I en mening

Använda galenskap i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet galenskap, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet galenskap i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "galenskap". Dessutom visar vi också hur olika böjningar av ordet galenskap kan användas, de böjningar som vi även har exempelmeningar till är galenskapen och galenskapens. Om du klickar på den böjning av ordet galenskap som du är intresserad av kommer du till listan över exempelmeningar för just den formen.

Exempel på användning av ordet "galenskap" i meningar

Galenskap är grundformen till detta ord, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur galenskap kan användas i en mening.


 1. Det är mycket galenskap nu.


 2. Det är galenskap, det går inte att förklara.


 3. Eposet kan varken skildra brott eller galenskap.


 4. Poe var besatt av död, förruttnelse och galenskap.


 5. Död och dysterhet, desperation och galenskap råder.


 6. Klondike-febern var en våldsam men relativt kortvarig galenskap.


 7. I ett sista försök att slippa dödsstraffet ”låtsade han galenskap.”.


 8. Fokuserade Aristoteles på relationen mellan melankoli, galenskap och inspiration.


 9. Det är galenskap för det var fredliga protester, säger en iranska som studerar i Sverige.


 10. Jag lider af en sjukdom som man ger smeknamnet hypokondri, men som på ren svenska heter galenskap.


 11. Trump utstrålar gränslös optimism, har ett utanför boxen-tänkande i en kombination av lite galenskap.


 12. De säger att definitionen av galenskap är att göra samma sak om och om igen och förvänta sig olika utfall.


 13. Det dröjer inte länge förrän Erik befinner sig i ett virrvarr av lögner, penningbegär och värmländsk galenskap.


 14. Dessa intensiva, spöklika målningar antyder både hans rädsla för galenskap och hans besvikelse över mänskligheten.


 15. I dag skulle jag vilja be om ursäkt till dem som gick igenom detta helvete av galenskap, och till deras släktingar.


 16. Så snart vägen är stenig och färden bekymmersam, veta de ingen annan råd än att välta lasset och fara åstad i galenskap.


 17. De beskriver det som galenskap i en intervju i BBC, men försäkrar samtidigt att det varit ett underbart och oförglömligt äventyr.


 18. Men, är det total galenskap att lägga över en halv miljard kronor på vad som är ett helt digitalt konstverk alltså inte en fysisk tavla?


 19. Genom uråldriga voodoo-ritualer snärjs kvinnorna att betala enorma summor till sina hallickar, i tron att de annars ska drabbas av sjukdom, galenskap eller död.


 20. Ingreppen gjordes för att bota lusten att onanera (vilket i sig ansågs leda till både psykisk och fysisk sjukdom), hysteri, mani, galenskap, epilepsi och en mängd andra tillstånd.


 21. Psykologer och psykiatriker (bland andra William James och Emil Kraepelin) spekulerade om vissa typer av galenskap i kombination med talanger kunde frambringa extraordinära, kreativa eller fulländade personer.


Källa: https://www.svt.se/sport/fotboll/nannskog-om-ronaldo-till-united-vilda-vastern, https://www.svt.se/sport/fotboll/trots-ekonomisk-kris-vm-feber-i-argentina-folk-saljer-bilar-och-hus-for-att-aka-till-qatar, https://sv.wikipedia.org/wiki/Roman, https://sv.wikipedia.org/wiki/Edgar_Allan_Poe, https://sv.wikipedia.org/wiki/Ragnhild_Jølsen, http://www.las-en-bok.com/guldgravarna.pdf, https://sv.wikipedia.org/wiki/Historiska_mord_och_avrättningar_i_Stockholm, https://sv.wikipedia.org/wiki/Bipolär_sjukdom, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/iransk-student-i-sverige-det-var-ett-helvete-att-inte-veta-vad-som-hander, https://sv.wikipedia.org/wiki/Esaias_Tegnér, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/trump-i-israel-nytt-liv-i-fredsprocessen, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/susans-dotter-kordes-ihjal-av-nazist-nu-jobbar-hon-mot-hat-och-rasism, https://sv.wikipedia.org/wiki/Smala_Sussie, https://sv.wikipedia.org/wiki/Francisco_de_Goya, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/93-arig-doms-for-medhjalp-till-tusentals-mord-pa-koncentrationslager, http://www.las-en-bok.com/gosta_berlings_saga.pdf, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/sokes-par-som-vill-flytta-till-ode-o-i-atlanten, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/nft-trenden-digitala-konstverk-saljs-for-hundratals-miljoner, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/kvinnorna-har-osynliga-pistoler-mot-sina-huvuden, https://sv.wikipedia.org/wiki/Kvinnlig_könsstympning

Exempel på användning av ordet "galenskapen" i meningar

Galenskapen är en böjningsform av ordet galenskap, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur galenskapen kan användas i en mening.


 1. Den här galenskapen måste stoppas.


 2. Det låter härligt med den här galenskapen?


 3. Man kan nästan bara skratta åt galenskapen, säger experten och fortsätter:.


 4. Med bara minuter kvar såg matchen ut att sluta oavgjort, men då började galenskapen.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/vittnesmalen-inifran-syrien-en-mardrom, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/se-ingemars-jattelika-grasmatta-i-vita-plojer-ner-tiotusentals-kronor, https://www.svt.se/sport/fotboll/nannskog-om-ronaldo-till-united-vilda-vastern, https://www.svt.se/sport/fotboll/west-ham-manchester-united-premier-league

Exempel på användning av ordet "galenskapens" i meningar

Galenskapens är en böjningsform av ordet galenskap, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur galenskapens kan användas i en mening.


 1. Müllers bild av en polisstat vaktad av plommontjuvar känns som en sorts fabel om frosseriets, galenskapens och brutalitetens förenade djävulskap.".


Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Hjärtdjur

Synonymer till galenskap

Ett annat sätt att förstå bättre hur ett ord kan användas är att granska vilka synonymer det har, samt hur dessa synonymer kan användas. Exempelvis har ordet galenskap följande synonymer: dårskap, idioti, tokeri, vansinne och vanvett.

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ galen galenus ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet galenskap som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "galenskap" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "galenskap" i ett större sammanhang.