det-var-det-mest-fruktansvarda-jag-varit-med-om, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/oro-for-andra-vag-nar-frankrike-oppnar-upp

Synonymer till gilla läget

Ett annat sätt att förstå bättre hur ett ord kan användas är att granska vilka synonymer det har, samt hur dessa synonymer kan användas. Exempelvis har frasen gilla läget följande synonymer: göra det bästa av något.

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ gilla gillade ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för frasen gilla läget som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "gilla läget" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "gilla läget" i ett större sammanhang.