I en mening

Använda förrymd i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet förrymd, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet förrymd i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "förrymd". Dessutom visar vi också hur olika böjningar av ordet förrymd kan användas, de böjningar som vi även har exempelmeningar till är förrymda och förrymde. Om du klickar på den böjning av ordet förrymd som du är intresserad av kommer du till listan över exempelmeningar för just den formen.

Exempel på användning av ordet "förrymd" i meningar

Förrymd är grundformen till detta ord, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur förrymd kan användas i en mening.


 1. Av en händelse blev det en förrymd pudel som fick mista sitt huvud.


 2. När de tagit sig i land, lär de känna en förrymd straffånge vid namn Cayenne, som de tar med på resan söderut.


 3. Hon var en förrymd kontraktstjänare av pfalztysk börd med vilken han hade tre barn, av vilken den äldste sonen John Johnson ärvde faderns titel och gods.


Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Pudel, https://sv.wikipedia.org/wiki/Sous_le_signe_du_Capricorne, https://sv.wikipedia.org/wiki/William_Johnson

Exempel på användning av ordet "förrymda" i meningar

Förrymda är en böjningsform av ordet förrymd, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur förrymda kan användas i en mening.


 1. Den vilda populationen i Marocko härrör från förrymda exemplar.


 2. Den förrymda björnen som vandrade runt i djurparken Eifel-Zoo sköts ihjäl.


 3. Ett gäng förrymda kor hade tagit sig in på golfbanan och trampat sönder tre greener.


 4. Personal som arbetade på cirkusen lyckades dödade den förrymda tigern, enligt polisen.


 5. Den introducerades på Maui, och förrymda individer har etablerat en vild population på Kauai.


 6. Han rekryterar de båda förrymda 15-åringarna för uppdraget, och den 19-åriga kvinnan som chaufför.


 7. Flera hjälporganisationer finns på plats för att hjälpa övergivna eller förrymda hundar och katter.


 8. Den europeiska populationen av tvättbjörn härstammar från förrymda och utsläppta individer från pälsfarmer.


 9. På torsdag förmiddag är de återstående förrymda schimpanserna fortfarande lösa inne på djurparken i Furuvik.


 10. Länsstyrelsen i Gävleborg vidtar inga åtgärder mot Furuviksparken efter avlivningen av de förrymda schimpanserna.


 11. Dessutom utfärdades ett pardonsbrev, enligt vilket förrymda knektar skulle benådas om de tog tjänst inom bergsbruket.


 12. En polispatrull åkte till platsen och de kunde snart lokalisera ägaren som hämtade tillbaka den förrymda sköldpaddan.


 13. De flesta förrymda primater kunde snabbt samlas in, men en äldre hona, en ung hona och en unge visade sig svårfångade.


 14. Fyra av dem sköts till döds, och inte förrän den 17 december hade djurparken fått in de förrymda djuren i sina hägn igen.


 15. Cirkuschefen som sköt ihjäl den förrymda tigern på Paris gator i fredags kväll säger att någon måste ha släppt ut djuret medvetet.


 16. Jämfört med förekomster av förrymda makar, som under viktoriansk tid uppskattas till tiotusentals, var det en förhållandevis låg siffra.


 17. Vita lojalister förde med sig afrikanska slavar, men fria afro-amerikaner och förrymda slavar som kämpat i de lojalistiska förbanden flydde också.


 18. Även ett politiskt parti har gett sig in i kampen, och startade en insamlingskampanj så kallad ”cowfunding” till förmån för det förrymda klövdjuret.


 19. I Cincinnati hade Underground Railroad abolitionistsympatitörer, och var aktivt i sina ansträngningar att hjälpa förrymda slavar att fly från södern.


 20. Henson rymde från slaveriet 1830 genom att fly till Övre Kanada (numera Ontario) och där han stannade och hjälpte andra förrymda slavar att komma dit och bli självförsörjande.


Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Knölsvan, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/kattdjur-rymde-fran-tyskt-zoo-allmanheten-varnas, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/forrymda-kor-tog-sig-in-pa-golfklubb-trampade-sonder-tre-greener, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/forrymd-tiger-i-paris-dodades, https://sv.wikipedia.org/wiki/Hawaiigås, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/aklagaren-sa-organiserade-21-arige-huvudmannen-skjutningen-i-bosvedjan, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/manga-overgivna-hundar-i-ukraina-olena-matar-hundratals-hundar, https://sv.wikipedia.org/wiki/Tvättbjörn, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/gavleborg/schimpanserna-fortfarande-losa-i-aphuset-pa-furuviks-djurpark, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/gavleborg/lansstyrelsen-avslutar-utredningen-mot-furuviksparken-inga-atgarder, https://sv.wikipedia.org/wiki/Nasafjälls_silververk, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/jatteskoldpadda-pa-rymmen-polisen-fick-gripa-in, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/babiankaos-pa-zoo-i-paris, https://www.svt.se/nyheter/lokalt/gavleborg/furuviksparken-valjer-bort-kpmg-efter-javsrisk, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/tigern-blev-utslappt, https://sv.wikipedia.org/wiki/Hustruförsäljning, https://sv.wikipedia.org/wiki/Lojalist_(amerikanska_frihetskriget), https://www.svt.se/nyheter/utrikes/ko-flydde-till-skogs-pa-vag-till-slakt-koptes-fri-av-djurvanner, https://sv.wikipedia.org/wiki/Onkel_Toms_stuga

Exempel på användning av ordet "förrymde" i meningar

Förrymde är en böjningsform av ordet förrymd, här nedan hittar du exempelmeningar som visar hur förrymde kan användas i en mening.


 1. Den förrymde gängledaren, Adolfo ”Fito” Macías, är landets mest ökända kartelledare.


 2. Den förrymde fången James Earl Ray fälldes för mordet och dömdes till 99 års fängelse.


 3. När hans son, arvtagaren Titus, föds ser den förrymde kökspojken Steerpike chansen att försöka ta över makten i slottet.


Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/maskerade-man-har-tagit-over-tv-sandning-i-ecuador, https://www.svt.se/nyheter/utrikes/hyllningar-till-martin-luther-king-pa-arsdag, https://sv.wikipedia.org/wiki/Gormenghast

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ förruttnelse förrädare ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet förrymd som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "förrymd" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "förrymd" i ett större sammanhang.