I en mening

Använda fruktlös i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet fruktlös, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet fruktlös i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "fruktlös". Dessutom visar vi också hur olika böjningar av ordet fruktlös kan användas, de böjningar som vi även har exempelmeningar till är fruktlösa och fruktlöst. Om du klickar på den böjning av ordet fruktlös som du är intresserad av kommer du till listan över exempelmeningar för just den formen.

Exempel på användning av ordet "fruktlös" i meningar

Fruktlös är grundformen till detta ord, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur fruktlös kan användas i en mening.


 1. Det är fruktlöst, deras handling är fruktlös.


 2. Å ena sidan hugg och slag, å den andra fruktlös spekulation och ingenting däremellan.


 3. Änglarna kommer inte att komma, och att hoppas på att få komma tillbaka till Edens trädgård är som att hoppas på att få komma tillbaka in i sin moders mage, en fruktlös längtan.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/ett-ar-sedan-slojprotesterna-i-iran, https://sv.wikipedia.org/wiki/Troilus_och_Cressida, https://sv.wikipedia.org/wiki/For_the_Time_Being

Exempel på användning av ordet "fruktlösa" i meningar

Fruktlösa är en böjningsform av ordet fruktlös, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur fruktlösa kan användas i en mening.


 1. Men hittills har försöken att få jobb i Sverige varit fruktlösa.


 2. Även i detta avseende hyste den danska ledningen fruktlösa förhoppningar.


 3. Presidentens försök att återuppliva dialogen har hittills varit fruktlösa. .


 4. Antalet dödsoffer stiger samtidigt som medlingsförsöken hittills varit fruktlösa.


 5. Samma år vann han, efter flera fruktlösa försök, andra plats i stora Rompriset för kantaten Herminie.


 6. Fawkes reste sedan till Spanien för att söka stöd för ett katolskt uppror i England, men hans försök var fruktlösa.


 7. Han ogillade sin bror Edwards upprorsförsök 1798, men gjorde upprepade, fast fruktlösa försök att rädda denne personligen.


 8. Han har framförallt blivit ihågkommen för sina fruktlösa försök att observera venuspassagerna i Orienten åren 1761 och 1769.


 9. Beskedet om att storstrejken nu blir verklighet kom på söndagseftermiddagen, efter fruktlösa förhandlingar som pågått under helgen.


 10. Efter fyra nya fruktlösa försök för Kevin McCarthy och majoriteten av de republikanska ledamöterna är talmansstolen fortfarande tom.


 11. Det är ägaren till fartyget som har ansvaret för att få bort BP23, men hittills har försöken att få någon att göra det varit fruktlösa.


 12. Efter långa och fruktlösa förhandlingar och eftersom vinterkylan närmade sig bestämde sig Sjeremetev trots allt att storma Vitebsk i november.


 13. Under andra världskriget deltog De Ruyter i upprepade insatser i Nederländska Ostindien i fruktlösa försök att avvärja den japanska invasionen.


 14. Förhandlingar mellan KKP och KMT inleddes efter att Japan kapitulerade för USA 1945 men dessa blev fruktlösa och inbördeskriget var återigen ett faktum.


 15. Under de följande veckorna i Kraków tillbringade Karl XII med fruktlösa fredsförhandlingar med August II och med att indriva kontributioner för huvudarméns underhåll.


 16. Cecilia Malmström, som är den svenska ledamoten i kommissionen, konstaterar att varningen var den enda utvägen, efter två år av fruktlösa försök att få Polen att ändra sig.


 17. Då afroguyananerna lämnade sockerplantagerna uppstod snabbt en brist på arbetskraft och plantageägarna gjorde fruktlösa försök under hela 1800-talet att värva portugisiska arbetare från Madeira.


 18. Däremot väntas Trump varken benåda sin juridiske rådgivare Rudy Giuliani som gått i fronten för presidentens fruktlösa försök att hitta belägg för valfusk eller sin tidigare kontroversiella chefsstrateg Steve Bannon.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/orebro/yuliia-fran-ukraina-om-motet-med-orebros-nya-flyktingguide-vi-behover-det, https://sv.wikipedia.org/wiki/Tåget_över_Bält, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/avgorande-krissamtal-i-berlin, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/svt-s-team-pa-plats-i-israel-de-blandade-staderna-haller-pa-att-slitas-itu, https://sv.wikipedia.org/wiki/Hector_Berlioz, https://sv.wikipedia.org/wiki/Guy_Fawkes, https://sv.wikipedia.org/wiki/William_FitzGerald,_2:e_hertig_av_Leinster, https://sv.wikipedia.org/wiki/Guillaume_Le_Gentil, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/nastan-25-000-tas-ut-i-strejk-i-norge, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/talmansvalet-i-usa-skjuts-upp-for-tredje-gangen, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/dykare-satt-in-vid-fartygsinsats-ska-leta-efter-lacka, https://sv.wikipedia.org/wiki/Polsk-ryska_kriget_1654–1667, https://sv.wikipedia.org/wiki/Zr.Ms._De_Ruyter_(1935), https://sv.wikipedia.org/wiki/Kinas_kommunistiska_parti, https://sv.wikipedia.org/wiki/Slaget_vid_Kliszów, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/starka-reaktioner-i-polen-mot-kommissionens-varning, https://sv.wikipedia.org/wiki/Guyanas_historia, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/kallor-ingen-benadning-for-giuliani-pa-trumps-sista-dag

Exempel på användning av ordet "fruktlöst" i meningar

Fruktlöst är en böjningsform av ordet fruktlös, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur fruktlöst kan användas i en mening.


 1. Det är fruktlöst, deras handling är fruktlös.


 2. Civilminister Almqvist försökte fruktlöst avstyra planerna och deltog inte själv i bestigningen.


 3. Eichmann insåg att det var fruktlöst att neka till att ha tillhört SS då alla medlemmar hade sin blodgrupp tatuerad på vänster arm.


 4. En båt med 20 personer ombord har försvunnit någonstans mellan Bahamas och amerikanska Florida, uppger USA:s kustbevakning efter dagar av fruktlöst sökande efter farkosten.


 5. Det senaste mötet som hölls i Vietnam i februari blev fruktlöst, då Nordkorea ville ha fler sanktionslättnader än vad USA var villiga att ge mot en nedrustning av landets kärnvapen. .


Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/ett-ar-sedan-slojprotesterna-i-iran, https://sv.wikipedia.org/wiki/Karl_XV:s_eriksgata, https://sv.wikipedia.org/wiki/Adolf_Eichmann, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/fartyget-lamnade-paradiso-sags-aldrig-till-igen, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/nordkorea-bekraftar-kim-jong-un-ska-traffa-putin-i-ryssland

Synonymer till fruktlös

Ett annat sätt att förstå bättre hur ett ord kan användas är att granska vilka synonymer det har, samt hur dessa synonymer kan användas. Exempelvis har ordet fruktlös följande synonymer: resultatlös, fåfänglig och fåfäng.

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ fruktkött fruktodlare ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet fruktlös som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "fruktlös" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "fruktlös" i ett större sammanhang.