I en mening

Använda gasexplosion i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet gasexplosion, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet gasexplosion i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "gasexplosion". Dessutom visar vi också hur olika böjningar av ordet gasexplosion kan användas, de böjningar som vi även har exempelmeningar till är gasexplosionen. Om du klickar på den böjning av ordet gasexplosion som du är intresserad av kommer du till listan över exempelmeningar för just den formen.

Exempel på användning av ordet "gasexplosion" i meningar

Gasexplosion är grundformen till detta ord, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur gasexplosion kan användas i en mening.


 1. Räddningstjänsten misstänker att det rör sig om en gasexplosion, enligt RTL.


 2. Orsaken till husraset misstänks vara en gasexplosion som skett av en olyckshändelse.


 3. Minst sex personer har skadats allvarligt vid en gasexplosion i Christchurch i Nya Zeeland.


 4. Det statliga radio- och tv-bolaget RTBF uppger att det troligen handlar om en gasexplosion.


 5. Minst 19 personer har omkommit i en gasexplosion vid en vårdcentral i Irans huvudstad Teheran.


 6. Minst 12 personer har mist livet i en gasexplosion i Kina, uppger det statliga tv-bolaget CCTV.


 7. En gasexplosion i ett tolvvåningshus i Slovakien har dödat minst fem personer och skadat minst 40.


 8. En misstänkt gasexplosion i Österrikes huvudstad Wien har gjort att flera våningar till två hus förstörts.


 9. Det var vid sextiden på måndagsmorgonen som en misstänkt gasexplosion fick en stor del av byggnaden att rasa.


 10. Medan anonyma källor och brandmän på plats uppger att det rör sig om en gasexplosion i en närliggande lägenhet.


 11. Två människor omkom och nio skadades när en skolbyggnad i staden Minneapolis i USA förstördes i en gasexplosion.


 12. För drygt tre år sedan dog fem personer när en gasexplosion inträffade i ett bostadshus i Volgograd i södra Ryssland.


 13. En massiv gasexplosion ägde rum vid halv fem på morgonen i Houston i den amerikanska delstaten Texas, rapporterar ABC13.


 14. Människor låg fortfarande och sov när en misstänkt gasexplosion fick huset att kollapsa runt klockan 6, lokal tid, på nyårsafton.


 15. En person har omkommit och flera lägenheter har förstörts i en gasexplosion i ett femvåningshus i staden Orechovo-Zujevo utanför Moskva.


 16. Brandmän på plats är inne på samma spår och uppger att det rör sig om en gasexplosion i en lägenhet i ett närliggande hus, enligt nyhetsbyrån AP.


 17. En gasexplosion har inträffat i en rysk forskningsanläggning i Sibirien som förvarar ebola- och smittkoppsvirus, rapporterar amerikanska ABC News.


 18. Enligt polisen har en av de drabbade i explosionen fått allvarliga skador, rapporterar BBC som också uppger att vissa rapporter talar om en gasexplosion.


 19. Enligt en talesperson för Storpolens vojvodskap regionen där Poznán är huvudstad är det för tidigt att fastställa orsaken till explosionen, men man misstänker att det kan röra sig om en gasexplosion.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/explosion-i-haag-byggnad-uppges-ha-rasat, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/antal-doda-stiger-efter-husraset-i-ryssland, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/hus-i-nya-zeeland-sprangt-i-luften-flera-allvarligt-skadade, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/hus-rasade-efter-explosion-i-antwerpen, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/manga-doda-i-gasexplosion-i-teheran, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/manga-doda-i-gasexplosion-i-kina, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/flera-doda-i-gasexplosion-i-slovakien-byggnad-riskerar-kollaps, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/husras-i-wien-efter-misstankt-gasexplosion, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/bebis-raddad-ur-rasade-huset-i-ryssland, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/okand-grupp-pastar-sig-ligga-bakom-dronarattacken-mot-maduro, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/en-dod-vid-explosion-i-skola-i-usa, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/dodligt-hoghusras-i-ryssland, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/stor-eldpelare-fangad-pa-film-efter-explosion-i-houston, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/gasexplosion-i-femvaningshus-utanfor-moskva, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/attack-tvingade-venezuelas-president-att-fly, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/explosion-i-rysk-fabrik-med-smittkopps-och-ebolavirus, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/explosion-pa-bar-i-japan-over-40-skadade, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/flera-doda-efter-huskollaps-i-polen

Exempel på användning av ordet "gasexplosionen" i meningar

Gasexplosionen är en böjningsform av ordet gasexplosion, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur gasexplosionen kan användas i en mening.


 1. Det var flera som blev vittnen till den stora gasexplosionen i centrala Paris.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/hor-vittnen-efter-explosionen-sag-ett-enormt-eldklot

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ gasdrivna gasfackling ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet gasexplosion som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "gasexplosion" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "gasexplosion" i ett större sammanhang.