I en mening

Använda friskförklarad i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet friskförklarad, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet friskförklarad i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "friskförklarad". Dessutom visar vi också hur olika böjningar av ordet friskförklarad kan användas, de böjningar som vi även har exempelmeningar till är friskförklarade. Om du klickar på den böjning av ordet friskförklarad som du är intresserad av kommer du till listan över exempelmeningar för just den formen.

Exempel på användning av ordet "friskförklarad" i meningar

Friskförklarad är grundformen till detta ord, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur friskförklarad kan användas i en mening.


  1. Mattias Svanberg är friskförklarad efter covid-19.


  2. En hiv-positiv man i Storbritannien har blivit den andre kände personen i världen att bli friskförklarad från viruset.


  3. Amerikaner som har förlorat anhöriga i smittan förvånas över president Donald Trumps uttalanden i samband med att han blev friskförklarad.


Källa: https://www.svt.se/sport/fotboll/svanberg-atervander-till-em-truppen, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/hiv-smittad-man-friskforklarad, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/anhoriga-till-covid-offer-farligt-av-trump-att-bagatellisera-coronan

Exempel på användning av ordet "friskförklarade" i meningar

Friskförklarade är en böjningsform av ordet friskförklarad, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur friskförklarade kan användas i en mening.


  1. De allra flesta hästar blir friskförklarade, medan andra utvecklar andra sjukdomar.


  2. I Sverige och Norge skall hundar vara testade och friskförklarade beträffande HD eller PRA (beroende på storlek) innan de får användas i avel.


  3. ”Det finns i nuläget inget som bevisar att friskförklarade från covid-19, och som har antikroppar mot viruset, är skyddade mot ytterligare infektion”, skriver WHO.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/fruktad-hastsjuka-kan-utrotas, https://sv.wikipedia.org/wiki/Pudel, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/who-varnar-for-immunitetspass

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ friskare friskförklarades ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet friskförklarad som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "friskförklarad" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "friskförklarad" i ett större sammanhang.