I en mening

Använda europamästare i en mening

Här kan du hitta en stor uppsättning exempelmeningar till ordet europamästare, det vill säga meningar som illustrerar hur man kan använda ordet europamästare i en mening. Att se hur ett ord används i en mening kan hjälpa till mycket med förståelsen kring vad ordet betyder, och i vilka sammanhang man kan använda "europamästare".

Exempel på användning av ordet "europamästare" i meningar

Här nedanför hittar du exempelmeningar som visar hur ordet europamästare kan användas i en mening.


  1. Tänk om de skulle bli europamästare.


  2. Han blev även europamästare inomhus 1986 på 60 meter häck.


  3. När slutsignalen ljöd stod det klart att Spanien var europamästare för första gången sedan 1964.


  4. Hon representerade säsongen 2006/2007 AIK och blev europamästare för klubblag 2006 och svensk mästare 2007 med dem.


  5. Italien vann finalen i Belgrad med 3-1 (24-26, 25-22, 25-19, 25-11) i set och är därmed europamästare för tredje gången.


Källa: https://www.svt.se/sport/artikel/raddade-livet-pa-christian-eriksen-nu-belonas-de-av-uefa, https://sv.wikipedia.org/wiki/Javier_Moracho, https://sv.wikipedia.org/wiki/Europamästerskapet_i_fotboll_2008, https://sv.wikipedia.org/wiki/Nanna_Jansson, https://www.svt.se/sport/volleyboll/volleybollfinal-serbien-italien

Föregående och nästa ord i databasen

‹‹ europaminister europamästaren ››

Allmänt om våra exempelmeningar

Exempelmeningarna för ordet europamästare som vi presenterar på denna webbplats kommer från olika officiella källor. Till exempel är en av våra källor artiklar på Wikipedia som klassificeras som åtminstone bra artiklar. Men vi använder också nyhetsartiklar, böcker och andra generiska texter för att samla exempel på hur ordet "europamästare" kan användas i en mening. Till höger om varje mening hittar du en länk ut-pil som skickar dig till källan till meningen, där du kan komma åt hela texten och sammanhanget för den presenterade exempelmeningen. Detta kan vara användbart eftersom vissa ord ibland kan vara svåra att förstå utifrån enbart en mening, medan hela artikeln eller texten kan hjälpa dig att få insikt om hur du använder "europamästare" i ett större sammanhang.