I en mening

Använda fortgår i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet fortgår, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet fortgår i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "fortgår".

Exempel på användning av ordet "fortgår" i meningar

Här nedanför hittar du exempelmeningar som visar hur ordet fortgår kan användas i en mening.


 1. Processen mot honom fortgår dock.


 2. Vaccineringen mot covid-19 fortgår som planerat.


 3. Enligt Ola Björstrand fortgår utredningen i ett högt tempo.


 4. Krisen i Spanien fortgår, det är fortfarande ett allvarligt läge.


 5. Bönorna genomgår en rostning som fortgår i mellan 10 och 30 minuter vid ungefär 100°C.


 6. ”Att den FN-ledda processen fortgår och att säkerhetsrådet tar sitt folkrättsliga ansvar.


 7. ”Polismyndighetens tillväxt fortgår och fokus ligger nu på den fortsatta tillväxten av poliser.


 8. För kandidaterna är kampanjekonomin en allt viktigare fråga ju längre primärvalssäsongen fortgår.


 9. Han har överklagat domen och hade begärt att slippa fängelse medan överklagandeprocessen fortgår.


 10. Johnsson sade tidigare under tisdagen att arbetet med vaccin och andra motmedel fortgår, men tillade:.


 11. Nordkorea ifrågasätter nedmonteringen av sitt kärnvapenprogram så länge sanktionerna mot landet fortgår.


 12. Räddningsarbetet fortgår genom att man söker längs kustlinjen efter personer som kan ha hoppat från båten.


 13. Även hos cyanobakterier där man muterar kaiC så att dess fosforylering störs fortgår nämligen en biologisk rytm.


 14. Krisen i Spanien fortgår, det är fortfarande ett allvarligt läge, säger SVT Nyheters utrikesreporter Lars Moberg.


 15. Både extra beväpnad polis och civila poliser har satts in runt platsen där julmarknadsfirandet fortgår som alltid.


 16. När den är attacken skedde tänkte man framför allt på dem, och nu tänker jag också på hur arbetet fortgår, säger hon.


 17. Allteftersom dunstningen fortgår ökar koncentrationen av salter, tills vattnet är mättat och salterna börjar fällas ut.


 18. Räddningsoperationen fortgår med borrning av ett nytt hål bredvid det borrhål där tvååringen ramlade ner den 13 januari.


 19. Polisen har arbetat intensivt med ärendet under natten bland annat har det gjorts förhör med vittnen och arbetet fortgår.


 20. På så sätt ökar alltid kornstorleken och processen fortgår på det sättet till dess att alla korn är av en viss kornstorlek.


 21. Eftersom det är en inre process som fortgår av sig själv behöver organismen inga signaler från omgivningen för att följa sin egen rytm.


 22. Jäsningen fortgår tills sockret tagit slut eller, vid framställning av vissa starkviner, tills alkoholhalten blivit så hög att jästsvamparna dör.


 23. Fram tills dess att obduktionsrapporten blir klar fortgår polisutredningen genom förhör med eventuella vittnen till försvinnandet och drunkningen.


 24. Konsolideringen av Sverige fortgår under 1300-talet och nya områden läggs till, men det är landskapen och lagsagorna, inte riket, som är i centrum.


 25. Samtidigt fortgår sökandet efter överlevare i den turkiska kuststaden Izmir hittills har över 100 personer bekräftats döda av katastrofmyndigheten Afad.


 26. Först vid återkomsten till stridsplatsen börjar hannarnas tummel igen och fortgår, till dess trötthet eller en förbiflygande hona eller matlusten skiljer dem åt.


 27. Utredningen pågår fortfarande för att fastställa förödelsens omfattning och sökandet efter fler offer fortgår, säger Nafiu Abubakar, talesperson för delstatens poliskår, till nyhetsbyrån AFP.


 28. Samtidigt har Lula begärt så kallad habeas corpus, vilket skulle innebära att han slipper fängelse medan överklagandeprocessen fortgår, men hans begäran har nu avslagits och han kan bli fängslad inom kort.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/ugandisk-oppositionspolitiker-slappt-mot-borgen, https://www.svt.se/nyheter/inrikes/okad-smittspridning-fran-laga-nivaer-i-sverige, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sormland/haktade-for-vittrabranden-i-nykoping-slappta-pa-fri-fot, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/spaniens-premiarminister-mariano-rajoy-haller-presskonferens, https://sv.wikipedia.org/wiki/Choklad, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/margot-wallstrom-s, https://www.svt.se/nyheter/inrikes/poliser-tvingas-sitta-i-receptionen-i-utsatta-omraden, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/upp-till-bevis-for-joe-biden-vid-nomineringsmotet-i-nevada, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/lula-ska-haktas-inom-ett-dygn, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/virusradd-johnson-vill-halla-oppet, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/nordkorea-misstror-usa-efter-fortsatta-sanktioner, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/flera-personer-doda-i-batbrand-i-kalifornien, https://sv.wikipedia.org/wiki/Dygnsrytm, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/betongskyddsvallar-runt-julmarknad-i-berlin, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/hon, https://sv.wikipedia.org/wiki/Bergart, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/raddningsarbetet-forsvarat-for-tva-aringen-i-brunnshalet, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/mordforsok-i-centrala-lulea, https://sv.wikipedia.org/wiki/Couscous, https://sv.wikipedia.org/wiki/Vinproduktion, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/polisen-i-skaraborg-utreder-dodsfall, https://sv.wikipedia.org/wiki/Sverige, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/antalet-doda-efter-skalvet-i-turkiet-stiger, https://sv.wikipedia.org/wiki/Brushane, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/over-60-dodade-i-nigerianska-byar, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/lula-kan-fangslas-arresteringsorder-utfardad

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ fortgående fortgått ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet fortgår som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "fortgår" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "fortgår" i ett större sammanhang.