I en mening

Använda funderare i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet funderare, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet funderare i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "funderare".

Exempel på användning av ordet "funderare" i meningar

Här nedanför hittar du exempelmeningar som visar hur ordet funderare kan användas i en mening.


  1. Jag får nog ta mig en funderare, säger han. .


  2. Om svaret är ja på den frågan kanske man bara ska ta en funderare på om man inte ska flytta ifrån stan.


  3. Men om det sker stora förändringar som till exempel ett svenskt Natomedlemskap så skulle det kräva att vi tar en funderare.


  4. Kommunen måste ta sig en rejäl funderare över hur man kan inkludera de kulturintressanta byggnaderna och se till att de nya husen får bra proportioner, säger Olov Amelin.   .


  5. USA:s president Donald Trump tar sig en funderare på beslutet om det ska vara tillåtet att föra in delar av dödade elefanter från Zimbabwe och Zambia till USA, skriver han på Twitter.


Källa: https://www.svt.se/sport/paralympics/stefan-olsson-2, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/chatt-hur-mycket-ljud-ska-man-tala-som-storstadsbo, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/sauli-niinisto-favorit-i-finska-presidentvalet, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jamtland/jamtli-staller-krav-stoppa-ombyggnaden-av-busstorget, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/trump-pausar-beslut-om-elefantdelar

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ funderar funderarstadie ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet funderare som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "funderare" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "funderare" i ett större sammanhang.